Friday, April 10, 2015

Продукти для поліпшення зору

Важливою умовою для збереження зору і підтримки функцій очей є правильне харчування. Існує достатня кількість продуктів, регулярне вживання яких, прекрасно позначається на стані зору людини.

Основну частину щоденного раціону повинні складати продукти рослинного походження.

Дуже корисна морква, вона багата необхідним для збереження здоров'я очей вітаміном А, бета-каротином, а також йодом, кальцієм, магнієм, залізом, фосфором, що поліпшують безпосередньо функцію зору і підтримують ріст і утворення нових клітин. Вживати її бажано у свіжому вигляді, роблячи з цього овоча салати або сік.

Ягоди чорниці також містять величезну кількість вітаміну А, заліза, селену, марганцю, цинку, які в поєднанні уповільнюють вікові погіршення зору, покращують кровопостачання клітковини очі, сприяють збільшенню гостроти зору. Ягоди корисні як в свіжому, так і в замороженому або приготованому вигляді. З сушених плодів можна готувати вітамінні чаї, а зі свіжих - варення, джеми і компоти. Дуже ефективно закапування в очі чорничного розчину, що складається з пари крапель кип'яченої води і однієї краплі соку ягід. Подібний курс лікування, що поєднується з очної гімнастикою і проведений протягом тижня, допоможе зняти запалення і відновити зір на 30-40%, а також запобіжить розвитку різних очних захворювань, наприклад, глаукоми і катаракти.

Абрикоси і курага незамінні для тих, хто погано бачить у вечірній час. Цей плід містить багато антиоксиданту бета-каротину, що усуває проблеми з нічним зором. Крім того, фрукт багатий вітамінами А, В, С, Е, Р, клітковиною і фосфором, дуже корисними для зміцнення очних судин. Вживайте абрикоси свіжими або у вигляді сиропів, варення, джемів.

Фрукти, до складу яких входить велика кількість вітаміну С, такі як апельсини, грейпфрути, лимони, мандарини, дозволяють поліпшити зір, роблять кровоносні судини очей міцнішими, нормалізують кровообіг, сприяючи зниженню ризику розвитку багатьох очних захворювань. Щодня на сніданок вживайте стакан свіжоприготованого соку цитрусових. Також корисно додавати лимонний сік в салати та інші страви.

Буряк багатий вітамінами групи В, Е, С, U, а також натрієм, цинком, марганцем, фосфором, йодом, фолієвою кислотою. Всі ці речовини дозволяють підвищити гостроту зору, позбавляють від втоми очей. Овоч корисний і в свіжому, і у вареному вигляді.

Свіжа зелень кропу, петрушки, селери, кінзи, а також листова капуста та шпинат, завдяки вмісту великої кількості зеаксантина і лютеїну, захищають сітківку очей від вікових руйнувань, запобігають появі катаракти і нормалізують внутрішньоочний тиск. Елементи, що входять до складу шпинату, запобігають передчасному старінню очей і дистрофію сітківки. Додавайте зелень в супи, салати, сік з неї можна додавати в будь-які інші овочеві напої.

Дуже велике значення в програмі поліпшення зору мають темний шоколад, горіхи, насіння, мед і бобові.

Щоб поліпшити і відновити зір, необхідно включати в своє меню та інші корисні продукти. Наприклад, для попередження і уповільнення розвитку очних хвороб дуже важливу роль відіграють жирні кислоти. Вони підтримують клітинні мембрани на структурному рівні. Основним джерелом жирних кислот є морська риба. Це лосось, скумбрія, сардина, тунець, оселедець і тріска. Завдяки білку, що входить до їх складу, відбувається зміцнення очних м'язів і поліпшення діяльності кровоносних судин.

У курячих яйцях, крім цінних вітамінів і білка, міститься лютеїн, який захищає очний нерв і перешкоджає розвитку катаракти.

Яловичина містить білок, вітаміни групи В, С, А, РР і мікроелементи, необхідні для підтримки зору в нормі, наприклад, калій, кальцій, цинк. Яловиче м'ясо покращує діяльність кровотворної системи і підвищує гостроту зору. Також до його складу входить селен, брак якого призводить до появи катаракти та вікової дегенерації сітківки ока, що не піддається лікуванню.

Молоко і кисломолочні продукти (кефір, йогурт, сир, сметана, ряжанка) багаті вітаміном D, В2, кальцієм. Вони дозволяють поліпшити зір в темний час доби і сприяють більш яскравого сприйняття кольору. Крім того, вони захищають сітківку від ультрафіолетового випромінювання і помутніння кришталика ока.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини xn--80aaaah2bldcza7amo.xn--p1ai xn--28-jlch0bvgl.xn--p1ai xn--80a5adah.xn--p1ai xn--80ahdfkvhhdjlu5a.xn--p1ai xn--80aaehcdett5alvfjj.xn--p1ai xn--80ad4bgh.xn--p1ai xn--80adigqsgsh.xn--p1ai xn--80aawhqbfqik.xn--p1ai xn--b1aaddbce5cpgaxer3e.xn--p1ai xn--80auaijj.xn--p1ai