Thursday, April 16, 2015

Як їсти хліб і не поправлятися?

Вам здається, що це неможливо? Це дуже навіть можливо, якщо є хліб, який ви спекли самі. Але не думайте, що це складно і довго. Ми знайшли геніальні рецепти і тепер із задоволенням їмо здобу і худнемо.

Давид Ян був відомий лише у вузьких бізнес-колах, поки не написав бестселер «Тепер я їм все, що хочу!». Ця книга зробила його зіркою. Одна з глав була присвячена, не побоїмося цього слова, - ворогові всіх жінок, - хлібу . З настанням холодів ми налягаємо на нього особливо, тому що хліб - це ідеальна компанія гарячого наваристого супу . Пропонуємо прочитати текст Давида і переконатися: дотримуючись ряд правил, ви ніколи не видужаєте через апетитного короваю.
Хліб: їсти чи не їсти?

Білосніжні батони, багети, чіабатти, булки, коржі, короваї, круасани, ватрушки, пампушки, печива, пампушки, слойки, плетінки, пиріжки, пампушки, кекси, торти, тістечка, бублики, бублики, сухарики, соломки, хлібці, галети, крекери , вафлі, пряники ...

Борошняні вироби в європейській культурі існують в такому різноманітті і так смачні, що можуть зламати будь-яку саму стійку психіку. А нестійку дитячу психіку тим більше. Якби у нас з дошкільного віку не виробилася сильна психологічна прив'язаність до хліба і борошняних виробів, то все було б чудово!
Чим конкретно шкідливі борошняні вироби?

1. Більшість борошняних виробів, у тому числі білий хліб, мають високий глікемічний індекс (показник, який визначає, наскільки підвищується рівень цукру в крові при вживанні того чи іншого продукту). Чим він вищий, тим швидше продукт перетворюється на глюкозу і тим більше цього продукту відкладається в жир.

При вимірюванні ГІ продуктів за еталон береться сама глюкоза, у якої ГІ за визначенням 100 одиниць. Більшість продуктів має ГІ нижче 100. У чистого цукру-рафінаду, наприклад, ГІ - 70. Так от, чи можете ви собі уявити, що ГІ у білого пшеничного хліба складає ... від 80 до 95 одиниць! 100 г білого хліба викликає інсуліновий удар і відкладається в жир в процентному відношенні навіть сильніше, ніж 50 г чистого цукру-рафінаду.

2. Більшість борошняних виробів містить шкідливі насичені жири (у вигляді вершкового масла), а покупні борошняні вироби містять, того гірше, небезпечні трансгенні жири у формі маргаринів.
Шкідливі насичені жири найчастіше зустрічаються в покупному білому хлібі.

3. Борошняні вироби, у тому числі будь покупної хліб, містять величезну кількість солі - близько 10-14 г солі на 1 кг готового продукту. Іншими словами, при споживанні 300 г хліба на день ми тільки з ним, з нашим улюбленим хлібцем, споживаємо 3-5 г солі !!!

4. Є припущення і непідтверджені дослідження про те, що сучасні «швидкі» дріжджі, використовувані в промисловому хлібопеченні, сприяють ряду захворювань, включаючи онкологічні, в силу своєї особливої ??стійкості до зовнішніх чинників і здатності швидко розмножуватися.
Так що ж робити? Не їсти хліб взагалі?

Хліб і крахмалосодержащие продукти їсти можна і потрібно. Питання в тому, який хліб і скільки.

Згідно з даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, складні вуглеводи повинні складати від 50 до 70% денного енергетичного раціону. У їх числі обов'язково має бути присутнім мінімум 400 г овочів і фруктів і мінімум 30 г бобових, горіхів або насіння.

В іншому це цілком можуть бути варені крупи, злаки, хліб з борошна грубого помелу, відварну картоплю (бажано не смажений і не печений, так як ГІ відвареної картоплі - 70, а печеного - 90), макаронні вироби з твердих сортів, бобові продукти, соя, знову ж овочі та фрукти. Причому, оскільки в будь-якому покупному готовому продукті або напівфабрикаті міститься багато солі, я рекомендую безсольовий і бездріжджовий хліб готувати вдома. Це дуже просто. Без складних хлібопічок та довгих приготувань можна спекти смачні, легкі, некалорійні і суперкорисне хлібні коржі з низьким глікемічним індексом. А це означає, що ми зможемо їсти хліб і худнути!

Нам буде потрібно: борошно грубого помелу, духовка з грилем або нова антипригарная сковорода, бажано керамічна, пергаментний папір для випічки.
Де взяти борошно грубого помелу?

Борошно грубого помелу можна запросто зробити самим.

Борошно грубого помелу можете купити в інтернет-магазинах або приготувати самостійно за 5 хвилин.

Беремо будь-яку крупу: вівсяну, ячмінну, перлову, гречану, бурий і дикий рис та ін. - І перемелює в блендері протягом декількох хвилин. Отримуємо прекрасну борошно грубого помелу з великою фракцією колотої крупи (якраз те, що потрібно!). Можна відразу молоти суміші круп. А можна один раз розмолоти крупи запас і потім змішувати їх за бажанням в момент приготування тіста.
М'яка хлібна коржик

М'яка коржик.
1. Готуємо «рідке тісто»: змішуємо 2 склянки (400 г) борошна грубого помелу, 0,5 склянки (100 г) пшеничного борошна дрібного помелу, 50 г (2 столові ложки) висівок і 2,5 склянки (600 мл) теплої води в мисці і залишаємо на 10 хвилин. Перед використанням в тісто додаємо води або борошна так, щоб довести щільність до консистенції рідкої каші. Сіль не додаємо!

2. Поки борошно і крупа просочуються вологою, на сильному вогні розігріваємо антипригарним сковороду.

3. Ложкою викладаємо в центр сковороди тісто і інтенсивними горизонтальними ривками розподіляємо його по сковороді. Смажимо коржик по 3-4 хвилини з обох сторін. Готові коржі викладаємо стопкою.
Хрустка хлібна коржик

1. Готуємо «середнє тісто»: змішуємо 2 склянки (400 г) борошна грубого помелу, 0,5 склянки (100 г) пшеничного борошна дрібного помелу, 50 г (2 столові ложки) висівок і 1,5-2 склянки (375- 500 мл) теплої води в мисці і залишаємо просочитися хвилин на 20 або більше. Перед використанням в тісто додаємо води або борошна так, щоб довести щільність до стану тесту для піци або твердіше. Сіль не додаємо!

2. Розкачуємо коржі як можна тонше, поки вони не розвалюються (у мене виходить близько 6-8 мм) під діаметр сковороди.

3. Коржики підсмажуємо на сильно розігрітій сухій сковороді з обох сторін. Можна підсмажувати сильніше до стану полусухаріков, а можна слабкіше до стану м'якої коржі з хрусткою кіркою. Готові коржі викладаємо стопкою.
Хрусткий хліб-корж

Незвичайний і суперкорисний хліб-корж.
Тісто для коржа бажано заготовити заздалегідь. Воно має постояти в ідеалі як мінімум 1 день. Замішуємо тісто за рецептом № 1, але додаємо більше води до стану тесту для млинців. Сіль не додаємо! Закриваємо кришкою і залишаємо при кімнатній температурі на кілька годин. Потім його можна тиждень зберігати в холодильнику, а якщо потрібно зберігати довше, можна розкласти на порції і заморозити.

Перед випічкою необхідно скоригувати щільність тіста: довести його до консистенції домашнього сиру шляхом додавання в нього будь борошна або сухих вівсяних пластівців.

1. Розігріваємо духовку до максимальної температури.

2. На деко викладаємо пергамент і рясно посипаємо її вівсяними пластівцями і борошном (потрібно, щоб папір була покрита пластівцями і борошном шаром в пару міліметрів). Тісто з борошна грубого помелу не надто пластичне, тому ми розгортаємо його руками прямо на деку поверх шару пластівців. Пластівці і борошно створюють суху прошарок і не дають тісту прилипнути до паперу. При розкачування тісто зверху також щедро посипаємо борошном і вівсяними пластівцями (також можна посипати насінням кунжуту, льону, соняшнику, гарбуза, маку та ін.), Так воно не прилипає до рук і набуває особливого смаку. Ложкою або пальцями робимо паралельні канавки в тесті з кроком 2-3 см. Так тісто краще пропечеться, і його легше буде розламувати.

3. Далі найголовніше! Перемикають ДУХОВКУ НА ВЕРХНІЙ ГРИЛЬ і випікаємо хвилин 15 у верхній частині духовки ближче до спіралі гриля. Це дуже важливо! Бездріжджове тісто не можна довго випікати, інакше воно стане каменем.

Якщо ви все зробили за правилами, то всередині тісто має залишитися м'яким, а зовні воно буде хрустким. Смакота!

Унікальну систему харчування шукайте в книзі «Тепер я їм усе, що хочу! Система харчування Давида Яна », що вийшла у видавництві« Альпіна Паблишер ».

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини xn--80aaaah2bldcza7amo.xn--p1ai xn--28-jlch0bvgl.xn--p1ai xn--80a5adah.xn--p1ai xn--80ahdfkvhhdjlu5a.xn--p1ai xn--80aaehcdett5alvfjj.xn--p1ai xn--80ad4bgh.xn--p1ai xn--80adigqsgsh.xn--p1ai xn--80aawhqbfqik.xn--p1ai xn--b1aaddbce5cpgaxer3e.xn--p1ai xn--80auaijj.xn--p1ai