Sunday, March 29, 2015

Схуднути без дієт: три кроки до ідеального меню

Всього три кроки - і виснажливі дієти залишаться в минулому! Хіба це не мрія кожної з нас?

Чи знайоме вам відчуття, коли прагнення схуднути до літа обмежує вас так сильно, що витерпіти дієту неможливо і доводиться відмовитися від своєї мрії? Дев'ять з десяти дієт дають вам тільки видимий результат - йдуть кілька кілограмів, але якою ціною? Ціною голоду, жорстких обмежень, поганого настрою, нестачі вітамінів! Для багатьох жінок таке харчування здається неможливим саме через необхідність відмовлятися від улюбленого шматочка своєї «вкусняшки». Якщо доводиться готувати шикарний обід для всієї сім'ї, а для себе скромно відварювати куряче яйце - дієта перетворюється на нестерпне випробування.

Яку б дієту ви не вибрали, зайва вага рано чи пізно все одно повернеться і доведеться починати все заново. Але життя занадто прекрасна, щоб жити в стані постійного голоду і стресу!

Три прості істини, або чому ми набираємо вагу

• Найчастіше ми полнеем тому, що перевищуємо необхідне нам кількість калорій на добу. Для кожної людини ця цифра індивідуальна: враховується зріст, вік, вага, фізична активність. За статистикою для дівчини 30 років в середньому потрібно близько 2000-2200 ккал на добу. Якщо ви споживаєте калорій менше, ніж витрачаєте, ви однозначно будете худнути.

• Ми не вміємо правильно розподіляти білки, жири і вуглеводи протягом дня. Через те, що ми не знаємо, яке блюдо краще з'їсти на сніданок, обід або вечерю, нам здається, що простіше сісти на дієту.

• Ми вибираємо не ті продукти, які слід. Калорійність напівфабрикату, зазначена на упаковці, може бути сильно занижена. Краще купувати продукти з мінімальною обробкою (наприклад, не фарш, а м'ясо) і готувати самостійно.

Важливо розуміти, що схуднення і позбавлення від зайвого жиру - це різні речі. Коли ми сидимо на дієті, то втрачаємо в основному м'язи, воду і отримуємо худе, але в'яле тіло: його робить таким підшкірний жир. Коли ми худнемо в результаті правильного харчування, організм починає позбавлятися від своїх стратегічних запасів, так як загрози голоду немає. Якщо при цьому підключити фізичне навантаження, ми отримаємо струнке підтягнуте тіло, пружний живіт і красиві сідниці.

Три кроки до ідеального меню
Крок 1. Вибираємо продукти

Коли ви готуєте їжу самостійно, вам простіше контролювати калорійність своїх страв: ви знаєте, які інгредієнти додаєте і в якій кількості. Давайте подивимося, яким продуктам краще віддавати перевагу, а яких варто уникати, значно скоротити їх кількість або відмовитися взагалі.

Правильні продукти
   

Неправильні продукти

Свіже м'ясо: птиця, яловичина, свинина, субпродукти
   

Мариноване м'ясо або риба з відділу напівфабрикатів, магазинний фарш

Свіжа риба і морепродукти
   

Копчене м'ясо або риба

Сезонні овочі, фрукти та ягоди
   

Готові напівфабрикати: заморожені котлети, пельмені, вареники, млинці, готові комплексні обіди

Свіжа зелень
   

Заморожені фрукти, овочі і ягоди, консервовані продукти

Молочні та кисломолочні продукти без добавок і з невеликим терміном придатності
   

Вся молочна та кисломолочна продукція з смаковими добавками: йогурти, сиркові десерти, сирки

Крупи, які вимагають тривалого варіння
   

Каші, макарони та інші гарніри швидкого приготування

Для заправки салатів та інших страв: сметана, рослинні масла, оцет, соєвий соус
   

Майонез, кетчуп, готові соуси до м'яса, риби, макаронів, овочам

Вершкове масло
   

Маргарин, топлений тваринний жир, сало

Зефір, пастила, гіркий шоколад, фруктове желе
   

Цукор, цукерки, молочний шоколад, солодка випічка

Сухофрукти, горіхи, мед
   

Алкоголь, особливо пиво і готові коктейлі

Хліб: цільнозерновий, з висівками, житній, з борошна грубого помелу, з пророщеної пшениці
   

Білий хліб

Зелений чай, натуральна кава
   

Розчинна кава, солодка газована вода

  Завантажити таблицю

Не турбуйтеся, якщо у вас не виходить все відразу. Поступово ви навчитеся вибирати потрібні вам продукти, відмовитеся від жирних магазинних соусів, а готовим пельменів віддасте перевагу запечене в духовці м'ясо з гірчицею або рибу з гілочкою розмарину і лимоном.
Використовуючи правильні продукти, ви зможете готувати смачні та різноманітні страви. І навіть ковбасу власного приготування, копчене м'ясо, солодощі, випічку.

Крок 2. Білки, жири і вуглеводи: для чого і скільки?

Будь-яка дієта обмежує вживання вуглеводів, жирів і, рідше, білків, з яких ми отримуємо калорії - енергію для підтримки своєї життєдіяльності. Найбільш калорійний жир: 1 грам жиру (будь-якого) містить 9 ккал. Білки і вуглеводи - по 4 ккал на 1 грам.

Вуглеводи (хліб, каші, овочі) необхідні для організму в першу чергу як паливо, як засіб отримання енергії для підтримки нашої життєдіяльності. Чим менше вуглеводів ви споживаєте, тим менш активними ви стаєте.

Білки (м'ясо, птиця, субпродукти, риба) - це будівельний матеріал для м'язів і клітин організму. Якщо занадто урізати частку білків у харчуванні, у вас ніколи не вийде гарне підтягнуте тіло.

Жири важливі для засвоєння жиророзчинних вітамінів A, D, E, K. Харчуючись тільки знежиреними продуктами, ви ризикуєте нажити собі неприємності зі здоров'ям. Наприклад, кальцій засвоюється при наявності вітаміну D. Вітамін D, в свою чергу, засвоюється за допомогою жирів. Вживати жири бажано з ранку і до обіду. Увечері від жирів потрібно відмовитися або вживати в дуже незначних кількостях (наприклад, заправивши овочевий салат сметаною або додавши в нього краплю рослинного масла).

Щоб худнути без шкоди для здоров'я, у вашому раціоні має бути близько 50% вуглеводів, 30% білків і 20% жирів. При такому балансі білків, жирів і вуглеводів ви будете втрачати зайвий жир. Якщо хочеться трохи прискорити процес, скоротіть кількість вуглеводів приблизно до 40%, а кількість білків навпаки збільште до 40-50%. За рекомендацією лікарів, кількість жирів не повинна бути нижчою 10-15%.
Крок 3. Складаємо власне меню: вечеря ворогу не віддамо

Допоможуть вам в цьому 8 перевірених порад, які працюють завжди.

Рада 1. Ніколи не пропускайте сніданок. Сніданок повинен бути легким, але в той же час насичувати вас і заряджати енергією. Калорійність сніданку становить приблизно 30% від вашого денного раціону. Найкраще з ранку вживати багаті вуглеводами страви.

Самий правильний сніданок - це каша.
З кашею можна їсти фрукти, сухофрукти, хліб, вершкове масло, сир, сир, яйця, відварне м'ясо, горіхи, мед, молоко, чай, кава. Улюбленими ласощами можна без шкоди побалувати себе саме на сніданок або протягом першої половини дня.

Порада 2. Не відмовляйтеся від обіду. Обід повинен бути повноцінним, по калорійності становити близько 40% калорій від вашого раціону, включати в себе білки і вуглеводи приблизно в рівних пропорціях.

Чим ситно пообідати: перші страви, овочі з м'ясом або рибою, овочі з картоплею, хліб, сметана, каша з овочами, м'ясом або рибою, салат, макарони, бобові.

Порада 3. Не відмовляйтеся від вечері. Якщо не вийшло повечеряти вчасно, обов'язково з'їжте легку вечерю трохи пізніше. Останній прийом їжі повинен бути за 4-5 годин до сну.

Ідеальний вечеря - це м'ясо або риба (білок) з овочами. Овочі можна згасити, зробити салат, приготувати різні запіканки з м'ясом або рибою. Причому білок повинен переважати. На частку вечірніх калорій припадає близько 20%.

Порада 4. Завжди перекушуйте між основними прийомами їжі. 8-10% калорій від вашого денного раціону має припадати на легкий перекус.

Що з'їсти на перекус в першій половині дня: фрукти, крекер з чаєм, жменю сухофруктів або ягід, горіхи, мед.

Чим перекусити в другій половині дня: овочі, сир, ряжанка, йогурт, кефір, сир. Є дуже простий, смачний і ситний салат (пропорції будь-які): свіжі помідори нарізати невеликими кубиками, додати сир, рубану зелень, трохи солі і краплю оливкової олії. Перемішати всі інгредієнти. Дуже добре для цього салату підходить кріп, а ще краще - базилік. Перекусивши таким салатом, ви відмінно угамуєте голод. Такий же салат, тільки без масла, прекрасно підійде і на вечерю.

Рада 5. Обов'язково пийте чисту воду протягом дня.
Вода необхідна для нормального травлення, це означає, що з обміном речовин у вас буде все в порядку. До їжі воду краще пити за 20-30 хвилин, а після їжі - не раніше, ніж через 1 годину.

Рада 6. Якщо протягом дня у вас немає можливості нормально харчуватися, запасіться невеликими пластиковими контейнерами для кожного прийому їжі. Спочатку вам буде не дуже зручно збирати їх і носити їжу з собою. Але дуже скоро ви звикнете, що у вас під рукою завжди є корисний перекус і не потрібно в обідню перерву йти в супермаркет за котлетами з відділу кулінарії.

Рада 7. Не наїдайтеся на ніч, але й не лягаєте спати на голодний шлунок. Приблизно за годину до сну випийте склянку кефіру, чай з мелісою або м'ятою. Якщо ви голодні, з'їжте сиру моркву, огірок, селера, зелене яблуко або шматочок сиру. У разі сильного голоду (таке буває в перший час, поки ви звикаєте до нового способу харчування) дуже добре виручає відварне м'ясо. У ньому немає вуглеводів, і ви можете не боятися, що у вас щось відкладеться у вигляді зайвого кілограма.

Рада 8. Не переїдайте, навіть якщо це ваше улюблене ласощі. Не їжте до почуття тяжкості і задишки. Ми часто задаємося питанням - скільки з'їдати за один прийом їжі? Справа в тому, що всі люди індивідуальні. В основному причиною зайвої ваги стає банальне переїдання. Розтягнутий шлунок поміщає в себе дві, три і більше порцій. Для такої людини не переїдати - це означає з'їсти трохи менше звичайного і відчувати легкий голод після їжі. Тому почніть зі скорочення ваших порцій.
Прийнятний обсяг порції для середньостатистичної людини - близько 200-300 мл. При цьому важливо враховувати калорійність порції. Наприклад, в 100 грамах рибного супу міститься від 30 до 50 ккал, а в 100 грамах сервелат - близько 300 ккал.

Озброївшись знаннями, приступайте до складання свого раціону. Тепер тільки улюблені страви і мінус зайву вагу. Залишимо голодні дієти в минулому і з посмішкою почнемо новий день!
Наочний посібник для початківців

Знаючи, як новачкові буває важко зорієнтуватися, пропоную вам взяти за основу готовий план харчування, який розрахований на 1695 ккал на добу.

Ви можете створити своє власне меню на кожен день, подстроив режим під себе, за бажанням додати свої тренування або легку зарядку вранці, розписати кожен прийом їжі за калорійністю і грамам, придумати варіанти сніданку, обіду або вечері. Потім вам залишиться тільки вибрати те, чого вам найбільше хочеться сьогодні.

Підйом - 9:00

За півгодини до сніданку - склянка води

Сніданок 10:00 425 ккал - 25%

Вівсяна каша на молоці, тост з вершковим маслом, каву з молоком

Через годину після сніданку - склянка води

Перекус 11:00 170 ккал - 10%

Сир з бананом / сухофрукти / горіхи / чай

Через півгодини - склянка води

Силове тренування 30-40 хвилин, кардиотренировка 15-20 хвилин, розтяжка (з 12:00 до 13:00)

Стакан води після тренування

1-й обід 14:00 500 ккал - 30%

Каша на воді без масла, м'ясо / риба

Овочі (свіжі, тушковані, салат з олією / сметаною)

Хліб, чай

Через годину після обіду - склянку води

2-й обід 17:00 260 ккал - 15%

Перші страви, хліб

Через годину після обіду - склянку води

Вечеря 19: 00-19: 30 340 ккал - 20%

Овочі (свіжі, тушковані)

М'ясо / риба (відварне, на пару, запечене)

Через годину після вечері - склянка води

Перекус 19:30 -20: 00

Стакан кефіру

Сон 00:00

Як бачите, щоб худнути, потрібно їсти. Ваші колеги будуть здивовані, що ви весь час їсте і при цьому прагнете схуднути. Можливо, вас почнуть переконувати, що такий метод не працює. Не піддавайтеся на розмови і не сходите з наміченого шляху!

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини xn--80aaaah2bldcza7amo.xn--p1ai xn--28-jlch0bvgl.xn--p1ai xn--80a5adah.xn--p1ai xn--80ahdfkvhhdjlu5a.xn--p1ai xn--80aaehcdett5alvfjj.xn--p1ai xn--80ad4bgh.xn--p1ai xn--80adigqsgsh.xn--p1ai xn--80aawhqbfqik.xn--p1ai xn--b1aaddbce5cpgaxer3e.xn--p1ai xn--80auaijj.xn--p1ai