На перший погляд в нашому супі немає нічого незвичайного. Але не поспішайте робити висновки: яскраві шматочки соковитої гарбуза дивним чином збагачують і доповнюють смак знайомого блюда. Радимо подавати наш пікантний гороховий суп зі свіжим житнім хлібом.
Треба:
1/2 чашки сухого жовтого гороху
300 г гарбуза
2 картоплини
1 ріпчаста цибуля
1/2 кореня петрушки або селери
1 морква
1 ст.л. рослинного масла
5 ст. води
2 лаврові листки
5 горошин чорного перцю
сіль - за смаком
Як готувати:
1. Горох замочити на ніч, потім промити і покласти в холодну воду. Варити до напівготовності 15-20 хвилин.
2. Лук, корінь петрушки і моркву нарубати, обсмажити в олії.
3. У каструлю з горохом додати нарізану кубиками картоплю, а через 15 хвилин - обсмажені овочі і нарізану великими кубиками гарбуз. Варити ще 15 хвилин.
4. Посолити, додати лавровий лист і перець, варити 5-10 хвилин.
5. Зняти з вогню, накрити кришкою і дати настоятися 10-15 хвилин.
6. Подавати гарячим з хрустким житнім хлібом. За бажанням можна прикрасити суп грінками і зеленню.
Треба:
1/2 чашки сухого жовтого гороху
300 г гарбуза
2 картоплини
1 ріпчаста цибуля
1/2 кореня петрушки або селери
1 морква
1 ст.л. рослинного масла
5 ст. води
2 лаврові листки
5 горошин чорного перцю
сіль - за смаком
Як готувати:
1. Горох замочити на ніч, потім промити і покласти в холодну воду. Варити до напівготовності 15-20 хвилин.
2. Лук, корінь петрушки і моркву нарубати, обсмажити в олії.
3. У каструлю з горохом додати нарізану кубиками картоплю, а через 15 хвилин - обсмажені овочі і нарізану великими кубиками гарбуз. Варити ще 15 хвилин.
4. Посолити, додати лавровий лист і перець, варити 5-10 хвилин.
5. Зняти з вогню, накрити кришкою і дати настоятися 10-15 хвилин.
6. Подавати гарячим з хрустким житнім хлібом. За бажанням можна прикрасити суп грінками і зеленню.
No comments:
Post a Comment