Кефір є корисним напоєм в дитячому раціоні. Його можна давати навіть малюкам грудного віку. Правда, тільки в тому випадку, якщо це дійсно необхідно. Багато сучасних матері воліють готувати кефір в домашніх умовах, вважаючи, що він краще і корисніше магазинних аналогів.
Для приготування якісного і смачного кефіру в більшості випадків потрібно кефірний грибок, дістати який можна на молочній кухні або на заводі. Зовні він дуже сильно нагадує сирний грудку з мікроорганізмами, що утворюються при сквашивании молока.
Якщо ви використовуєте закваску, додайте її в попередньо підготовлене молоко (воно має бути знежиреним, кип'яченим і охолодженим до кімнатної температури). Кількість закваски - 50 г на півлітра молока.
Після того як ви додасте закваску в молоко, залиште суміш на добу. При цьому пам'ятайте, що зберігатися вона повинна при температурі 18-20оС. Через добу молоко повинно сквасіться, а грибки спливти. Якщо все йде за планом, необхідно процідити молоко через сито, утворилися згустки відмити кип'яченою водою, потім знову все залити молоком і повторити процес.
Ще один рецепт домашнього кефіру передбачає додавання цукру. Для нього вам знадобляться:
- Молоко - 900 мл;
- Цукор - 1 ст.л;
- Закваска (можна використовувати будь магазинний кефір) - 100 мл.
Вилийте молоко в каструлю, поставте її на повільний вогонь. Грійте його, поки не почне підніматися шапка. Як тільки воно закипить, приберіть молоко з вогню і поставте в холодне місце (холодильник або балкон) для охолодження. Остигле молоко перемішайте з закваскою і розлийте по порційних банкам. Як варіант, можна помістити його в одну велику ємність. Поставте заготовку в тепле місце на добу.
Якщо вам пощастило стати власницею парного молока, можете зробити найпрекрасніший домашній кефір. Для його приготування вам знадобляться:
- Молоко парне - 1 л;
- Сметана - 1 ч.л .;
- Закваска - 10 ч.л.
Налийте парне молоко в алюмінієву каструлю і доведіть до кипіння. Як тільки воно закипить, зніміть пінку і перелийте молоко в горщики, що відрізняються термоустойчивостью, додайте сметану. Поставте горщики на деко і відправте в духовку. Починайте піч молоко і продовжуйте робити це протягом 4 годин. Так ви зможете отримати смачне пряжене молоко, у якого особливий насичений і яскравий смак, через що він легко може стати смачним десертом.
Коли дістанете горщики з духовки, розлийте по ним закваску. Робити це потрібно акуратно і рівномірно, щоб не порушилася плівка, що утворилася на молоці під час запікання. Нічого не перемішуйте. Потім приберіть горщики в тепле місце на 5-7 годин. Якщо є можливість, то й на цілу ніч. Маса повинна загуснути. Поставте горщики в холодильник і потримайте там ще якийсь час.
Єдине, що варто враховувати, - такий кефір грудничкам давати потрібно потроху, щоб не перевантажити ШКТ малюка. Досить буде декількох чайних ложок. А зберігати молоко для малюків краще в стерилізованих пляшечках.
Для приготування якісного і смачного кефіру в більшості випадків потрібно кефірний грибок, дістати який можна на молочній кухні або на заводі. Зовні він дуже сильно нагадує сирний грудку з мікроорганізмами, що утворюються при сквашивании молока.
Якщо ви використовуєте закваску, додайте її в попередньо підготовлене молоко (воно має бути знежиреним, кип'яченим і охолодженим до кімнатної температури). Кількість закваски - 50 г на півлітра молока.
Після того як ви додасте закваску в молоко, залиште суміш на добу. При цьому пам'ятайте, що зберігатися вона повинна при температурі 18-20оС. Через добу молоко повинно сквасіться, а грибки спливти. Якщо все йде за планом, необхідно процідити молоко через сито, утворилися згустки відмити кип'яченою водою, потім знову все залити молоком і повторити процес.
Ще один рецепт домашнього кефіру передбачає додавання цукру. Для нього вам знадобляться:
- Молоко - 900 мл;
- Цукор - 1 ст.л;
- Закваска (можна використовувати будь магазинний кефір) - 100 мл.
Вилийте молоко в каструлю, поставте її на повільний вогонь. Грійте його, поки не почне підніматися шапка. Як тільки воно закипить, приберіть молоко з вогню і поставте в холодне місце (холодильник або балкон) для охолодження. Остигле молоко перемішайте з закваскою і розлийте по порційних банкам. Як варіант, можна помістити його в одну велику ємність. Поставте заготовку в тепле місце на добу.
Якщо вам пощастило стати власницею парного молока, можете зробити найпрекрасніший домашній кефір. Для його приготування вам знадобляться:
- Молоко парне - 1 л;
- Сметана - 1 ч.л .;
- Закваска - 10 ч.л.
Налийте парне молоко в алюмінієву каструлю і доведіть до кипіння. Як тільки воно закипить, зніміть пінку і перелийте молоко в горщики, що відрізняються термоустойчивостью, додайте сметану. Поставте горщики на деко і відправте в духовку. Починайте піч молоко і продовжуйте робити це протягом 4 годин. Так ви зможете отримати смачне пряжене молоко, у якого особливий насичений і яскравий смак, через що він легко може стати смачним десертом.
Коли дістанете горщики з духовки, розлийте по ним закваску. Робити це потрібно акуратно і рівномірно, щоб не порушилася плівка, що утворилася на молоці під час запікання. Нічого не перемішуйте. Потім приберіть горщики в тепле місце на 5-7 годин. Якщо є можливість, то й на цілу ніч. Маса повинна загуснути. Поставте горщики в холодильник і потримайте там ще якийсь час.
Єдине, що варто враховувати, - такий кефір грудничкам давати потрібно потроху, щоб не перевантажити ШКТ малюка. Досить буде декількох чайних ложок. А зберігати молоко для малюків краще в стерилізованих пляшечках.
No comments:
Post a Comment