Tuesday, April 14, 2015

Корисні властивості какао-бобів

Какао-боби просто насичені вітамінами, макро- і мікроелементами, антиоксидантами. Вони корисні дітям і старим, студентам і спортсменам, прихильникам сироїдіння і вегетаріанцям.

Какао-боби - це насіння тропічного дерева. Вони утворюються всередині коричневих, схожих на великий лимон, плодів какао. Дозрівають боби в солодкій рожевої м'якоті, яку теж вживають в їжу. Колір сирих какао-бобів може бути як яскраво-оранжевим, так і темно-червоним.

Насіння дерева какао - природна комора антиоксидантів. За цим показником з какао-бобами не може зрівнятися жоден продукт на Землі. У них міститься більше 300 видів антиокисних речовин.

Антиоксиданти борються з вільними радикалами - винуватцями різних захворювань, у тому числі й онкологічних. Їх кількість безпосередньо пов'язано з процесами старіння.

Найбільшу групу антиоксидантів складають поліфеноли. Вони відповідають за розщеплення жиру, впливають на рівень холестерину в крові. На 80% знижують ризик інфарктів, інсультів, важких уражень серця і судин.

Какао-боби можна з усією відповідальністю назвати натуральними антидепресантами. У хімічному складі цих насіння присутній триптофан - амінокислота, недолік якої провокує розвиток неврозів і панічних станів. Щодня з'їдаючи 20 г какао-бобів, людина знаходить здоровий сон, гарний настрій, радість життя.

Триптофан, поряд з магнієм, бере участь в утворенні гормонів. Відновлення гормонального фону супроводжується пробудженням в подружжі не тільки яскравих сексуальних відчуттів, а й почуття закоханості.

Насіння какао знижують апетит, вони - прекрасний продукт для перекусів. 5-6 бобів необхідно для того, щоб набратися сил і на 4-5 годин забути про голод. Покращуючи баланс жиру в організмі, какао-боби прискорюють обмінні процеси. Стимулюють діяльність ендокринної системи.

Для тих, хто постійно стежить за своєю вагою, какао-боби - незамінний продукт. Ласуючи смачними насінням, можна без особливих зусиль втрачати 2-3 кг на місяць.

Допоможуть какао-боби «гризти граніт наук», добре підготуватися до іспитів школярам і студентам. Справа в тому, що в них є теобромін. Ця речовина підвищує активність головного мозку. При цьому зовсім не викликає звикання і має на організм лікувальну дію.

Багатий цей продукт мікро- і макроелементами, вітамінами Р і В. У какао-бобах висока концентрація магнію. Його недолік виникає при неправильному харчуванні, підвищених розумових і фізичних навантаженнях, стресах.

Нещодавно вчені виділили з какао-бобів нове, раніше невідому речовину - кокохіл. Воно стимулює активний ріст клітин шкіри і слизових. Розгладжує зморшки, прискорює загоєння ран і виразки шлунка.

Як і інші продукти, какао-боби можуть викликати алергічні реакції. Але їх відсоток майже в 20 разів нижче, ніж у шоколаду. Максимальна добова норма цього продукту для дорослої людини - 50 г, для дитини - 30 г. Не рекомендується давати какао-боби і гарячі напої з них дітям до 3 років.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини xn--80aaaah2bldcza7amo.xn--p1ai xn--28-jlch0bvgl.xn--p1ai xn--80a5adah.xn--p1ai xn--80ahdfkvhhdjlu5a.xn--p1ai xn--80aaehcdett5alvfjj.xn--p1ai xn--80ad4bgh.xn--p1ai xn--80adigqsgsh.xn--p1ai xn--80aawhqbfqik.xn--p1ai xn--b1aaddbce5cpgaxer3e.xn--p1ai xn--80auaijj.xn--p1ai