Плоский животик до довгоочікуваної відпустки - заповітна мрія кожної дівчини. Якщо ваше відображення в дзеркалі зовсім вас не радує, а улюблені шорти ніяк не хочуть сходитися на талії, прийшов час самих рішучих дій.
Спеціальна експрес-дієта допоможе зробити талію тонше, а животик - підтягнутим і привабливим. Готовність до сезону бікіні номер один!
Дієта для плоского живота
Результат не змусить себе чекати, якщо ви будете дотримуватися кількох простих правил:
1. Під час дієти важливо не переїдати. Розмір порції вашого основного блюда за один прийом їжі (каша або інший гарнір, суп) - це склянка, об'ємом 250 мл.
2. Соліть страви в 3-4 рази менше звичайного і повністю відмовтеся від консервованих і копчених продуктів.
3. Включіть у свій раціон аптечну клітковину або висівки. Це доступні і поширені натуральні харчові добавки, ефект від яких перевершить всі ваші очікування.
4. Випивайте в день не менше 2 літрів чистої негазованої води.
5. Відмовтеся від кави, газованої води, солодких напоїв, алкоголю і замініть їх зеленим чаєм.
6. На час дієти виключіть майонез, білий хліб, білий очищений рис, картопля, ковбасу, пельмені, пиріжки, свинину і баранину, будь фастфуд (від чіпсів до гамбургерів), смажені страви, солодощі та солодку випічку, шоколад, банани, виноград.
На 8-й день дієта починається спочатку. Тривалість дієти - 2 тижні.
День 1
Перший сніданок: порція гречаної каші без масла, відварене яйце, зелений чай без цукру.
Другий сніданок: два невеликих яблука.
Обід: рибний суп без картоплі.
Рецепт супу: рибу порізати на порційні шматки, цибулю-порей нарізати кільцями, моркву натерти на крупній тертці і опустити продукти в киплячу воду. Додати в бульйон 2 лаврові листки. Варити близько 10 хвилин, після чого додати в суп 1 ст.л. червоного рису. Варити суп до готовності рису. У тарілці посипати суп рубаною зеленню кропу і свіжого шпинату або за своїм смаком.
Вечеря: морська риба з брокколі і брюссельською капустою на пару, стакан кефіру з додаванням 1 ч.л. клітковини.
Як приготувати вечерю: шматок риби збризнути соком лимона, поперчити, укласти на решітку пароварки і готувати 15 хвилин. Після чого покласти навколо риби кілька суцвіть броколі, 5-6 кочанчиков брюссельської капусти і готувати на пару ще 7 хвилин.
Завантажити таблицю
День 2
Перший сніданок: вівсяна каша на воді без масла, 1 помідор, зелений чай без цукру.
Другий сніданок: 1 апельсин.
Обід: 300 г вареної курки, салат з огірків із зеленню, зелений чай без цукру.
Салат з огірків: огірки нарізати невеликими кубиками, зелень посікти і змішати інгредієнти, заправити 0,5 ч.л. оливкової олії.
Вечеря: салат з капусти без масла, 150 г відвареної курки, стакан натурального йогурту з додаванням 2 ??ч.л. клітковини.
Салат з капусти: капусту нашаткувати, моркву натерти на дрібній тертці (так буде соковитіше), змішати овочі і скропити сумішшю лимонного соку з соєвим соусом.
Завантажити таблицю
День 3
Перший сніданок: 200 г нежирного сиру, 1 зелене яблуко, зелений чай без цукру.
Другий сніданок: 250 мл натурального йогурту без добавок.
Обід: тушкована капуста, 300 г відвареної яловичини, зелений чай без цукру.
Рецепт тушкованої капусти: розжарити сковороду (переважно з антипригарним покриттям) і викласти на неї нарізану кільцями цибулю-порей. Швидко помішуючи лопаткою, готувати цибулю 1-2 хвилини. Потім додати нашатковану капусту, нарізані кубиками помідори, приблизно 100 мл води і тушкувати до готовності капусти.
Вечеря: салат з моркви, 200 г відвареної яловичини, стакан кефіру з додаванням 1 ст.л. клітковини.
Рецепт салату: моркву натерти на крупній тертці, скропити лимонним соком і додати 0,5 ч.л. оливкової олії.
Завантажити таблицю
День 4
Перший сніданок: вівсяна каша на молоці і зелений чай без цукру.
Другий сніданок: зелене яблуко.
Обід: селянський суп (овочевий суп з куркою).
РЕЦЕПТ СЕЛЯНСЬКОГО СУПУ У Мультиварки
Якщо у вас є мультиварка, приготувати смачний дієтичний суп з куркою простіше простого! Кількість продуктів вказано для мультиварки об'ємом 4,5 літра. Аналогічно суп готується і на плиті.
Треба:
1 цибуля-порей
150 г моркви
300 г зеленого горошку (свіжого або замороженого)
500 г білокачанної капусти
200 г квашеної капусти
150 г солодкого перцю різних кольорів
400 г філе курячої грудки
1 ч.л. рослинного масла
Як готувати:
1. Куряче філе відварити заздалегідь.
2. Білу частину цибулі-порею нарізати і припустити в мультиварки близько 5 хвилин в режимі «Випічка» або «Жарка».
3. Моркву натерти на крупній тертці, змішати з цибулею, 2-3 хвилини обсмажити в мультиварці і відключити режим.
4. Капусту нарізати невеликими квадратиками, викласти в чашу мультиварки.
5. Солодкий перець нарізати кубиками і викласти на капусту. Додати зелений горошок.
6. Квашену капусту подрібнити і викласти в мультиварку.
7. Налити курячий бульйон так, щоб ледь покрити овочі.
8. Зелене листя цибулі-порею дрібно нарізати і додати в суп.
9. Готувати в режимі «Гасіння» 1 годину. За 10 хвилин до закінчення приготування додати в суп нарізане кубиками куряче філе.
Вечеря: салат з пекінської капусти з яйцем, стакан натурального йогурту з додаванням 1 ст.л. клітковини.
Рецепт салату: пекінську капусту тонко нашаткуйте, відварене яйце натріть на тертці і змішайте продукти. Заправте натуральним йогуртом.
Завантажити таблицю
День 5
Перший сніданок: гречана каша без масла, 1 огірок, зелений чай без цукру.
Другий сніданок: 1 грейпфрут.
Обід: рибні котлети з овочами на пару, стакан томатного соку.
Рецепт котлет: рибне філе подрібнити у фарш. Зелень кропу і петрушки, суцвіття цвітної капусти та брокколі дрібно порубати ножем. Подрібнити у блендері моркву або натерти на дрібній тертці. Часник видавити через прес. З'єднати всі інгредієнти і перемішати. Для фортеці фаршу додати трохи клітковини або висівок. Сформувати котлети, викласти на решітку пароварки і готувати близько 15-20 хвилин. При подачі до столу полити натуральним йогуртом і посипати зеленню.
Вечеря: салат з сиром низької жирності, стакан кефіру з додаванням 1 ст.л. клітковини.
Готуємо вечерю: салат «Айсберг» тонко нашаткувати, додати нарізаний редис, зелень. Перемішати, заправити натуральним йогуртом. При подачі до столу посипати тертим сиром.
Завантажити таблицю
День 6
Перший сніданок: вівсянка на воді без масла, 100 г нежирного сиру з яблуком (натерти на тертці і змішати з сиром), зелений чай без цукру.
Другий сніданок: 1 сира морква.
Обід: суп із стручкової квасолі з яловичиною.
Рецепт супу: яловичину відварити до готовності і дістати з бульйону. М'ясо остудити, нарізати невеликими кубиками, повернути в бульйон (трохи відвареної яловичини залиште для вечері). У киплячий бульйон опустити стручкову квасолю, суцвіття брокколі і порізану на четвертинки брюссельську капусту. Варити близько 10 хвилин. Перед подачею до столу рясно посипати зеленню.
Вечеря: овочевий салат з відвареним м'ясом, стакан натурального йогурту з додаванням 1 ст.л. клітковини.
Рецепт салату: листя будь-якого салату (наприклад, рукола, романо, фрізе, дуболістная або звичайний листовий) порвати руками в миску, додати нарізані кубиками помідори, огірки, м'ясо. Скропити соєвим соусом і рясно посипати зеленню.
Завантажити таблицю
День 7
Перший сніданок: мультизернові каша на воді без масла (без рису в складі), редис, зелений чай без цукру.
Другий сніданок: 1 груша.
Обід: овочевий суп з селерою, 200 г відвареної яловичини.
Рецепт супу: овочі для супу (цибуля ріпчаста або цибуля-порей, морква, помідори, капуста, стебла селери, зелень за смаком) некрупно нарізати. У киплячу воду опустити цибулю і моркву, відварити близько 10 хвилин. Потім додати капусту, стебла селери і помідори. Варити ще близько 10 хвилин. Якщо ви використовуєте капусту ранніх сортів, то спочатку додайте селеру з помідорами, варіть 5-7 хвилин, потім додайте нашатковану капусту, доведіть до кипіння, варите близько 1 хвилини і зніміть з вогню. Перед подачею до столу посипте свіжою зеленню.
Вечеря: 200 г відварених креветок, брокколі на пару.
Спеціальна експрес-дієта допоможе зробити талію тонше, а животик - підтягнутим і привабливим. Готовність до сезону бікіні номер один!
Дієта для плоского живота
Результат не змусить себе чекати, якщо ви будете дотримуватися кількох простих правил:
1. Під час дієти важливо не переїдати. Розмір порції вашого основного блюда за один прийом їжі (каша або інший гарнір, суп) - це склянка, об'ємом 250 мл.
2. Соліть страви в 3-4 рази менше звичайного і повністю відмовтеся від консервованих і копчених продуктів.
3. Включіть у свій раціон аптечну клітковину або висівки. Це доступні і поширені натуральні харчові добавки, ефект від яких перевершить всі ваші очікування.
4. Випивайте в день не менше 2 літрів чистої негазованої води.
5. Відмовтеся від кави, газованої води, солодких напоїв, алкоголю і замініть їх зеленим чаєм.
6. На час дієти виключіть майонез, білий хліб, білий очищений рис, картопля, ковбасу, пельмені, пиріжки, свинину і баранину, будь фастфуд (від чіпсів до гамбургерів), смажені страви, солодощі та солодку випічку, шоколад, банани, виноград.
На 8-й день дієта починається спочатку. Тривалість дієти - 2 тижні.
День 1
Перший сніданок: порція гречаної каші без масла, відварене яйце, зелений чай без цукру.
Другий сніданок: два невеликих яблука.
Обід: рибний суп без картоплі.
Рецепт супу: рибу порізати на порційні шматки, цибулю-порей нарізати кільцями, моркву натерти на крупній тертці і опустити продукти в киплячу воду. Додати в бульйон 2 лаврові листки. Варити близько 10 хвилин, після чого додати в суп 1 ст.л. червоного рису. Варити суп до готовності рису. У тарілці посипати суп рубаною зеленню кропу і свіжого шпинату або за своїм смаком.
Вечеря: морська риба з брокколі і брюссельською капустою на пару, стакан кефіру з додаванням 1 ч.л. клітковини.
Як приготувати вечерю: шматок риби збризнути соком лимона, поперчити, укласти на решітку пароварки і готувати 15 хвилин. Після чого покласти навколо риби кілька суцвіть броколі, 5-6 кочанчиков брюссельської капусти і готувати на пару ще 7 хвилин.
Завантажити таблицю
День 2
Перший сніданок: вівсяна каша на воді без масла, 1 помідор, зелений чай без цукру.
Другий сніданок: 1 апельсин.
Обід: 300 г вареної курки, салат з огірків із зеленню, зелений чай без цукру.
Салат з огірків: огірки нарізати невеликими кубиками, зелень посікти і змішати інгредієнти, заправити 0,5 ч.л. оливкової олії.
Вечеря: салат з капусти без масла, 150 г відвареної курки, стакан натурального йогурту з додаванням 2 ??ч.л. клітковини.
Салат з капусти: капусту нашаткувати, моркву натерти на дрібній тертці (так буде соковитіше), змішати овочі і скропити сумішшю лимонного соку з соєвим соусом.
Завантажити таблицю
День 3
Перший сніданок: 200 г нежирного сиру, 1 зелене яблуко, зелений чай без цукру.
Другий сніданок: 250 мл натурального йогурту без добавок.
Обід: тушкована капуста, 300 г відвареної яловичини, зелений чай без цукру.
Рецепт тушкованої капусти: розжарити сковороду (переважно з антипригарним покриттям) і викласти на неї нарізану кільцями цибулю-порей. Швидко помішуючи лопаткою, готувати цибулю 1-2 хвилини. Потім додати нашатковану капусту, нарізані кубиками помідори, приблизно 100 мл води і тушкувати до готовності капусти.
Вечеря: салат з моркви, 200 г відвареної яловичини, стакан кефіру з додаванням 1 ст.л. клітковини.
Рецепт салату: моркву натерти на крупній тертці, скропити лимонним соком і додати 0,5 ч.л. оливкової олії.
Завантажити таблицю
День 4
Перший сніданок: вівсяна каша на молоці і зелений чай без цукру.
Другий сніданок: зелене яблуко.
Обід: селянський суп (овочевий суп з куркою).
РЕЦЕПТ СЕЛЯНСЬКОГО СУПУ У Мультиварки
Якщо у вас є мультиварка, приготувати смачний дієтичний суп з куркою простіше простого! Кількість продуктів вказано для мультиварки об'ємом 4,5 літра. Аналогічно суп готується і на плиті.
Треба:
1 цибуля-порей
150 г моркви
300 г зеленого горошку (свіжого або замороженого)
500 г білокачанної капусти
200 г квашеної капусти
150 г солодкого перцю різних кольорів
400 г філе курячої грудки
1 ч.л. рослинного масла
Як готувати:
1. Куряче філе відварити заздалегідь.
2. Білу частину цибулі-порею нарізати і припустити в мультиварки близько 5 хвилин в режимі «Випічка» або «Жарка».
3. Моркву натерти на крупній тертці, змішати з цибулею, 2-3 хвилини обсмажити в мультиварці і відключити режим.
4. Капусту нарізати невеликими квадратиками, викласти в чашу мультиварки.
5. Солодкий перець нарізати кубиками і викласти на капусту. Додати зелений горошок.
6. Квашену капусту подрібнити і викласти в мультиварку.
7. Налити курячий бульйон так, щоб ледь покрити овочі.
8. Зелене листя цибулі-порею дрібно нарізати і додати в суп.
9. Готувати в режимі «Гасіння» 1 годину. За 10 хвилин до закінчення приготування додати в суп нарізане кубиками куряче філе.
Вечеря: салат з пекінської капусти з яйцем, стакан натурального йогурту з додаванням 1 ст.л. клітковини.
Рецепт салату: пекінську капусту тонко нашаткуйте, відварене яйце натріть на тертці і змішайте продукти. Заправте натуральним йогуртом.
Завантажити таблицю
День 5
Перший сніданок: гречана каша без масла, 1 огірок, зелений чай без цукру.
Другий сніданок: 1 грейпфрут.
Обід: рибні котлети з овочами на пару, стакан томатного соку.
Рецепт котлет: рибне філе подрібнити у фарш. Зелень кропу і петрушки, суцвіття цвітної капусти та брокколі дрібно порубати ножем. Подрібнити у блендері моркву або натерти на дрібній тертці. Часник видавити через прес. З'єднати всі інгредієнти і перемішати. Для фортеці фаршу додати трохи клітковини або висівок. Сформувати котлети, викласти на решітку пароварки і готувати близько 15-20 хвилин. При подачі до столу полити натуральним йогуртом і посипати зеленню.
Вечеря: салат з сиром низької жирності, стакан кефіру з додаванням 1 ст.л. клітковини.
Готуємо вечерю: салат «Айсберг» тонко нашаткувати, додати нарізаний редис, зелень. Перемішати, заправити натуральним йогуртом. При подачі до столу посипати тертим сиром.
Завантажити таблицю
День 6
Перший сніданок: вівсянка на воді без масла, 100 г нежирного сиру з яблуком (натерти на тертці і змішати з сиром), зелений чай без цукру.
Другий сніданок: 1 сира морква.
Обід: суп із стручкової квасолі з яловичиною.
Рецепт супу: яловичину відварити до готовності і дістати з бульйону. М'ясо остудити, нарізати невеликими кубиками, повернути в бульйон (трохи відвареної яловичини залиште для вечері). У киплячий бульйон опустити стручкову квасолю, суцвіття брокколі і порізану на четвертинки брюссельську капусту. Варити близько 10 хвилин. Перед подачею до столу рясно посипати зеленню.
Вечеря: овочевий салат з відвареним м'ясом, стакан натурального йогурту з додаванням 1 ст.л. клітковини.
Рецепт салату: листя будь-якого салату (наприклад, рукола, романо, фрізе, дуболістная або звичайний листовий) порвати руками в миску, додати нарізані кубиками помідори, огірки, м'ясо. Скропити соєвим соусом і рясно посипати зеленню.
Завантажити таблицю
День 7
Перший сніданок: мультизернові каша на воді без масла (без рису в складі), редис, зелений чай без цукру.
Другий сніданок: 1 груша.
Обід: овочевий суп з селерою, 200 г відвареної яловичини.
Рецепт супу: овочі для супу (цибуля ріпчаста або цибуля-порей, морква, помідори, капуста, стебла селери, зелень за смаком) некрупно нарізати. У киплячу воду опустити цибулю і моркву, відварити близько 10 хвилин. Потім додати капусту, стебла селери і помідори. Варити ще близько 10 хвилин. Якщо ви використовуєте капусту ранніх сортів, то спочатку додайте селеру з помідорами, варіть 5-7 хвилин, потім додайте нашатковану капусту, доведіть до кипіння, варите близько 1 хвилини і зніміть з вогню. Перед подачею до столу посипте свіжою зеленню.
Вечеря: 200 г відварених креветок, брокколі на пару.
No comments:
Post a Comment