Sunday, March 29, 2015

8 міфів про свіжовичавлених соках

Вся правда о свежевыжатых соках: мифы или реальность? - Портал Домашний
Ми, жінки, завжди хочемо виглядати надзвичайно, мати струнку фігуру, уособлювати собою красу, заряджати енергією оточуючих і ловити на собі захоплені погляди кращих чоловіків. Навесні це бажання набуває вселенський масштаб.

Вважається, що свіжовичавлені соки - це найкоротший шлях до здоров'я, ідеальної шкірі обличчя і тонкої талії. Чи так це насправді? Або нас знову вводять в оману?
Міф № 1. Ананасовий сік - суперспалювач жиру

Вдала брехня маркетологів. Кілька років тому по країні пройшов бум нового методу схуднення на таблетках з екстракту ананаса. Крім цих таблеток, жінки активно поїдали ананаси (у тому числі й солодкі консервовані!) І пили сік з них. До складу пігулок для схуднення входив бромелайн (рослинний фермент), який добували з ананасів.
Продавці обіцяли безпроблемне швидке спалювання жиру. При цьому промовчали про те, що бромелайн добувають промисловим шляхом не з м'якоті ананасів, а з його неїстівної серцевини і з самого стовбура ананасового дерева. І найголовніше - бромелайн здатний розщеплювати лише білки (що покращує травлення), але не жир. Приймати бромелайн для схуднення марно. Пити ананасовий сік з метою спалювання жиру тим більше не виправдано.

Тим не менш, свіжовичавлений ананасовий сік покращує пам'ять, знімає набряки, очищає судини. Пийте його на здоров'я!
Міф № 2. Склянка соку краще, ніж кілограм овочів або фруктів

Твердження вірне тільки з одного боку: для швидкої «підзарядки» вітамінами і мінералами, дійсно, набагато простіше випити сік, ніж з'їсти кілограм моркви. Свіжовичавлені соки доставляють в наш організм цінні поживні речовини в такому вигляді, в якому вони засвоюються найкраще.

Однак овочі та фрукти складаються з великої кількості клітковини, яка очищає організм і налагоджує його роботу. На їх перетравлення організм витрачає багато енергії, зусиль і часу. А ось соки засвоюються дуже швидко, і травна система практично не докладає до цього ніяких зусиль. Цінні харчові волокна після приготування соку залишаються в соковижималці. Паралельно з соками потрібно їсти достатню кількість овочів і фруктів. Унаслідок швидкої усваяемості свіжі соки не рекомендується змішувати з більш важкої їжею, щоб не було труднощів у травленні.

Міф № 3. Сік з пакету замінює фреш

Свіжовичавлені соки - це джерело ензимів і чистої органічної води, яка міститься тільки у свіжій рослинній їжі і дарує організму неоціненну користь.

Консервовані соки (як домашні, так і магазинні), піддаються термічній обробці і додаванню консервантів, завдяки чому безцінні ензими і багато поживні речовини нещадно знищуються, а органічна вода стає неорганічної, тобто неживої і те саме водопровідної.
Міф № 4. Свіжовичавлені соки сприяють схудненню

Ні, це не зовсім так, якщо тільки мова не йде про голодній дієті. Крім користі, яку ви можете отримати з свіжого соку, потрібно пам'ятати, що у фруктових соках багато фруктового цукру. Неконтрольоване їх вживання може привести вас до непомітного набору зайвої ваги. Ставитися до фруктових соків потрібно так само, як до десерту: враховуйте його калорійність, час прийому і кількість містяться в ньому вуглеводів. Якщо ви хочете схуднути, не надто захоплюйтеся фруктовими соками, особливо виноградним (в 100 мл міститься 29 грамів цукру).

Овочевими соками краще не замінювати порцію овочів на своїй тарілці. Однак стаканчик соку між прийомами їжі не буде зайвим.
Міф № 5. Нектар і сік - це одне і те ж

Зовсім ні. Нектар готують на основі соку з додаванням води або цукрового сиропу. Зазвичай нектар роблять з персиків, бананів, манго й інших не дуже соковитих фруктів.

Міф № 6. Сік втамовує спрагу

Дуже поширена думка. На жаль, це не так. Для нашого організму питвом є тільки чиста вода. Соки шлунок сприймає як їжу: у ньому містяться поживні речовини, вітаміни, цукор і калорії. Правило просте: воду п'ємо, а соки їмо.

Міф № 7. Фреш можна довго зберігати в холодильнику

У свіжих соках вітамінів рівно стільки, скільки міститься в овочах і фруктах. Однак багато вітаміни руйнуються під впливом повітря, сонячного світла або в результаті тривалого зберігання (вітаміни А, С, Е, В 2, В 4, В 12). Свіжовичавлені соки потрібно випивати відразу після приготування і не запасати про запас - це марно. До того ж соки, довго зберігаються в холодильнику, здатні змінювати свій колір і втрачати смакові якості.

Максимальний час зберігання свіжого соку - 1-2 години.
Міф № 8. Кращий початок дня - склянку свіжого соку

Пити натщесерце свіжі соки не рекомендують лікарі дієтологи і гастроентерологи. Агресивна дія кислоти деяких фруктів (особливо цитрусових) може з часом доставити вам чимало проблем зі шлунком. Тим більше небезпечно починати свій день зі свіжих соків людям, страждаючим гастритом, виразкою, панкреатитом та іншими захворюваннями ШКТ. Лише деякі види соків лікарі дозволяють пити натщесерце, в основному овочеві: морквяний сік, сік білокачанної капусти або картопляний сік.

Як правильно приготувати і вжити фреш, щоб отримати максимальну користь?

Я дам вам корисні рекомендації, щоб ви могли насолодитися смаком свіжого соку, наситити організм вітамінами і уникнути таких неприємностей, як харчове отруєння.

• Найкорисніший сік ви отримаєте з сезонних овочів і фруктів. Тому зима - гарний привід спробувати овочеві соки, а ось влітку і восени - насолоджуватися і овочевими, і фруктовими, і ягідними фрешами - це найкраща пора для свіжих соків. Навесні зверніть увагу на овочі та фрукти з щільною або товстою шкіркою: під шкіркою зберігаються вітаміни. У цю пору року максимальна концентрація корисних для організму речовин є в моркві, грейпфруті, ківі і білоголової капусти.

• Овочі та фрукти для приготування соку повинні бути свіжими, без плям, червоточини і острівців гнилі або цвілі. Цвіль небезпечна тим, що здатна проникати вглиб продукту. Навіть якщо ви приберете з поверхні яблука видиму її частину, це не допоможе вам позбутися від цвілі в усьому яблуці.

• Перед приготуванням соку ретельно вимийте овочі та фрукти щіткою під проточною водою. Листя зелені переберіть і видаліть пожухлі або мляві гілочки. Такі овочі, як кольорова капуста, брокколі, селера розберіть на суцвіття, відокремте стебла і промийте кожен окремо.

• Свіжовичавлені соки потрібно випивати або за 30-40 хвилин до їжі, або через 1 годину після прийому їжі. Прекрасний початок дня - це тарілка корисної каші, краще вівсяної, яка м'яко обволікає шлунок, і через годину після сніданку - склянка фруктового соку. Таким чином ви не заподіє шкоди своєму шлунку!

• У морквяний сік потрібно додати кілька крапель олії або вершків: вітамін А засвоюється тільки при наявності рослинних або тваринних жирів.

• Кислі соки цитрусових або ягід найкраще пити через трубочку, щоб уникнути шкідливого впливу кислоти на зубну емаль.
Корисні рецепти на основі натуральних соків

• При надмірній вазі рекомендується вживати такий мікс: 4 частини яблучного соку, 2 частини соку дині, 2 частини томатного соку і 1 частина лимонного - по 1 склянці 2 рази на день.

• Для кращого росту волосся пийте суміш з соку солодкого перцю і моркви, приготовлену в пропорції 1: 1.
Обліпиховий сік втирайте в корені волосся - він не тільки покращує ріст, але й надає розкішний салонний блиск.

• Лимонний сік у вигляді маски добре освіжає шкіру обличчя: 1 столову ложку меду змішайте з 1 столовою ложкою вівсяного толокна і додайте 1 столову ложку лимонного соку. Нанесіть маску на 20 хвилин, а потім змийте прохолодною водою. Робити такі маски потрібно регулярно 1-2 рази на тиждень.

Не забувайте, що все корисне добре в міру! Будьте здорові і засліплюйте своєю красою!

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини xn--80aaaah2bldcza7amo.xn--p1ai xn--28-jlch0bvgl.xn--p1ai xn--80a5adah.xn--p1ai xn--80ahdfkvhhdjlu5a.xn--p1ai xn--80aaehcdett5alvfjj.xn--p1ai xn--80ad4bgh.xn--p1ai xn--80adigqsgsh.xn--p1ai xn--80aawhqbfqik.xn--p1ai xn--b1aaddbce5cpgaxer3e.xn--p1ai xn--80auaijj.xn--p1ai