Tuesday, April 14, 2015

Дитяче овочеве пюре для прикорму - рецепт приготування

Зробити овочеве пюре для прикорму грудничка можна в домашніх умовах. Важливо дотримуватися технологію приготування і правила гігієни. З цією роботою легко впорається не тільки мама чи бабуся малюка, але навіть турботливий тато.

Овочеве пюре вводиться в раціон новонародженого з 6 місяців. Малюків, які перебувають на штучному вигодовуванні, з низьким рівнем гемоглобіну, з постійними запорами починають годувати овочами та фруктами трохи раніше, з 4-5 місяців.

У перший раз дають всього одну чайну ложку овочевого пюре вранці. Потім догодовують немовляти грудним молоком або дитячою молочною сумішшю. Стежать за стільцем малюка. Якщо він світло-коричневий, без слизу і грудочок, на наступний день порцію прикорму збільшують.

Через тиждень новонароджений буде з'їдати 100-150 г овочевого пюре в одне з годувань. Включати в меню грудничка інший овоч можна через 5-7 днів, щоб організм звик до нової їжі.

Перший прикорм повинен бути однокомпонентним, тобто складатися тільки з одного виду овочів. Для початку краще вибрати кабачок або кольорову капусту тому, що ці овочеві культури рідко викликають алергічні реакції у дітей.

В шинку міститься велика кількість корисних речовин, у тому числі вітамін А, аскорбінова кислота, калій і магній. При тривалому зберіганні вони майже не руйнуються. Цей овоч не подразнює слизові шлунка і кишечника, добре засвоюється дитячим організмом.

Цвітна капуста по кількості вітамінів і мінеральних солей не поступається кабачку. На відміну від білокачанної, в цвітній капусті немає грубої клітковини, тому вона не провокує утворення газів у кишечнику малюка.

Пізніше для дитячого пюре можна використовувати картоплю, моркву, гарбуз, зелений горошок, білокачанну капусту, буряк. Ці овочі не завжди добре переносяться немовлятами. Щоб знизити алергенний чинник, їх слід вимочувати.

Займаючись приготуванням дитячого харчування в домашніх умовах, необхідно дотримуватися правил гігієни. Частіше мити руки, витирати поверхню обробного столу.

Виділити для їжі грудничка окремий посуд. Наприклад, маленьку емальовану каструльку з кришкою. Педіатри радять готувати овочеве пюре безпосередньо перед годуванням.

Для прикорму беруться свіжі овочі без пошкоджень, гнилі і цвілі. Їх ретельно миють під проточною водою без мила і миючих засобів. З коренеплодів (картоплі, моркви, буряка) зрізають ножем верхній шар. Кабачки і гарбуз чистять і видаляють з них насіння. Брокколі і цвітну капусту розбирають на суцвіття.

Після цього овочі знову миють і обдають окропом. Потім нарізають на великі шматочки. Овочі для прикорму можна відварити. Приготувати на пару, в мультиварки. Запекти в духовці або в мікрохвильовій печі.

Протирають овочі через сито або подрібнюють за допомогою блендера. Поки порція прикорму маленька (1-2 чайної ложки) зручніше користуватися ситечком. Коли малюк почне з'їдати 100-150 г пюре, його готують в блендері.

Густе пюре розбавляють водою, в якій варилися овочі (овочевим бульйоном). При варінні в неї переходить частина поживних речовин. Овочевий бульйон замінюють грудним молоком або молочною сумішшю.

На початку прикорму дитяче пюре повинно мати напіврідку консистенцію. У 8-9 місяців овочі розминають виделкою.

З другого тижня від початку прикорму в овочеве пюре кладуть рослинне масло (наприклад, оливкова олія холодного віджиму). З розрахунку: 1 чайна ложка рослинного масла на 100 г пюре. Після цього прикорм знову доводять до кипіння.

Потім овочеве пюре охолоджують до 35-40 градусів. Викладають в дитячу тарілочку. Перед подачею на стіл блюдо потрібно спробувати.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини xn--80aaaah2bldcza7amo.xn--p1ai xn--28-jlch0bvgl.xn--p1ai xn--80a5adah.xn--p1ai xn--80ahdfkvhhdjlu5a.xn--p1ai xn--80aaehcdett5alvfjj.xn--p1ai xn--80ad4bgh.xn--p1ai xn--80adigqsgsh.xn--p1ai xn--80aawhqbfqik.xn--p1ai xn--b1aaddbce5cpgaxer3e.xn--p1ai xn--80auaijj.xn--p1ai