Sunday, March 29, 2015

Золоті правила для ласунів: з'їсти, щоб схуднути

Сладости во время диеты: что делать, когда очень хочется? - Портал Домашний
У кафе, магазинах, ресторанах, в кожному торговому центрі нас оточує маса солодких спокус. Чизкейки, тірамісу, повітряні еклери, запашна випічка, ніжні тістечка ... Утриматися неможливо!

Вихід є! Потрібно навчитися вибирати правильні солодощі та правильно вживати вуглеводи. А допоможуть вам у цьому наші практичні поради. А на десерт - два золотих правила.
Чому ми так любимо ласощі?

Цукор та інші популярні солодощі відносяться до простих вуглеводів.

Потрапляючи в травний тракт, вони починають всмоктуватися в кров, миттєво і різко підвищуючи рівень цукру. З'їдаючи шоколадний батончик, ми дуже швидко починаємо відчувати ситість і прилив енергії. Але незабаром знову наступає голод: рівень цукру в крові так само різко знижується. Тому прості вуглеводи ще називають швидкими.

Ось за це ми і любимо солодкі смаколики. З'їли цукерки, збадьорилися, плідно попрацювали і знову втомилися, зголодніли. Знову їмо цукерки і отримуємо новий заряд енергії. Організм швидко звикає до простих вуглеводів і віддає перевагу саме їх. Так з'являється любов до солодкого, яка часто призводить до надмірної ваги і навіть ожиріння.

Практично всі десерти і солодка випічка виготовлені на основі білого цукру, який не несе ніякої користі для організму.
Рада № 1

Завжди контролюйте, скільки солодощів ви з'їдаєте.

Вживаючи в їжу продукти, в яких багато простих вуглеводів, ми ризикуємо переїсти протягом дня, перевищити денну норму калорій. І корінь зла тут криється в тому, що переїдання відбувається непомітно для нас!

Калорії, які ми не помічаємо

У 100 грамах білого цукру міститься 99,8 грама вуглеводів, 0 грамів білка і 0 грамів жирів, калорійність цукру цілих 379 ккал!

Випиваючи в день 4 чашки чаю з трьома ложками цукру, ми отримуємо додатково більше 300 ккал. А 300-400 ккал для дорослої людини - це практично повноцінний вечерю. Додамо до чаю улюблену ватрушку або плитку шоколаду - і ось вже через місяць-другий сукню на талії зрадницьки не сходиться.
Рада № 2

Намагайтеся уникати продуктів, у складі яких є прихований цукор.

Правда така, що більшість повсякденних продуктів в своєму складі містять прихований цукор: швидкорозчинні каші і мюслі, дієтичні батончики, йогурти, соки, різні соуси, пиво, лікери, копченості, заморожені продукти і навіть м'ясні напівфабрикати!
Не вірите? Уважно вивчіть етикетки на продуктах при наступному поході в магазин і зробіть правильний вибір. Чим ближче цукор до початку списку інгредієнтів, тим більше його в складі продукту. Краще знайти заміну такого продукту. Наприклад, в 250 мл газованої води може міститися 6-8 чайних ложок цукру!

Рада № 3

Постарайтеся поступово відмовитися від білого цукру взагалі.

Природою наш організм влаштований так, що ми потребуємо вуглеводи, але не потребуємо білому цукрі. Вам може здатися це складним або взагалі неможливим. Розкрию секрет: залежність від солодкого можна побороти всього протягом 2-3 тижнів! Потроху зменшуючи кількість солодощів в своєму раціоні, через якийсь час ви з подивом відзначите, що стали більш байдужі до улюблених десертів.

Але солодощі - це маленька жіноча слабкість, яку хочеться собі дозволити навіть під час дієти. І не завжди ми готові відмовитися від ласощів повністю. Є два правила, дотримуючись їх, вам не доведеться зовсім відмовлятися від солодкого і при цьому ви зможете отримати позитивні результати від дієти.

Золоте правило № 1

Обов'язково вживайте в їжу продукти, багаті складними вуглеводами - крохмалем і клітковиною (бобові, хліб зерновий або з висівками, гречку, вівсянку, рис, овочі). Якщо вам часто хочеться солодкого, у вашому раціоні мало складних вуглеводів!

Такі продукти підтримують постійний рівень цукру в крові, не допускають його різких стрибків, і вас не потягне раптово на незаплановане тістечко або шоколад. Кількість складних вуглеводів має становити близько 50% від вашого денного раціону.

Вживати складні вуглеводи, особливо крохмалі, найкраще на початку і середині дня. Сніданок обов'язково повинен включати в себе корисну кашу, хліб. Увечері бажано віддати перевагу білковій їжі і клітковині (м'ясо, риба, птиця, свіжі або тушковані овочі). Повна або часткова відмова від складних вуглеводів гарантує зрив, проблеми зі здоров'ям і набір зайвої ваги.
Золоте правило № 2

Вибирайте «правильні» солодощі.

• Цукор замініть медом. Мед багатий мінеральними речовинами, органічними кислотами, вітамінами, він дарує тривалу енергію, захищає від застуд і зміцнює імунітет.
Поєднуючи горіхи і мед, ви отримаєте такий простий, але приголомшливо смачний десерт! Для дорослого допускається близько 80-130 грамів меду в день в декілька прийомів, якщо виключити при цьому інші солодощі і цукор.

• Почніть використовувати коричневий тростинний цукор. Нерафінований коричневий цукор має приємний карамельний смак і дуже добре підходить для домашньої випічки. При практично рівною калорійності з білим цукром, коричневий є джерелом магнію, заліза, кальцію, фосфору і калію.

• До корисних солодощів можна віднести зефір, пастилу, желе і мармелад. Їх роблять на основі пектину - натуральної розчинної клітковини, і вони мають знижену калорійність: зефір близько 300 ккал, тоді як шоколад - понад 500 ккал.

• Сухофрукти і свіжі фрукти можна вживати як самостійно, так і використовувати їх в різних домашніх десертах і коктейлях. Подрібніть сухофрукти, розчиніть желатин в молоці або кефірі і змішайте інгредієнти. Залиште на холоді до повного застигання. Такий десерт дозволить вам втамувати спрагу солодкого.

• Вибирайте шоколад з максимально високим вмістом какао. Гіркий шоколад краще засвоюється організмом і дає велику ситість в порівнянні з молочним. Близько 25 грамів гіркого шоколаду в день не принесуть шкоди вашій фігурі.

• В якості замінника цукру можна вибрати фруктозу (фруктовий цукор). Фруктоза міститься в ягодах і фруктах, але її можна купити і в спеціалізованих відділах продуктових магазинів. Калорійність фруктози приблизно така ж, як і у цукру, а по солодощі вона перевершує його приблизно в 1,5-1,7 рази. Вживати її, як і білий цукор, слід помірно.

• А для гурманів є японське вишукані ласощі - вагасі. Готують його тільки з натуральних компонентів: горіхи, сухофрукти, каштани, морські водорості, рисове або бобове тісто, квітковий нектар. Цей десерт містить мінімальну кількість цукру або, найчастіше, не містить його взагалі.

Вживати будь-які солодощі найкраще в першій половині дня.

Наостанок пропоную рецепт корисних енергетичних батончиків для ласунів - ідеальна альтернатива цукеркам!

Треба:
3-4 м'яких банана
1 ст. повітряного коричневого рису
1 ст. родзинок або сушеної журавлини
1 ст. вівсяних пластівців
1 ч.л. кориці
1/2 ст. гарбузового насіння
1/2 ст. насіння соняшнику
1/4 ст. кунжуту
2/3 ст. рубленого мигдалю
4 ст.л. меду

Як готувати:
1. Банани подрібнити в пюре.
2. У мисці змішати рис, родзинки, вівсяні пластівці, корицю, гарбузове та соняшникове насіння, кунжут і мигдаль.
3. Додати мед і бананове пюре, заважати масу, поки вона стане однорідною і досить сухою.
4. Разровнять масу на пекарської папері, попередньо постеливши її на деко.
5. Духовку добре розігріти. Запікати 12-14 хвилин при температурі 180 ° С.
6. Вийняти деко з духовки і ножем розмітити (надрізати) масу так, щоб вийшли батончики.
7. Поставити деко в духовку і запікати ще 12-15 хвилин.
8. Остудити батончики, розрізати, упакувати в харчову плівку і зберігати в холодильнику.

Вибирайте правильні продукти, будьте енергійні і красиві!

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини xn--80aaaah2bldcza7amo.xn--p1ai xn--28-jlch0bvgl.xn--p1ai xn--80a5adah.xn--p1ai xn--80ahdfkvhhdjlu5a.xn--p1ai xn--80aaehcdett5alvfjj.xn--p1ai xn--80ad4bgh.xn--p1ai xn--80adigqsgsh.xn--p1ai xn--80aawhqbfqik.xn--p1ai xn--b1aaddbce5cpgaxer3e.xn--p1ai xn--80auaijj.xn--p1ai