Весна прийшла, а зовнішній вигляд залишає бажати кращого? Робота в задушливому офісі, систематичне недосипання, холодний вітер, сухе повітря в приміщеннях, нестача вітамінів - все це позначається на загальному самопочутті і в першу чергу відбивається на нашій шкірі.
Хворий землистий колір обличчя, блідість, сухість, тріщини на губах і багато інших проблем доставляють чимало турбот кожної з нас. Не впадайте у відчай! Справитися з цим допоможе наша спеціальна дієта! Правильно підібраний і збалансований раціон не тільки освіжить колір обличчя і поліпшить стан шкіри, але і допоможе скинути кілька зайвих кілограмів.
Що любить наша шкіра?
Для її сяйва і краси дуже важливі вітаміни і поживні речовини, які ми можемо знайти в звичайних продуктах:
Що
Для чого
Де знайти
Вітамін А
Допомагає позбутися від сухості і лущення шкіри, бореться з акне
Диня, морква, броколі, гарбуз, шпинат, свіжі абрикоси, печінка
Вітамін Е
Захищає від ультрафіолету, вирівнює шкіру, підтримує її в тонусі і оновлює клітини
Мигдаль і мигдальне масло, волоські горіхи, арахіс, фундук, соняшникову олію та насіння соняшнику, насіння льону та лляне масло, соєва, оливкова і вершкове масло, квасоля, злаки, брокколі, брюссельська капуста, обліпиха, шипшина
Вітаміни групи В
У 2 - загоює тріщини
У 5 - сприяє збереженню еластичності шкіри, утримує вологу, ніж зволожує шкіру і розгладжує зморшки
У 6 - бореться з сухістю губ і тріщинами в куточках рота
У 2 - яйця, риба, м'ясо, птиця, печінка і молочні продукти, брокколі, петрушка, шпинат
У 5 - горох, білокачанна капуста, цвітна капуста, гречка, вівсянка, печінка, нирки, серце, м'ясо курчати, ікра
У 6 - печінка, яловичина, свинина, телятина, птиця, тунець, лосось, арахіс, волоські горіхи, авокадо
Вітамін С
Бореться з блідістю і сухістю шкіри, освіжає колір обличчя
Чорна смородина, солодкий перець, брокколі, цитрусові, диня, помідори, білокачанна капуста, шпинат
Вітамін РР
Допомагає усунути симптоми дерматиту, запалень і лущення шкіри
Молоко, свинина, біле м'ясо птиці, риба, яйця, сир, насіння кунжуту, насіння соняшнику, пророщена пшениця, плоди, шипшини, бобові, злаки, фініки, щавель, шавлія, ромашка, м'ята перцева, фенхель, листя малини
Омега-3 і Омега-6
Зберігають еластичність шкіри, пружність і запобігають появі зморшок, борються з висипом вугрів
Риба (оселедець, лосось, палтус, скумбрія, тунець, форель, тріска), морепродукти (морські водорості, креветки, кальмари), ікра, курячі яйця, м'ясо, лляне масло і насіння, волоські горіхи, насіння гарбуза, оливкова, кукурудзяна і соняшникова масло, кріп, петрушка, кінза, пророщений овес і пшениця
Цинк
Бореться з акне
Устриці, какао, чорниця, арахіс і арахісове масло, кедрові горіхи, кунжут, баранина, яловичина і яловичий язик, куряче серце, теляча печінка, гречка, сочевиця, жито, кукурудза, вершки, сир
Гиалурона
Утримує воду в клітинах шкіри, забезпечує її пружність і гладкість
Гіалуроновою кислотою багаті м'ясо, сухожилля і суглоби тварин. Кращий спосіб наситити гиалурона свою шкіру - бульйони і тушковане м'ясо. У такі страви при приготуванні обов'язково потрібно додавати кістки і м'ясо з жилками, а після приготування - витягати.
Білок
Будівельний матеріал для клітин, оновлює шкіру
М'ясо, риба, субпродукти і бобові
Чиста вода
Насичує вологою клітини шкіри, запобігає сухість, лущення і поява зморшок
2-2,5 літра води протягом дня (крім інших напоїв)
Завантажити таблицю
Тепер пропоную вам меню на тиждень, щоб наша шкіра завжди сяяла і виглядала на всі сто.
Дієта для здорової шкіри
Дієта розрахована мінімум на 3 тижні, з кожного понеділка починайте дієту спочатку.
Понеділок
Сніданок - тости з цільнозернового хліба з пастою з авокадо, відвар шипшини.
Рецепт відвару: 100 г сухих ягід шипшини злегка розім'яти, прибрати серцевину і залити 1 л води. Довести до кипіння і кип'ятити під кришкою на середньому вогні 5-7 хвилин. Після чого зняти з вогню, настояти не менше 2 годин і процідити.
Паста з авокадо: половинку стиглого м'якого авокадо розім'яти виделкою, додати рубану зелень і кілька крапель лимонного соку.
Обід - відварений червоний (або білий) рис з креветками, салат з моркви з оливковою олією, зелений чай без цукру.
Салат з моркви: сиру моркву натерти на дрібній тертці, кілька кедрових горішків порубати ножем, змішати інгредієнти і додати 0,5 ч.л. оливкової олії.
Вечеря - запечене або відварне куряче філе, зелень, стакан томатного соку з додаванням висівок.
Запечене філе: м'ясо птиці натерти сумішшю солі і трав, загорнути у фольгу і запікати до готовності при температурі 180 ° С.
Перед сном - м'ятний відвар.
Рецепт відвару з м'яти: 1 ч.л. сухий або 2 ч.л. свіжої м'яти залити 200 мл окропу, настояти 40-60 хвилин і процідити. Відвар з меліси готується так само.
Завантажити
Вівторок
Сніданок - вівсяна каша на молоці без цукру з додаванням фініків, дрібно нарубаного мигдалю, волоських горіхів і арахісу, зелений чай без цукру.
Обід - зелений суп з м'ясом, житній хліб, відвар шипшини.
Зелений суп: яловичину (400-500 г) відварити до готовності, остудити і нарізати невеликими кубиками. Лук-порей згасити 10 хвилин в невеликій кількості яловичого бульйону з 1-2 ч.л. соняшникової олії. Викласти в бульйон 200-300 г зеленого горошку, повернути в суп яловичину, цибулю-порей і варити на повільному вогні 10-15 хвилин. Щавель і шпинат (по 1 пучку) дрібно нарізати, додати в суп. Готувати близько 5 хвилин, додати зелень петрушки і кропу, довести до кипіння і зняти з вогню.
Вечеря - сирний салат з помідорами, відварене яйце, стакан кефіру з додаванням 1 ст.л. висівок.
Сирний салат: помідори нарізати кубиками і змішати з сиром, додати листя базиліка або кропу, сіль і оливкове масло.
Перед сном - відвар з ромашки.
Рецепт відвару з ромашки: 2 ст.л. сушених квіток ромашки залити 200 мл холодної води і накрити кришкою. Поставити на водяну баню (закип'ятіть в окремому посуді воду і поставте ємність з ромашкою зверху) і кип'ятити 15-20 хвилин, після чого зняти з водяної бані і настоювати близько 40 хвилин при кімнатній температурі. Перед вживанням відвар потрібно процідити.
Завантажити
Середа
Сніданок - бутерброд з цільнозернового хліба з листям зеленого салату, сиром і зеленню, невелика жменя будь-яких горіхів, зелений чай без цукру.
Обід - сьомга або тріска на пару, сирний соус зі шпинатом, відвар з листя малини і м'яти.
Сирний соус для риби: свіжий шпинат, пармезан і сметану низької жирності подрібнити у блендері. Солити рибу і соус не рекомендується.
Вечеря - салат з капусти з сочевицею і лляною олією, стакан натурального йогурту з додаванням висівок.
Салат: сочевицю відварити до готовності, капусту тонко нашаткувати, додати рубану зелень і сочевицю, заправити 1 ч.л. лляної олії.
Перед сном - відвар м'яти і меліси.
Завантажити
Четвер
Сніданок - вівсяна каша на воді з курагою, чорносливом, сушеної вишні, горіхами і 1 ч.л. меду, відвар шипшини.
Обід - овочевий суп без картоплі і тушковане м'ясо з кінзою.
Вечеря - запіканка з курки з брокколі і стручкової квасолею, стакан кефіру з додаванням висівок.
Рецепт запіканки: філе курячої грудки подрібнити у фарш, додати суцвіття брокколі і стручкову квасолю, натерту на дрібній тертці моркву, посолити і перемішати інгредієнти. Викласти у змащену маслом форму, розрівняти і запікати в духовці близько 25-30 хвилин при температурі 180С.
Перед сном - відвар з ромашки і меліси.
Завантажити
П'ятниця
Сніданок - тости з пастою з авокадо, морквяний салат з насінням кунжуту і оливковою олією, зелений чай без цукру, відварене м'ясо.
Морквяний салат: сиру моркву натерти на тертці, заправити оливковою олією і посипати насінням кунжуту.
Обід - тушкована куряча печінка в сметані з цибулею-пореєм і брокколі, гречана каша, томатний сік.
Тушкована куряча печінка: цибуля-порей і курячу печінку викласти в сотейник, додати трохи води, посолити, довести до кипіння і тушкувати під кришкою на повільному вогні близько 15 хвилин. Потім додати суцвіття броколі, тушкувати під кришкою ще 5-7 хвилин, додати сметану, перемішати і зняти з вогню.
Вечеря - салат з кореня селери, м'ясний бульйон зі свіжим рубаним шпинатом, склянка натурального йогурту з додаванням висівок.
Салат із селери: корінь селери натерти на тертці, болгарський перець і кисле яблуко нарізати соломкою, змішати, додати кілька насіння соняшнику, рубану зелень, заправити нежирною сметаною.
Завантажити
Субота
Сніданок - яєчня-Глазунов з помідорами і зеленню, житній хліб, зелений чай без цукру.
Обід - пісний борщ, салат з моркви та гарбуза, відвар шипшини.
Рецепт салату: моркву та гарбуз натерти на тертці, додати рубані гарбузове насіння і оливкове масло.
Вечеря - запечена камбала з цибулею-пореєм і розмарином, натуральний йогурт з додаванням висівок.
Рецепт запеченої камбали: рибу вимити, пошкребти ножем, покласти всередину гілочку свіжого розмарину. Трохи листя розмарину потовкти у ступці з дрібкою солі, натерти рибу з обох сторін. Лук-порей нарізати кільцями. У рукав для запікання викласти шар цибулі, зверху рибу, на рибу покласти кілька кружалець лимона або лайма. Запікати в розігрітій духовці близько 20 хвилин при температурі 170-180 ° С.
Перед сном - м'ятний відвар.
Завантажити
Неділя
Сніданок - бутерброд з куркою на хлібі з пророщеного зерна, невелика жменя горіхів, зелений чай без цукру.
Бутерброди з куркою: відварене куряче філе дрібно нарізати, додати зерна кукурудзи, зелень кропу, трохи натурального йогурту, все перемішати. На хліб покласти лист зеленого салату, зверху - курку з кукурудзою.
Обід - салат з руколи з помідорами чері і сиром, м'ясний бульйон зі свіжою зеленню і шпинатом, відвар шипшини.
Салат з руколи: чері розрізати навпіл, кілька мигдальних горіхів розчавити ножем, сир розламати на невеликі шматочки, змішати інгредієнти. Додати нарізаний відварений яловичий язик або сиров'ялене м'ясо. Заправити сумішшю оливкової олії, французької гірчиці і бальзамічного оцту.
Вечеря - відварна цвітна капуста з нежирною сметаною і антрекот з яловичини в духовці, натуральний йогурт з додаванням висівок.
Антрекот: з м'яса зрізати білий жир, натерти сумішшю солі з травами і подрібненим часником, скропити соком лимона і залишити маринуватися на 1 годину. Покласти м'ясо в рукав для запікання, запікати в розігрітій духовці близько 90 хвилин при температурі 160 ° С. Потім розкрити рукав і довести до рум'яної скоринки.
Перед сном - відвар з м'яти і меліси.
Завантажити
Маленький секрет для свіжості особи
З ранку прекрасно освіжить і додасть шкірі тонус протирання особливими крижаними кубиками.
Візьміть по одному пучку кропу і петрушки, один великий огірок, половинку дрібного лимона. Пропустіть все через м'ясорубку і відіжміть сік. Розлийте сік по формочках для льоду і заморозьте. Приготувати такі корисні для шкіри крижані кубики можна з будь-зелені, трав'яних відварів, свіжої м'яти.
Стан вашої шкіри може бути наслідком не тільки весняного авітамінозу, холодного вітру і сухого повітря в приміщенні, але і проявом деяких захворювань. Якщо правильний підхід до догляду за шкірою не приносить очікуваних результатів, вам слід проконсультуватися з лікарем, пройти обстеження і, при необхідності, курс лікування.
Зберігайте свою молодість і красу, залишайтеся бадьорими і енергійними!
Хворий землистий колір обличчя, блідість, сухість, тріщини на губах і багато інших проблем доставляють чимало турбот кожної з нас. Не впадайте у відчай! Справитися з цим допоможе наша спеціальна дієта! Правильно підібраний і збалансований раціон не тільки освіжить колір обличчя і поліпшить стан шкіри, але і допоможе скинути кілька зайвих кілограмів.
Що любить наша шкіра?
Для її сяйва і краси дуже важливі вітаміни і поживні речовини, які ми можемо знайти в звичайних продуктах:
Що
Для чого
Де знайти
Вітамін А
Допомагає позбутися від сухості і лущення шкіри, бореться з акне
Диня, морква, броколі, гарбуз, шпинат, свіжі абрикоси, печінка
Вітамін Е
Захищає від ультрафіолету, вирівнює шкіру, підтримує її в тонусі і оновлює клітини
Мигдаль і мигдальне масло, волоські горіхи, арахіс, фундук, соняшникову олію та насіння соняшнику, насіння льону та лляне масло, соєва, оливкова і вершкове масло, квасоля, злаки, брокколі, брюссельська капуста, обліпиха, шипшина
Вітаміни групи В
У 2 - загоює тріщини
У 5 - сприяє збереженню еластичності шкіри, утримує вологу, ніж зволожує шкіру і розгладжує зморшки
У 6 - бореться з сухістю губ і тріщинами в куточках рота
У 2 - яйця, риба, м'ясо, птиця, печінка і молочні продукти, брокколі, петрушка, шпинат
У 5 - горох, білокачанна капуста, цвітна капуста, гречка, вівсянка, печінка, нирки, серце, м'ясо курчати, ікра
У 6 - печінка, яловичина, свинина, телятина, птиця, тунець, лосось, арахіс, волоські горіхи, авокадо
Вітамін С
Бореться з блідістю і сухістю шкіри, освіжає колір обличчя
Чорна смородина, солодкий перець, брокколі, цитрусові, диня, помідори, білокачанна капуста, шпинат
Вітамін РР
Допомагає усунути симптоми дерматиту, запалень і лущення шкіри
Молоко, свинина, біле м'ясо птиці, риба, яйця, сир, насіння кунжуту, насіння соняшнику, пророщена пшениця, плоди, шипшини, бобові, злаки, фініки, щавель, шавлія, ромашка, м'ята перцева, фенхель, листя малини
Омега-3 і Омега-6
Зберігають еластичність шкіри, пружність і запобігають появі зморшок, борються з висипом вугрів
Риба (оселедець, лосось, палтус, скумбрія, тунець, форель, тріска), морепродукти (морські водорості, креветки, кальмари), ікра, курячі яйця, м'ясо, лляне масло і насіння, волоські горіхи, насіння гарбуза, оливкова, кукурудзяна і соняшникова масло, кріп, петрушка, кінза, пророщений овес і пшениця
Цинк
Бореться з акне
Устриці, какао, чорниця, арахіс і арахісове масло, кедрові горіхи, кунжут, баранина, яловичина і яловичий язик, куряче серце, теляча печінка, гречка, сочевиця, жито, кукурудза, вершки, сир
Гиалурона
Утримує воду в клітинах шкіри, забезпечує її пружність і гладкість
Гіалуроновою кислотою багаті м'ясо, сухожилля і суглоби тварин. Кращий спосіб наситити гиалурона свою шкіру - бульйони і тушковане м'ясо. У такі страви при приготуванні обов'язково потрібно додавати кістки і м'ясо з жилками, а після приготування - витягати.
Білок
Будівельний матеріал для клітин, оновлює шкіру
М'ясо, риба, субпродукти і бобові
Чиста вода
Насичує вологою клітини шкіри, запобігає сухість, лущення і поява зморшок
2-2,5 літра води протягом дня (крім інших напоїв)
Завантажити таблицю
Тепер пропоную вам меню на тиждень, щоб наша шкіра завжди сяяла і виглядала на всі сто.
Дієта для здорової шкіри
Дієта розрахована мінімум на 3 тижні, з кожного понеділка починайте дієту спочатку.
Понеділок
Сніданок - тости з цільнозернового хліба з пастою з авокадо, відвар шипшини.
Рецепт відвару: 100 г сухих ягід шипшини злегка розім'яти, прибрати серцевину і залити 1 л води. Довести до кипіння і кип'ятити під кришкою на середньому вогні 5-7 хвилин. Після чого зняти з вогню, настояти не менше 2 годин і процідити.
Паста з авокадо: половинку стиглого м'якого авокадо розім'яти виделкою, додати рубану зелень і кілька крапель лимонного соку.
Обід - відварений червоний (або білий) рис з креветками, салат з моркви з оливковою олією, зелений чай без цукру.
Салат з моркви: сиру моркву натерти на дрібній тертці, кілька кедрових горішків порубати ножем, змішати інгредієнти і додати 0,5 ч.л. оливкової олії.
Вечеря - запечене або відварне куряче філе, зелень, стакан томатного соку з додаванням висівок.
Запечене філе: м'ясо птиці натерти сумішшю солі і трав, загорнути у фольгу і запікати до готовності при температурі 180 ° С.
Перед сном - м'ятний відвар.
Рецепт відвару з м'яти: 1 ч.л. сухий або 2 ч.л. свіжої м'яти залити 200 мл окропу, настояти 40-60 хвилин і процідити. Відвар з меліси готується так само.
Завантажити
Вівторок
Сніданок - вівсяна каша на молоці без цукру з додаванням фініків, дрібно нарубаного мигдалю, волоських горіхів і арахісу, зелений чай без цукру.
Обід - зелений суп з м'ясом, житній хліб, відвар шипшини.
Зелений суп: яловичину (400-500 г) відварити до готовності, остудити і нарізати невеликими кубиками. Лук-порей згасити 10 хвилин в невеликій кількості яловичого бульйону з 1-2 ч.л. соняшникової олії. Викласти в бульйон 200-300 г зеленого горошку, повернути в суп яловичину, цибулю-порей і варити на повільному вогні 10-15 хвилин. Щавель і шпинат (по 1 пучку) дрібно нарізати, додати в суп. Готувати близько 5 хвилин, додати зелень петрушки і кропу, довести до кипіння і зняти з вогню.
Вечеря - сирний салат з помідорами, відварене яйце, стакан кефіру з додаванням 1 ст.л. висівок.
Сирний салат: помідори нарізати кубиками і змішати з сиром, додати листя базиліка або кропу, сіль і оливкове масло.
Перед сном - відвар з ромашки.
Рецепт відвару з ромашки: 2 ст.л. сушених квіток ромашки залити 200 мл холодної води і накрити кришкою. Поставити на водяну баню (закип'ятіть в окремому посуді воду і поставте ємність з ромашкою зверху) і кип'ятити 15-20 хвилин, після чого зняти з водяної бані і настоювати близько 40 хвилин при кімнатній температурі. Перед вживанням відвар потрібно процідити.
Завантажити
Середа
Сніданок - бутерброд з цільнозернового хліба з листям зеленого салату, сиром і зеленню, невелика жменя будь-яких горіхів, зелений чай без цукру.
Обід - сьомга або тріска на пару, сирний соус зі шпинатом, відвар з листя малини і м'яти.
Сирний соус для риби: свіжий шпинат, пармезан і сметану низької жирності подрібнити у блендері. Солити рибу і соус не рекомендується.
Вечеря - салат з капусти з сочевицею і лляною олією, стакан натурального йогурту з додаванням висівок.
Салат: сочевицю відварити до готовності, капусту тонко нашаткувати, додати рубану зелень і сочевицю, заправити 1 ч.л. лляної олії.
Перед сном - відвар м'яти і меліси.
Завантажити
Четвер
Сніданок - вівсяна каша на воді з курагою, чорносливом, сушеної вишні, горіхами і 1 ч.л. меду, відвар шипшини.
Обід - овочевий суп без картоплі і тушковане м'ясо з кінзою.
Вечеря - запіканка з курки з брокколі і стручкової квасолею, стакан кефіру з додаванням висівок.
Рецепт запіканки: філе курячої грудки подрібнити у фарш, додати суцвіття брокколі і стручкову квасолю, натерту на дрібній тертці моркву, посолити і перемішати інгредієнти. Викласти у змащену маслом форму, розрівняти і запікати в духовці близько 25-30 хвилин при температурі 180С.
Перед сном - відвар з ромашки і меліси.
Завантажити
П'ятниця
Сніданок - тости з пастою з авокадо, морквяний салат з насінням кунжуту і оливковою олією, зелений чай без цукру, відварене м'ясо.
Морквяний салат: сиру моркву натерти на тертці, заправити оливковою олією і посипати насінням кунжуту.
Обід - тушкована куряча печінка в сметані з цибулею-пореєм і брокколі, гречана каша, томатний сік.
Тушкована куряча печінка: цибуля-порей і курячу печінку викласти в сотейник, додати трохи води, посолити, довести до кипіння і тушкувати під кришкою на повільному вогні близько 15 хвилин. Потім додати суцвіття броколі, тушкувати під кришкою ще 5-7 хвилин, додати сметану, перемішати і зняти з вогню.
Вечеря - салат з кореня селери, м'ясний бульйон зі свіжим рубаним шпинатом, склянка натурального йогурту з додаванням висівок.
Салат із селери: корінь селери натерти на тертці, болгарський перець і кисле яблуко нарізати соломкою, змішати, додати кілька насіння соняшнику, рубану зелень, заправити нежирною сметаною.
Завантажити
Субота
Сніданок - яєчня-Глазунов з помідорами і зеленню, житній хліб, зелений чай без цукру.
Обід - пісний борщ, салат з моркви та гарбуза, відвар шипшини.
Рецепт салату: моркву та гарбуз натерти на тертці, додати рубані гарбузове насіння і оливкове масло.
Вечеря - запечена камбала з цибулею-пореєм і розмарином, натуральний йогурт з додаванням висівок.
Рецепт запеченої камбали: рибу вимити, пошкребти ножем, покласти всередину гілочку свіжого розмарину. Трохи листя розмарину потовкти у ступці з дрібкою солі, натерти рибу з обох сторін. Лук-порей нарізати кільцями. У рукав для запікання викласти шар цибулі, зверху рибу, на рибу покласти кілька кружалець лимона або лайма. Запікати в розігрітій духовці близько 20 хвилин при температурі 170-180 ° С.
Перед сном - м'ятний відвар.
Завантажити
Неділя
Сніданок - бутерброд з куркою на хлібі з пророщеного зерна, невелика жменя горіхів, зелений чай без цукру.
Бутерброди з куркою: відварене куряче філе дрібно нарізати, додати зерна кукурудзи, зелень кропу, трохи натурального йогурту, все перемішати. На хліб покласти лист зеленого салату, зверху - курку з кукурудзою.
Обід - салат з руколи з помідорами чері і сиром, м'ясний бульйон зі свіжою зеленню і шпинатом, відвар шипшини.
Салат з руколи: чері розрізати навпіл, кілька мигдальних горіхів розчавити ножем, сир розламати на невеликі шматочки, змішати інгредієнти. Додати нарізаний відварений яловичий язик або сиров'ялене м'ясо. Заправити сумішшю оливкової олії, французької гірчиці і бальзамічного оцту.
Вечеря - відварна цвітна капуста з нежирною сметаною і антрекот з яловичини в духовці, натуральний йогурт з додаванням висівок.
Антрекот: з м'яса зрізати білий жир, натерти сумішшю солі з травами і подрібненим часником, скропити соком лимона і залишити маринуватися на 1 годину. Покласти м'ясо в рукав для запікання, запікати в розігрітій духовці близько 90 хвилин при температурі 160 ° С. Потім розкрити рукав і довести до рум'яної скоринки.
Перед сном - відвар з м'яти і меліси.
Завантажити
Маленький секрет для свіжості особи
З ранку прекрасно освіжить і додасть шкірі тонус протирання особливими крижаними кубиками.
Візьміть по одному пучку кропу і петрушки, один великий огірок, половинку дрібного лимона. Пропустіть все через м'ясорубку і відіжміть сік. Розлийте сік по формочках для льоду і заморозьте. Приготувати такі корисні для шкіри крижані кубики можна з будь-зелені, трав'яних відварів, свіжої м'яти.
Стан вашої шкіри може бути наслідком не тільки весняного авітамінозу, холодного вітру і сухого повітря в приміщенні, але і проявом деяких захворювань. Якщо правильний підхід до догляду за шкірою не приносить очікуваних результатів, вам слід проконсультуватися з лікарем, пройти обстеження і, при необхідності, курс лікування.
Зберігайте свою молодість і красу, залишайтеся бадьорими і енергійними!
No comments:
Post a Comment