Monday, April 13, 2015

Кефір для немовлят в домашніх умовах - рецепт приготування

Кефір є корисним напоєм в дитячому раціоні. Його можна давати навіть малюкам грудного віку. Правда, тільки в тому випадку, якщо це дійсно необхідно. Багато сучасних матері воліють готувати кефір в домашніх умовах, вважаючи, що він краще і корисніше магазинних аналогів.

Для приготування якісного і смачного кефіру в більшості випадків потрібно кефірний грибок, дістати який можна на молочній кухні або на заводі. Зовні він дуже сильно нагадує сирний грудку з мікроорганізмами, що утворюються при сквашивании молока.

Якщо ви використовуєте закваску, додайте її в попередньо підготовлене молоко (воно має бути знежиреним, кип'яченим і охолодженим до кімнатної температури). Кількість закваски - 50 г на півлітра молока.

Після того як ви додасте закваску в молоко, залиште суміш на добу. При цьому пам'ятайте, що зберігатися вона повинна при температурі 18-20оС. Через добу молоко повинно сквасіться, а грибки спливти. Якщо все йде за планом, необхідно процідити молоко через сито, утворилися згустки відмити кип'яченою водою, потім знову все залити молоком і повторити процес.


Ще один рецепт домашнього кефіру передбачає додавання цукру. Для нього вам знадобляться:
- Молоко - 900 мл;
- Цукор - 1 ст.л;
- Закваска (можна використовувати будь магазинний кефір) - 100 мл.

Вилийте молоко в каструлю, поставте її на повільний вогонь. Грійте його, поки не почне підніматися шапка. Як тільки воно закипить, приберіть молоко з вогню і поставте в холодне місце (холодильник або балкон) для охолодження. Остигле молоко перемішайте з закваскою і розлийте по порційних банкам. Як варіант, можна помістити його в одну велику ємність. Поставте заготовку в тепле місце на добу.

Якщо вам пощастило стати власницею парного молока, можете зробити найпрекрасніший домашній кефір. Для його приготування вам знадобляться:
- Молоко парне - 1 л;
- Сметана - 1 ч.л .;
- Закваска - 10 ч.л.

Налийте парне молоко в алюмінієву каструлю і доведіть до кипіння. Як тільки воно закипить, зніміть пінку і перелийте молоко в горщики, що відрізняються термоустойчивостью, додайте сметану. Поставте горщики на деко і відправте в духовку. Починайте піч молоко і продовжуйте робити це протягом 4 годин. Так ви зможете отримати смачне пряжене молоко, у якого особливий насичений і яскравий смак, через що він легко може стати смачним десертом.

Коли дістанете горщики з духовки, розлийте по ним закваску. Робити це потрібно акуратно і рівномірно, щоб не порушилася плівка, що утворилася на молоці під час запікання. Нічого не перемішуйте. Потім приберіть горщики в тепле місце на 5-7 годин. Якщо є можливість, то й на цілу ніч. Маса повинна загуснути. Поставте горщики в холодильник і потримайте там ще якийсь час.

Єдине, що варто враховувати, - такий кефір грудничкам давати потрібно потроху, щоб не перевантажити ШКТ малюка. Досить буде декількох чайних ложок. А зберігати молоко для малюків краще в стерилізованих пляшечках.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини xn--80aaaah2bldcza7amo.xn--p1ai xn--28-jlch0bvgl.xn--p1ai xn--80a5adah.xn--p1ai xn--80ahdfkvhhdjlu5a.xn--p1ai xn--80aaehcdett5alvfjj.xn--p1ai xn--80ad4bgh.xn--p1ai xn--80adigqsgsh.xn--p1ai xn--80aawhqbfqik.xn--p1ai xn--b1aaddbce5cpgaxer3e.xn--p1ai xn--80auaijj.xn--p1ai