Friday, April 3, 2015

Худнемо з доктором Ковалькова: урок 1

Справжні причини зайвої ваги у кожної людини свої, і найчастіше це цілий клубок взаємопов'язаних факторів.

Якщо не вдаватися в подробиці, то всі їх можна умовно розділити на 6 великих груп:

1. Порушення вуглеводного або жирового обміну, обумовлене тривалим зловживанням жирами і / або вуглеводами, що відбувається зазвичай на тлі повної безграмотності в питаннях правильного харчування.

2. Сформоване неправильне харчова поведінка, як на тлі постійних стресових ситуацій, так і обумовлене традиційним укладом. Звичка «заїдати проблеми» або стимулювати задоволення (скажімо при перегляді фільму) вживанням їжі, що викликає викид гормонів щастя ендорфін.

3. Ендокринна патологія. Це цілий ряд захворювань, починаючи з гіпофункції щитовидної залози і закінчуючи порушенням вироблення все тих же «гормонів щастя».

4. Розвиток ожиріння в пре- і постклімактеричний період.

5. Повна або часткова адинамія - відсутність елементарних фізичних навантажень у повсякденному житті.

6. Порушення засвоєння тих чи інших мікро- і макроелементів, що провокує систематичне компенсаторное переїдання.

А тепер переходимо до практичних рекомендацій. Про користь води ми вже говорили , прийшов час розповісти про висівках.
Висівки не відрізняються особливо вишуканим смаком, але і нічого противного в них теж немає. Їх цілком можна використовувати як легку закуску або замість звичного шматка хліба до обіду. А для гурманів існують різновиди висівок з різними смаковими добавками. Є навіть підсолоджені. Завжди можна дозволити собі чашку чаю ??з пригорщею таких «сухариків». Одним словом, висівки - продукт надзвичайно корисний і він, безсумнівно, повинен активно застосовуватися в комплексному підході лікування ожиріння.

Висівки слід приймати рівномірно протягом усього дня, обов'язково запиваючи водою або Водовмісні продуктом (кефіром, йогуртами й т.п.). Для повноцінної життєдіяльності щодня нам необхідно не менше 100 г висівок. А при лікуванні ожиріння, ця норма може бути навіть поступово збільшена.

Якщо ви раніше ніколи не використовували висівки в своєму харчуванні, то починати потрібно з малих доз - по 1-2 ст.л. в день. Протягом тижня можна довести об'єм до максимальної (комфортної) добової дозування.
Так ви зможете уникнути неприємних наслідків, що виникають при швидкому введенні в раціон великої кількості клітковини.

Висівки корисні всім дорослим людям, як профілактичний і оздоровчий засіб, необхідний при відновленні обміну речовин, для лікування і профілактики ожиріння. Їх вживання при щоденному прийомі їжі реально пригнічує апетит і сприяє зниженню ваги.

Що стосується фізичних навантажень, то я не закликаю вас відразу ж кидатися в спортзали. Давайте почнемо з самого елементарного - з того, що ви і так робите щодня - з ходьби, тобто з аеробного навантаження. Прогулянки вранці в гарну погоду зазвичай не викликають антипатій. Навпаки, вони прекрасно знімають нервову напругу і піднімають настрій. Погодьтеся, це ж не вимагає особливих зусиль.

Аеробне навантаження потрібно влаштовувати вранці, випивши натще склянку води. Якщо ви проводите аеробне навантаження вечорами (як виняток, зрозуміло), ви не повинні нічого їсти протягом однієї години. Не варто морити себе голодом кілька годин, а тим більше обмежувати споживання води. Багато хто думає, що таким чином відразу почнуть спалювати жир. Це помилка!

Дієтологи спортивної клініки в Ріверсайді (Каліфорнія, США) сходяться на думці, що достатньо не їсти за 45-60 хвилин до тренування. Це пов'язано з тим, що вуглеводам потрібно до 1 години, щоб засвоїтися, жирам - до 4 годин. Причому, на сам процес перетравлення їжі організм також витрачає енергію.

Перед тим, як вийти за двері, нанесіть на проблемні зони будь зігріваючий крем і зробіть легкий самомасаж, 5 хвилин - не більше, для того, щоб поліпшити кровопостачання в цих зонах. Для спини і стегон можна скористатися дерев'яним роликовим масажером, а от живіт масажується тільки руками - ви захоплюєте шкірну складку і проганяєте її кілька разів як хвилю зверху вниз і знизу вгору.

Багато хто досі в це вірять: «Чим більше потієш під час тренування, тим більше згорає горезвісних калорій». Дуже часто перед змаганнями спортсмени бігають в щільних костюмах, щоб за рахунок випаровування скинути вагу і потрапити в потрібну вагову категорію. Їм вдається скинути кілька кілограмів, але варто заповнити дефіцит рідини, як вага незмінно повертається. Тому не варто гнатися за таким сумнівним результатом. Ніяких гумових штанів і поясів! Взуття - спортивна, наприклад, кросівки для бігу.
Вони повинні пропускати повітря і відповідати майбутнім походам. Якщо ви неправильно виберете спортивне взуття - опинитеся на лікарняному ліжку із запаленням гомілки або ниючими п'ятами замість того, щоб насолоджуватися енергійної прогулянкою на свіжому повітрі.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини xn--80aaaah2bldcza7amo.xn--p1ai xn--28-jlch0bvgl.xn--p1ai xn--80a5adah.xn--p1ai xn--80ahdfkvhhdjlu5a.xn--p1ai xn--80aaehcdett5alvfjj.xn--p1ai xn--80ad4bgh.xn--p1ai xn--80adigqsgsh.xn--p1ai xn--80aawhqbfqik.xn--p1ai xn--b1aaddbce5cpgaxer3e.xn--p1ai xn--80auaijj.xn--p1ai