Sunday, March 29, 2015

Простий спосіб схуднути: їмо вуглеводи!

Серед безлічі сучасних дієт великою популярністю користуються так звані «безвуглеводних» дієти, результати яких вражають.

Вважається, що якщо різко скоротити вживання різних солодощів, схуднення не змусить себе чекати, і ось він - плоский животик, підтягнута фігурка, захоплені погляди чоловіків на пляжі! Але, якщо це так просто, чому вага йде, а потім повертається знову?

Все вірно - правильне білкове харчування спочатку дає помітний і швидкий ефект. Навесні, сідаючи на «пляжну» дієту і зменшуючи кількість вуглеводів, ми починаємо налягати на їжу, багату білками - м'ясо, птицю і рибу - і скидаємо вагу вже в перші дні. У «чорний список» нашого раціону відправляються хліб та випічка, каші, фрукти, солодощі і цукор.

А потім, чомусь, разом з йдуть кілограмами нас починає переслідувати млявість, слабкість, запаморочення, проблеми з травленням, депресія, і, звичайно, постійне бажання з'їсти шматочок шоколадки або торта.
І вже нічого навколо не радує.

Що робити? У першу чергу - перестаньте боятися вуглеводів! Коли ви навчитеся їх розрізняти і правильно вживати, вам більше не доведеться мучити себе безглуздими обмеженнями. Але про все по порядку!
Які вуглеводи корисні, а які ні?

Вуглеводи бувають прості і складні. Утримуються вони в більшості наших повсякденних продуктів.

Прості вуглеводи називаються так тому, що мають просту хімічну структуру, і організм швидко їх засвоює. Дуже багато простих вуглеводів в цукерках, тортах, десертах, шоколаді, солодких напоях, білому хлібі і булочках, соках і фруктах. Ці продукти моментально втамовують голод, але, на жаль, на дуже короткий час. Вже через півгодини після чашки чаю, випитого вприкуску з шоколадкою, ми починаємо думати, чим би ще перекусити. Ось так ми непомітно і переїдаємо.

Складні вуглеводи, навпаки, засвоюються довше. Страви, в яких багато складних вуглеводів, насичують організм повільно, але на тривалий час. Після тарілки ранкової каші або корисного бутерброда (наприклад, з цільнозернового хліба, бринзи і зелені) ми навіть фізично відчуваємо приплив енергії. Містяться ці корисні речовини в крупах, злаках, овочах, макаронах, бобових, горіхах, фруктах і сухофруктах.
Саме складні, або корисні вуглеводи є основою для активної життєдіяльності. Якраз їх можна і потрібно вживати.

Важливо запам'ятати, що складні вуглеводи теж діляться на два типи: крохмаль і клітковина.

У яких продуктах їх знайти?

Крохмаль міститься в основному в макаронах і рисі (55-70%), бобових (40-45%), різних видах хліба (30-40%) і картоплі (16%).

Клітковину шукайте в зелені і свіжих овочах (капусті, моркві, гарбузі, картоплі, шпинаті, спаржі, брокколі).
Ще клітковина є у фруктах і сухофруктах, злакових (пшениця, рис, гречана крупа, борошно грубого помелу, макарони з твердих сортів пшениці, хліб з цілісного зерна), бобових (квасоля, зелений горошок, нут), спаржі, ягодах (агрус, чорниця , смородина), горіхах і насінні (волоські горіхи, мигдаль, фісташки, насіння соняшнику та гарбуза) і морських водоростях.

Як правильно вживати вуглеводи? 5 простих правил
1. Складних вуглеводів має бути близько 40-50% від вашого раціону

Чому? Вуглеводи для нашого організму - таке ж паливо, як вугілля для паровоза. Якщо підкидати вугілля в топку регулярно, наш паровоз рухається упевнено, не зменшуючи хід. Коли вугілля закінчується, паровоз знижує швидкість. Якщо в погаслий топку ми закинемо пару відер вугілля, машиністу знадобиться дуже багато часу і сил, щоб знову роздмухати вогонь і набрати швидкість.

Те ж відбувається і з нашим організмом. Поки ми регулярно поставляємо йому вуглеводи, він працює без капризів, і обмін речовин відбувається в нормальному режимі. Варто нам створити для нього невеликий стрес, припинивши споживати вуглеводи, - негайно розумний організм з радістю почне запасатися «про запас», збільшуючи обсяг жирових складочок на талії. При цьому сповільнюється обмін речовин: поспішати не можна, потрібно берегти сили! Інстинкт самозбереження закладений в нас природою з самого народження.
2. обмежувати вживання продуктів, в яких багато крохмалю

Для збереження балансу в організмі нам достатньо всього однієї помірної порції макаронів, рису або картоплі, трьох-чотирьох шматочків хліба на день. Якщо на сніданок була каша, значить, на обід їмо суп або борщ, м'ясні страви. Якщо на сніданок ми з'їли сир з фруктами і бутерброд, значить, на обід можна поласувати макаронами та овочами.

Чому так? Вся справа в молекулах крохмалю. Вони не перетравлюються в організмі, а тільки набухають, вбираючи в себе вологу і утворюючи в травному тракті свого роду клейстер. Якщо вживати багато продуктів, що містять крохмаль, то порушується робота всієї травної системи, при цьому змінюється обмін речовин, зайві кілограми починають буквально «прилипати»: організм не працює, як належить.

А що, якщо я хочу і кашу з ранку, і картопельку із зеленню на обід? Якщо ви взяли за правило щоранку з'їдати порцію вівсяної каші, то в обідню перерву сміливо можете побалувати себе макаронами або смачним картопляним пюре. Вівсяна каша - наша паличка-виручалочка, яка змушує організм працювати як годинник.

3. Ніякого крохмалю на вечерю!

Для вечірньої трапези крохмаль - занадто важка їжа. А вночі наш травний тракт повинен відпочивати, як і весь організм.

Як мені бути? Для вечері підійдуть страви з нежирної риби, пісного м'яса і багатих на клітковину овочів. Клітковина, до речі:

• проводить «генеральне прибирання» всього нашого організму. Омертвілі клітини, токсини і шлаки - клітковина, як двірник, «вимітає» все непотрібне;

• дуже добре вбирає вологу і виводить зайву воду - це особливо актуально для людей, які страждають набряками;

• зменшує калорійність їжі. Засвоєння вуглеводів сповільнюється, в результаті сповільнюється і всмоктування цукру в кишечнику. Відчуття голоду не настає значно довше;

• підтримує природну мікрофлору в кишечнику, що благотворно впливає на стан волосся і шкіри;

• недолік клітковини в нашому раціоні може стати причиною різних захворювань. Ожиріння, цукровий діабет, жовчнокам'яна хвороба - тільки деякі з них.
4. Крохмаль погано поєднується з іншими продуктами

Картопля не рекомендується вживати з м'ясом, рибою, морепродуктами і хлібом. Також з хлібом не варто їсти кашу або макарони. Дуже важке для організму поєднання бобових (соя, квасоля, сочевиця, горох) і крохмалю.

А з чим добре поєднується крохмаль? Найкраще з овочевими салатами, сирими овочами, в яких багато клітковини.

До рису відмінним доповненням буде салат зі свіжих огірків. До страв з картоплі, крупи чи макаронів відмінно підійде зелень, свіжі, тушковані або приготовані на грилі овочі. Добре поєднуються між собою так звані крохмалисті овочі - це гарбуз, буряк, картопля, морква, корінь селери і петрушки.

5. Продукти, що містять крохмаль, в сирому вигляді засвоюються швидше і краще, ніж пройшли термічну обробку

Зі свіжого буряка і моркви можна робити смачні салати з додаванням зелені. Інші крохмалисті овочі, які ми не звикли їсти в сирому вигляді - наприклад, картопля або гарбуз - потрібно піддавати правильної тепловій обробці: відварювати на пару або запікати в духовці мінімальну кількість часу. Каші краще не розварювати, а намагатися приготувати їх більш розсипчастими. Дуже корисний картопляний сік - він допомагає очистити і вивести з організму зайву рідину.

І як же їсти сиру гарбуз? Приготуйте дуже простий і смачний салат! Він прекрасно підійде для вечері або допоможе вгамувати голод в другій половині дня.

ІДЕАЛЬНИЙ ДІЄТИЧНИЙ САЛАТ

Треба:
100 г сирого гарбуза
100 г сирої моркви
100 г яблука
30 г ядер волоського горіха
1 ч.л. насіння білої гірчиці
1 ч.л. оливкової олії
0,5 ч.л. бальзамічного або яблучного оцту

Як готувати:
1. Гарбуз і моркву очистити і натерти на тертці.
2. Яблуко очистити і нарізати соломкою або кубиками.
3. Ядра волоського горіха дрібно порубати ножем.
4. З'єднати оливкове масло і оцет.
5. Змішати основні інгредієнти і заправити салат сумішшю оцту і масла.
6. Викласти на тарілку сервіровки і посипати зверху зернами гірчиці.

Салат обов'язково потрібно заправити олією. Вітамін А, що міститься в моркві та гарбузі, - жиророзчинний, і засвоюється в нашому організмі тільки при наявності жирів у страві. А ось солити такий салат не рекомендується. Прекрасний смак йому надають суміш оцту і оливкового масла.

Беріть краще від природи, будьте красиві і енергійні!

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини xn--80aaaah2bldcza7amo.xn--p1ai xn--28-jlch0bvgl.xn--p1ai xn--80a5adah.xn--p1ai xn--80ahdfkvhhdjlu5a.xn--p1ai xn--80aaehcdett5alvfjj.xn--p1ai xn--80ad4bgh.xn--p1ai xn--80adigqsgsh.xn--p1ai xn--80aawhqbfqik.xn--p1ai xn--b1aaddbce5cpgaxer3e.xn--p1ai xn--80auaijj.xn--p1ai