Monday, April 6, 2015

Користь капустяного соку

Капуста є дивно корисним овочем, значення якого для людського здоров'я неоціненне. Однак через вміст великої кількості клітковини капуста важко перетравлюється і часте вживання її може спровокувати підвищене газоутворення. Не допустити цього, одночасно отримавши всі цілющі речовини, можна регулярно вживаючи капустяний сік.

Сік капусти можна, без сумнівів, назвати унікальним цілющим напоєм. Він збагачує організм всіма необхідними корисними речовинами. У свежеприготовленном соку міститься дуже багато вітаміну С, здатного підвищити опірність до різних інфекцій. Вітамін К, що міститься в капусті, відповідає за нормальну згортання крові і формування кісткової тканини. Крім того, цей овоч містить вітаміни групи В і цілий набір мінеральних речовин, таких як магній, калій, кальцій, фосфор, цинк, залізо. Всі вони в тому ж складі присутні і в капустяному соку.

Сік капусти має кровоспинну і ранозагоювальну дію. Причому ці властивості можуть бути використані як при зовнішньому використанні соку, наприклад, при різних ранах і опіках, так і при прийомі його всередину, наприклад, для лікування виразкової хвороби. В останньому випадку велику роль відіграє наявність в капусті рідкісного вітаміну U, здатного підсилювати процеси регенерації клітин слизової оболонки шлунка і кишечника. Також відмінні результати дає вживання соку при колітах, запаленнях в шлунково-кишковому тракті, геморої, кровотечах ясен.

Цей напій у поєднанні з медом ефективний при лікуванні багатьох недуг дихальної системи, так як він здатний розріджувати і виводити мокроту. Мінерали, що входять до його складу, відновлюють зубну емаль, покращує стан волосся, нігтів, шкіри. Також прийом капустяного соку здатний запобігти розвитку шкірних хвороб.

Рекомендований сік і людям, охочим схуднути. Це обумовлено його низькою калорійністю, що поєднується з високою біологічною активністю. Його прийом викликає почуття насичення і перешкоджає перетворенню вуглеводів в жирові відкладення. Капуста приводить в норму діяльність кишечника, позбавляє від застою жовчі, ліквідує запори і очищає організм.

Дуже корисний напій в період планування вагітності. Це пов'язано з тим, що в ньому у великій кількості міститься фолієва кислота, яка допомагає зачаттю і нормальному розвитку плоду. Капустяний сік здатний уберегти майбутню маму від застуд та інфекцій.

Слід мати на увазі, що сік капусти викликає надмірне газоутворення в шлунково-кишковому тракті через те, що він розчиняє всі скупчилися в ньому шлаки. Для того щоб цьому запобігти, не потрібно приймати в день більше трьох склянок цілющого напою. Починати лікування найкраще з половинною порції. Небажано вживання капустяного соку в період відновлення після операцій на органах черевної порожнини, під час лактації, при гастриті з підвищеною кислотністю, гострих хворобах нирок, після інфарктів і при проблемах з підшлунковою залозою.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини xn--80aaaah2bldcza7amo.xn--p1ai xn--28-jlch0bvgl.xn--p1ai xn--80a5adah.xn--p1ai xn--80ahdfkvhhdjlu5a.xn--p1ai xn--80aaehcdett5alvfjj.xn--p1ai xn--80ad4bgh.xn--p1ai xn--80adigqsgsh.xn--p1ai xn--80aawhqbfqik.xn--p1ai xn--b1aaddbce5cpgaxer3e.xn--p1ai xn--80auaijj.xn--p1ai