Tuesday, March 31, 2015

Як схуднути за допомогою жирних продуктів

Мода на «знежирену» життя набирає обертів: ми готуємо салати без краплі олії, шукаємо в супермаркеті «нульовий» сир, замовляємо улюблену каву без вершків. Але подібна відмова від жирних продуктів не завжди виправданий.

Коли ми сідаємо на дієту, то часто не враховуємо того, що жир важливий для нашої краси і корисний для здоров'я.

Без його допомоги не будуть засвоюватися вітаміни A, D, E, K. Вітамін Е - найважливіший вітамін для жінки. Жири зберігають здоров'я наших суглобів, забезпечують їх природну рухливість, захищають внутрішні органи і покращують роботу мозку і серця.

Весь жир, який міститься в наших повсякденних продуктах харчування, можна розділити на три види:

1. Дуже шкідливий жир
2. Нешкідливий, якщо не зловживати
3. Виключно корисний жир

Але про все по порядку.
Дуже шкідливий жир

Це транс-жири, які містяться в маргарині або спреді.

Вони не беруть участь в обміні речовин, закупорюють судини, підвищують ризик розвитку небезпечних захворювань, наприклад, серцевих.

Де ми можемо зустріти транс-жири? Маргарин можуть додавати у випічку, дешеві шоколадні цукерки і багато напівфабрикати. Часто маргарин маскують під вершкове масло, і насторожити вас повинна ціна. Перед покупкою уважно вивчайте склад продукту. Про те, що в ньому є транс-жир, нам може повідомити така інформація: «частково гідрогенізований», «гідрогенізований», «комбінований жир», «кулінарний жир», «жир фритюрний», «маргарин». Краще поверніть цей продукт на полку.
Нешкідливий жир, якщо не зловживати

Наступний по шкідливості - тваринний жир. Чому він ставиться до шкідливих продуктів? Цей жир важко засвоюється, уповільнює обмін речовин, швидко відкладається на нашій талії і інших частинах тіла і містить багато холестерину.

Тваринний жир є в м'ясі, шкірі птиці та субпродуктах, молоці та кисломолочної продукції, сирах, сирі - в тому, що ми їмо кожен день.

Але, якщо цими продуктами не зловживати, то вони не завдадуть шкоди здоров'ю й фігурі.

Ось декілька простих правил:

1. Вибирайте нежирні сорти м'яса. Це телятина, яловичина, індичка, кролик, курка
2. Як можна рідше вживайте сало, свинину і баранину
3. З птиці знімайте шкіру, а з м'яса зрізайте білі шматки жиру
4. Вибирайте молочні продукти зниженої жирності (але ні в якому разі не «нульовий» варіант)
5. Скоротіть вживання вершкового масла та вершків. Наприклад, вершки можна замінити молоком

Для порівняння: в курячої грудях міститься близько 4 грамів жиру на 100 грамів філе, а в свинячому салі в тих же 100 грамах - 90 грамів.
Виключно корисний жир

Корисний для нашого тіла жир - риб'ячий жир і рослинне масло - зберігає нашу молодість і красу, сприяє прискоренню обміну речовин, сповільнює засвоєння вуглеводів, знижує ризик розвитку хвороб серця, очищає і пом'якшує шкіру і дає додаткову енергію без ризику погладшати.

При схудненні найпростіше досягти вражаючих результатів, включивши в свій раціон якомога більше морепродуктів, адже риб'ячий жир - це незамінні жирні кислоти Омега-3, якими багата морська риба і морепродукти.

Яку рибу віддати перевагу?

Лосось, осетер, тунець, оселедець, сардина, сайра, палтус, нототенія - самі жирні види риб. Ідеальне блюдо для сніданку.

Горбуша, морський окунь, салака - риба середньої жирності. Відмінне рішення для обідньої трапези.

Тріска, судак, крижана риба, камбала, бичок, минтай - маложирна риба, найкращий варіант на вечерю.

Рослинна олія добувають з оливок, насіння соняшнику та гарбуза, льону, кукурудзи, горіхів (фундука, фісташок, волоських горіхів, мигдалю, кедрових), авокадо, какао-бобів, сої. Оливкова, соняшникова, горіхове масло можна додавати в салати або каші. А з маслом какао, яке має дивовижний шоколадний аромат, робити маски і скраби для обличчя, декольте і всього тіла.

Побалуйте свою шкіру ніжним скрабом: 2 ст.л. масла какао розтопіть на водяній бані, додайте 1 ст.л. меду, розмішайте і зніміть з вогню. Коли маса трохи охолоне, додайте по 1 ст.л. вівсяних пластівців і натуральної кави грубого помелу.
Після такого скрабу ваша шкіра стане м'якою і гладкою, зберігаючи легкий приємний аромат.

А зараз поради для тих, хто мріє про привабливі формах:
Порада 1

Завжди контролюйте кількість навіть корисних жирів: в одній столовій ложці олії міститься близько 153 ккал і 17 грамів жиру. Додаткова ложка рослинного масла перетворить легкий овочевий салат в жирне висококалорійне блюдо
Порада 2

У нормальному добовому раціоні людини має бути близько 15-20% корисних жирів. Намагайтеся підтримувати рекомендовану норму
Рада 3

Зверніть особливу увагу на лляне масло, яке зазвичай ми не використовуємо в харчуванні. Постарайтеся ввести його в свій раціон. Як і риб'ячий жир, лляна олія містить жирні кислоти Омега-3, воно прискорює обмін речовин і процес спалювання жиру, покращує стан волосся і шкіри, контролює апетит, виводить шлаки з організму і покращує травлення. Масло не рекомендується нагрівати, краще приймати його всередину без додаткової обробки. Ви так само, як і звичні вам рослинні масла, можете додавати його в салати в якості заправки або вже в приготовані страви - кашу або овочі
Рада 4

Їжте страви з морської риби 2-4 рази на тиждень
Рада 5

Додатково можна приймати риб'ячий жир в капсулах, попередньо проконсультувавшись з лікарем

А тепер приготуємо смачну, ситну і дуже корисну рибу на вечерю!
РЕЦЕПТ Тріска, запечена в горіхах

Треба:
1 кг тріски
200 г ядер волоських горіхів
1 лимон
3 ст.л. рослинного масла
часник і сіль - за смаком

Як готувати:
1. Тріску вимити, зрізати плавники, зняти внутрішню плівку і порізати на порційні шматки.

2. В окремій мисці приготувати маринад: змішати сік лимона (кірки лимона не викидайте), 1 ст.л. рослинного масла, сіль і дрібно нарізаний часник.
Залити рибу і перемішати.

3. Корки лимона нарізати і додати до риби.

4. Залишити тріску маринуватися мінімум на 2-3 години, а краще - на ніч.

5. Волоські горіхи пропустити через м'ясорубку, подрібнити у блендері або роздрібнити за допомогою качалки.
Додати 2 ст.л. рослинного масла.
6. Обваляти кожен шматок маринованої тріски в подрібнених горіхах, зверху викласти горіхову масу.

7. Духовку попередньо розігріти до 180 ° С і запікати рибу 20-25 хвилин.

У 100 грамах нашого страви міститься 230 ккал.

Білки - 21,2 г
Жири - 15 г
Вуглеводи - 4 г

Їжте корисні жирні продукти і худніть з розумом!

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини xn--80aaaah2bldcza7amo.xn--p1ai xn--28-jlch0bvgl.xn--p1ai xn--80a5adah.xn--p1ai xn--80ahdfkvhhdjlu5a.xn--p1ai xn--80aaehcdett5alvfjj.xn--p1ai xn--80ad4bgh.xn--p1ai xn--80adigqsgsh.xn--p1ai xn--80aawhqbfqik.xn--p1ai xn--b1aaddbce5cpgaxer3e.xn--p1ai xn--80auaijj.xn--p1ai