Tuesday, March 24, 2015

Психологія стрункості: урок № 3

Єдина людина, яка визначає ваше поведінка - це ви самі. Причини переїдання завжди криються в нашому мисленні і уяві. Сьогодні займемося мисленням, нашими думками про самих себе.

Мислення

Як ви вчините, коли друзі влаштовують урочисте застілля і, зрозуміло, пропонують вам сісти за стіл, покуштувати вишукані страви і випити чарочку-другу-третю? Це залежить тільки від вас. Чому ж нам так важливо догодити юрбі, бути як всі, чому ми чинимо не так, як потрібно нам, а так, як прийнято?

Бути передбачуваним і не виділятися - звично, але ця стратегія веде в нікуди. Для того, щоб прийняти рішення змінити свої звички, потрібна певна сміливість. А якщо її немає? На що спертися? Як знайти стрижень всередині себе? Почніть його «вирощувати».

Правило № 1. Піднімайте свою самооцінку
У справі стрункості це вам допоможе. Часто у огрядних людей вона занижена. Як це зробити? Відповідь - у другому правилі.

Правило № 2. Ведіть щоденник своїх успіхів і досягнень
У кожної людини є досягнення. Тільки ми їх не пам'ятаємо, для нас вони не дуже значущі, ми про них забуваємо.

Згадайте про ваші досягнення і записуйте в щоденник все, чого вам вдалося добитися.
І ніякої критики! Лаємо ми себе легко і просто, слова потрібні швидко підбираємо. Якщо ви цим займаєтеся - припиніть негайно! Спробуйте себе похвалити. Скільки слів приходить на розум?

Попросіть ваших друзів і знайомих написати на листочку 10 ваших кращих якостей. Ну, або хоча б 5. Можете сказати, що це ваше домашнє завдання і що його потрібно виконати. Цікава картинка вийде.

Що ми заїдає
Часто ми заїдає не тільки свої емоції, проблеми, але і свій нереалізований потенціал. У нас немає гідних цілей, які нас по-справжньому надихають, які змушують серце прискорено битися і з радістю вставати вранці з ліжка! Тому й порожнеча всередині. Тому й починаємо її заповнювати чимось солоденьким, остреньким, смаженим, борошняних - всім, що пов'язано з їжею. Такий собі сурогат, замінник.

Для того, щоб у вас з'явилася справжня мета (не з розряду - машина, квартира, дублянка - це лише наслідок ваших справжніх цілей), необхідно усвідомити свою унікальність.

Правило № 3. Усвідомте свою унікальність
Одного разу від одного психотерапевта я почула фразу: «Бог фуфла не робить». І це правда. Кожен з нас унікальний.
У кожного є своя місія, своє призначення. З одного боку, ці питання вимагають серйозної роботи над собою. А з іншого - запитайте себе, що вам вдається легко, ніби саме собою? Яке зайняття не вимагає особливих зусиль і ви готові це зробити, навіть якщо вам за це не заплатять? При якій діяльності ви опиняєтеся по-справжньому корисною? Що викликає найбільший відгук? Яка справа або заняття приносить вам найбільше задоволення? Ось і розвивайтеся в цьому напрямку. У цьому і є ваша місія.

Ви - особистість! Навіть якщо вам не дуже пощастило і все життя вам говорили, що ви нікчема, це - брехня. Шукайте себе, робіть те, що вам подобається, отримуйте від життя задоволення! Прокиньтеся для життя!

Звідси - таке правило.

Правило № 4. Займіться своїми цілями
Якщо не знаєте, чого хочете - напишіть автобіографію. Без правок, без критики і оцінок. Не обов'язково посилено згадувати конкретні дати й імена. Пишіть про події, які залишили слід у вашому житті. Про те, що здивувало, що вразило. Які слова людей запам'яталися. Які уроки винесли. Потім прочитаєте і побачите деяку лінію свого життя. Нічого випадкового в житті не буває. Впевнена, тоді буде простіше знайти свою мету або хоча б вірний напрям для руху.

Правило № 5. Перестаньте бурчати і скаржитися
Завжди можна знайти виправдання для слова «ні». Спробуйте знайти причини для «так» і почніть свій день зі склянки теплої води, легкого корисного сніданку і позитивного настрою на те, що стати стрункою і успішної вам по плечу.

Здорове харчова поведінка починається зі здорового мислення.

Правило № 6. Слідкуйте за вашими думками
У своїх думках керуйтеся фактами, а не думками. Думок маса. Факт - один. Факт - це ваш розумний свідомий вибір.

Йдете по вулиці - пахне шашликом або ароматними булочками з кондитерської. Які думки вас відвідують?
1 варіант: Ой, утриматися неможливо. Наїмся від душі!
2 варіант: Ну і що? Так, аромат прекрасний. Але я не голодна. Це всього лише апетит. І потім, об'емся - буде відчуття тяжкості, повна апатія і відчуття провини.

Як ви думаєте, при якому варіанті напрямки ваших думок ви приймете вірне рішення?
Слідкуйте за вашими думками!

Правило № 7. Міняємо традиції
Зрозуміло, від того, що ви вирішили бути стрункою, світ не перестане об'їдатися в свята. І нехай об'їдається ... Прийміть рішення щодо себе, як ВИ будете вести себе на днях народженнях, ювілеях та інших бенкетах. Тільки не треба виправдовуватися перед іншими за те, що ви не їсте як усі - величезними порціями, а споживаєте наїдки як дегустатор, вибираючи для себе тільки здорову та корисну їжу. Взагалі не варто до себе привертати особливу увагу. І залучати інших в свою віру теж не варто. Відповідайте, тільки коли питають. Займайтеся собою. Не лізьте до інших, нехай живуть, як хочуть. Адже і ви зовсім недавно з'їдали три салату, курочку, запечену баранячу ногу і великий шматок торта з чаєм. Чи ні? Їжте те, що на столі, тільки вибирайте, що для вас корисно і визначитеся з розміром порції.

Але якщо все-таки дуже хочеться випити спиртного або з'їсти торт - будь ласка, тільки з розумом, чуть-чуть, смакуючи, насолоджуючись якістю, а не кількістю. І при цьому ніякого почуття провини і ніякої самокритики. Все це створює зайве непотрібну напругу. Слухайте себе і своє тіло!

До зустрічі на наступному уроці, з вірою в вас, Вікторія девочкіной.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини xn--80aaaah2bldcza7amo.xn--p1ai xn--28-jlch0bvgl.xn--p1ai xn--80a5adah.xn--p1ai xn--80ahdfkvhhdjlu5a.xn--p1ai xn--80aaehcdett5alvfjj.xn--p1ai xn--80ad4bgh.xn--p1ai xn--80adigqsgsh.xn--p1ai xn--80aawhqbfqik.xn--p1ai xn--b1aaddbce5cpgaxer3e.xn--p1ai xn--80auaijj.xn--p1ai