Wednesday, April 1, 2015

Дієтичні продукти, від яких ми набираємо вагу

Диетические продукты, от которых мы набираем вес - Портал Домашний
Красива яскрава упаковка знежирених йогуртів, дієтичних каш і низькокалорійних батончиків закликає нас зробити правильний вибір: купити, з'їсти і схуднути.

Але проходить тиждень-інша, а небажані кілограми і раніше з нами. Чи справді всі ці спеціальні йогурти, каші, десерти і навіть каву допомагають позбавлятися від зайвої ваги?
Йогурти, десерти і дієтичні батончики

Коли ми сідаємо на дієту, то нас обов'язково починає тягнути на солодощі, десерти, запашну випічку - на все те, в чому ми намагаємося себе обмежити. Виробники добре це знають і пропонують великий вибір дієтичних десертів. Такі продукти часто представляють як легкі, а значить, не несуть шкоди для фігури.
Вивчаємо склад

Серед бажаючих скинути вагу дуже популярна молочна продукція, а саме сиркові десерти та йогурти.

Вважається, що йогурт покращує травлення, втамовує голод, надовго насичує і допомагає скинути зайві кілограми.

Дивимося склад: молоко, вода, цукровий сироп, мюслі, фруктовий сік, висівки, кукурудзяний крохмаль, ароматизатор ідентичний натуральному, вершки, цукор, сухе молоко, йогуртовая закваска, біфідобактерії.

А тепер увага: такий «дієтичний» йогурт абсолютно протипоказаний людям із зайвою вагою.

У 100 г йогурту жирністю 2,2% міститься 80 ккал, а в 300 г (1 пляшечка) - цілих 240 ккал і вуглеводів - 38 г! У подібних йогуртах багато цукру і фруктів, а це швидкі вуглеводи, які моментально перетворюються в жир. Особливо шкідливо для фігури пити такий йогурт перед сном, коли ваша фізична активність на нулі.

Дійсно корисний продукт для здоров'я і фігури - це натуральний йогурт, у складі якого тільки молоко, вершки (якщо йогурт незнежирений), закваска і корисні живі культури.

Склад легких сирних десертів теж не підходить для дієти і здорового харчування. Крім закваски і звичайного молока, в них містяться: цукор і цукровий сироп, вершки, загусники, концентрат молочних білків, стабілізатори, регулятори кислотності, пшеничне борошно, рослинний жир, ароматизатори та барвники, шматочки фруктів, шоколаду, печива або джем. Калорійність в 100 г десерту - 140 ккал, а в одній баночці (130 г) - 182 ккал і 26 грамів вуглеводів!

Легким цей десерт можна назвати тільки тому, що він дійсно повітряний. Занадто захоплюючись сирними десертами, ви непомітно наберете зайві кілограми. Солодкі сирні десерти не належать до продуктів для здорового правильного харчування.
Три цікавих факту про йогуртах

1. Розумні маркетологи не дарма придумали крихітні упаковки для йогуртів і десертів. Розкуповується такий товар в рази швидше: дуже зручно з'їсти на перекус йогурт з маленької баночки. Виробники пішли ще далі - стали наповнювати пластикові стаканчики вмістом, який нагадує йогурт тільки зовні. Зустрічаються марки, які містять у своєму складі рослинний жир (часто пальмове масло), що здешевлює виробництво і приносить шкоду вашому здоров'ю.

2. Шматочки фруктів у складі йогурту, які приваблюють багатьох покупців - насправді залишки, так звані отжимки, від приготування мармеладу, соків, желе. Так що не спокушайтеся.

3. Натуральний йогурт і йогуртовий продукт - різні речі. Йогурт зберігається до 14 днів при температурі + 4 ... + 6 о С, а йогуртовий продукт - 3 місяці при температурі + 4 ... + 25 о С. Підробку можна розпізнати і за назвою, яке має у своєму складі приставку «гурт»: наприклад, «Фруктігурт» з полунично-банановим смаком.
А як щодо «дієтичних» батончиків?

Вивчаємо склад: вівсяні і пшеничні пластівці, злаки (рис, кукурудза), патока, глазур кондитерська біла, яблука сушені, жир кондитерський (рослинний), цукати полуниці, екстракт зеленого чаю, лецитин, кислота аскорбінова (вітамін С), сорбіт, барвник натуральний Е141.

В одному батончик міститься 110 ккал (!), Майже 18 г вуглеводів і 3,7 г жиру.

Нам неприкрито брешуть, називаючи цей продукт дієтичним. Два таких батончики по калорійності дорівнюють цілого полуденка або половині обіду, але за обсягом їжі - залишать вас голодними. Фактично - це звичайна смачна цукерка, що не несе практично ніякої користі для організму.

Крім великої кількості калорій, жиру і вуглеводів дуже сумнівними здаються і деякі продукти в складі такої цукерки. Наприклад, біла кондитерська глазур може бути зроблена з чого завгодно: виробник не вказав її складу. За смаком вона трохи нагадує білий шоколад. Можливо, це суміш цукру і жирів. Також у складі не вказано, який саме рослинний жир використовував виробник для приготування батончиків. Оливкова олія, масло насіння соняшнику або пальмове масло? На це питання відповіді немає.
Корисні злаки: каші, мюслі, повітряні пластівці

Всі знають, що злаки дуже корисні для здоров'я, краси і фігури. Тому серед продуктів для дієтичного харчування швидкі каші і мюслі займають особливе місце.

Читаємо склад

Каші та мюслі різних виробників відрізняються за складом, але база у всіх одна: пластівці вівсяні, ячмінні, житні, гречані, пшеничні і кукурудзяні, висівки, повітряний рис, кокосова стружка, сухофрукти, сушені ягоди, цукати, насіння, горіхи, сухе молоко, сухі вершки, рослинне масло, пророщені зерна, борошно, мед, сіль, цукор, ячмінно-солодовий екстракт, вітамінні комплекси і рослинні екстракти.

Чи справді каші і мюслі підходять для вашої дієти? Давайте подивимося, скільки калорій, жиру і вуглеводів в 100 грамах так званого дієтичного продукту.

Продукт
   

Калорійність
   

Жири
   

Вуглеводи

Каші
   

120-150
   

5-8 г
   

60-67 г

Мюслі
   

320-450
   

7-15 г
   

60-85 г

Пластівці
   

350
   

2 г
   

75 г

Як бачите, кількість вуглеводів зашкалює. Це і корисні повільні вуглеводи (злаки), які забезпечують тривале відчуття насичення, і швидкі вуглеводи (цукор), які прямо відкладаються в зайві кілограми на вашій талії. Для дієтичного харчування такі продукти не підходять.

Щоб вам було простіше розібратися, звідки беруться зайві калорії в «корисних» кашах і мюслі, подивіться на енергетичну цінність деяких наповнювачів. Калорійність багато в чому залежить від добавок у вигляді цукру, шоколаду, масла і сухофруктів.

Продукт
   

Калорійність
   

Жири
   

Вуглеводи

Курага
   

234
   

0 г
   

55 г

Чорнослив
   

242
   

0 г
   

59 г

Інжир
   

290
   

1,2 г
   

78 г

Полуниця сушена
   

273
   

0 г
   

73 г

Кокосова стружка
   

592
   

65 г
   

14 г

Мак
   

556
   

48 г
   

14 г

Арахіс
   

551
   

45 г
   

10 г

Фундук
   

707
   

67 г
   

10 г

Кешью
   

663
   

54 г
   

13 г

Цукор
   

379
   

0 г
   

99 г

Олія соняшникова
   

899
   

99 г
   

0 г

Сухі вершки
   

580
   

43 г
   

26 г

Шоколад гіркий
   

540
   

35 г
   

48 г

Значно скоротити калорійність сніданку дуже просто! Приготуйте звичайну вівсяну кашу і додайте свіжі фрукти або ягоди. Кількість горіхів ви можете регулювати самі, а щоб краще розкрити їх аромат - дрібно нарубати горіхи ножем або подрібніть в ступці. Жирні вершки замініть молоком, натуральним йогуртом або кефіром.

Порівняйте, наскільки знизиться калорійність вашої порції, якщо ви приготуєте сніданок самостійно.

Продукт
   

Калорійність
   

Жири
   

Вуглеводи

Абрикоси
   

45
   

0 г
   

11 г

Зливи
   

42
   

0,3 г
   

10 г

Полуниця
   

34
   

0,4 г
   

6 г

Яблука
   

37
   

0,3 г
   

8 г

Молоко 1,5%
   

44
   

1,5 г
   

4,5 г

Йогурт натуральний 1,5%
   

51
   

1,5 г
   

4 г

Кефір 1%
   

36
   

1 г
   

4 г
Корисні поради

1. Вибираючи в магазині між готовими кашами і мюслі, віддавайте перевагу кашам. Вони менш калорійні.

2. Не попадіться на хитру рекламу дієтичних пластівців для схуднення. Особливий смак їм надають цукор, шоколадна крихта і шматочки сушених фруктів.

3. Якщо ви все ж вирішили вживати готові каші, мюслі і пластівці, то їжте їх не пізніше сніданку. Це найоптимальніший час для прийому далеко не дієтичних продуктів.

4. Завжди пам'ятайте, що на цих продуктах легко набрати зайву вагу, якщо не контролювати їх вживання.
Напої для схуднення

Виробники активно пропонують нам киселі, компоти і коктейлі для схуднення. Розфасовані вони, як правило, невеликими порціями, це зручно.
А що в складі?

Візьмемо, наприклад, кисіль: «Яблука, магнію сульфат, буряк, кислота лимонна, селера, кукурудзяні рильця, коріандр, барбарис, лист лавра, чай зелений, ароматизатор« малина ». Основа: цукор, крохмаль картопляний, овес ».

Калорійність вмісту одного пакетика киселю, з якого виходить всього 200 мл готового напою - 67 ккал (!)
Напевно ви подумали про те, що 67 ккал - це мало, і ви все одно не зможете випити стільки киселю, щоб перебрати свою денну норму калорій. Але ж у звичайному домашньому киселі без цукру всього 10-20 ккал в 100 мл (всі калорії містяться в крохмалі, калорійність залежить від густоти напою), а в компоті їх практично немає.

Давайте порахуємо. Припустимо, за день ви вип'єте три порції киселю. Готовий покупної кисіль (обсяг 200 мл за прийом) складе 201 ккал, а домашній без цукру - всього 60 ккал. Різниця становить 141 ккал. А це хороша порція низькокалорійного, але ситного салату з більш корисних, ніж крохмаль і цукор, продуктів!

Широко популярний зараз зелена кава для схуднення.
У пакеті ви знайдете самі зазвичай не обсмажені, а висушені «як є», кавові зерна кольору хакі. Готовий напій має трав'яний смак з відтінком кави.

Реклама робить особливий акцент саме на тому, що продукт натуральний (безперечно, це так), допомагає розщеплювати жир, збільшує фізичну активність і знижує апетит. Пий і худни!

Що ж насправді? Без дотримання суворої дієти і регулярного відвідування тренажерного залу, ніякого видимого ефекту від зеленої кави ви не отримаєте. Але можете бути впевнені, що дієта і спорт зроблять свою справу і без кави. До слова сказати, вартість 200 г зерен доходить до 1500 рублів.

Неодноразовий прийом напою із зеленого кави призводить до стрибків тиску і головного болю, порушень сну, дратівливості, слабкості та запаморочення. Людям з хронічними захворюваннями серця і нервової системи вживати зелений кава без дозволу лікаря не можна!

Продавці придумали ще одну хитрість - готувати звичайний розчинна кава нібито з додаванням зелених зерен. І цей хід спрацював, продажі збільшилися. А незадоволених покупців, які не отримали заявленого результату, при цьому менше не стало.

Зростає й популярність імбирного напою для схуднення. Знайти його можна в продажу у вигляді сухого чаю або кави з додаванням імбиру та інших прянощів.
Виходить відмінний тонізуючий напій, який добре втамовує спрагу, допомагає швидше відновитися під час простудних захворювань, але абсолютно даремний для спалювання підшкірного жиру.

Купуючи так звані дієтичні продукти, реклама яких обіцяє відмінні результати в рекордно короткі терміни, пам'ятайте, що чудес не буває. Якщо ви все ж мають намір скидати вагу за допомогою спеціального харчування, то не забувайте, що знежирені йогурти, дієтичні каші, низькокалорійні батончики не є доповненням до вашого раціону, а його альтернативою. Враховуйте калорійність продуктів, вміст жиру, дотримуйтеся обов'язкової дієти і займайтеся спортом.

Бажаю вам відмінних результатів у роботі над собою!

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини xn--80aaaah2bldcza7amo.xn--p1ai xn--28-jlch0bvgl.xn--p1ai xn--80a5adah.xn--p1ai xn--80ahdfkvhhdjlu5a.xn--p1ai xn--80aaehcdett5alvfjj.xn--p1ai xn--80ad4bgh.xn--p1ai xn--80adigqsgsh.xn--p1ai xn--80aawhqbfqik.xn--p1ai xn--b1aaddbce5cpgaxer3e.xn--p1ai xn--80auaijj.xn--p1ai