Thursday, April 9, 2015

Вівсяна каша - рецепт приготування

Вівсяну кашу можна варити як з цілого, так і з розплющеними зерна. Остання готується швидше, тому користується більшою популярністю. У страву можна додати яблуко, банани, горіхи, какао, що зробить його ще смачніше. У СРСР пропарена і розплющена крупа випускалася під торговою маркою «Геркулес». Зараз фірм, що випускають подібний продукт, значно більше. Деякі харчові компанії пропонують вівсянку, яку досить залити окропом і проварити всього 3 хвилини.

Якщо ви хочете покуштувати їжу, яку їли предки багато століть тому, зваріть вівсяну кашу з цільного зерна. Звичайно, в ті часи не було газу, а вже тим більше електрики, тому блюдо готували в печі. Якщо у вас є така, приготуйте кашу в ній, а потім 4-5 годин потомите там же, тоді зерно стане ніжним. Якщо немає цегляної пічки, можна перенести процес в духову шафу. Ось що вам знадобиться, щоб покуштувати старовинне слов'янське блюдо:

- 1 літр води;
- 250 г вівсяного зерна;
- 1 ч.л. цукру;
- 70 г вершкового масла;
- Сіль за смаком.

Крупу промийте, покладіть в каструлю, залийте літром окропу, накрийте кришкою. Залиште в такому вигляді набухати на ніч. Через 8 годин додайте цукор, сіль, перемішайте, перекладете вміст каструлі в горщик. Помістіть його в розігріту до 100оС духовку. Залиште там варитися і нудитися протягом двох годин. Після чого дістаньте горщик, додайте масло, перемішайте і пробуйте корисне блюдо.

Можна варити такі каші і на плиті. Після того як зерно настоялося протягом 8 годин, поставте каструлю на вогонь. Періодично помішуючи крупу, варіть її 40-50 хвилин.

Якщо ви хочете скоріше приготувати корисну страву, візьміть дробленую вівсянку. Щоб сніданок вийшов ще смачніше, додайте сухофрукти. Ось що вам знадобиться:

- 200 г розплющеної вівсяної крупи;
- 650 г води;
- 5 штук кураги;
- 2 ст.л. родзинок;
- Сіль, цукор за смаком.

Промийте ізюм, курагу, залийте їх на 20 хвилин окропом. Крупу обов'язково переберіть, видаліть домішки, промийте її в теплій воді.

Викладіть вівсянку в каструлю, залийте 650 г води, всипте родзинки, порізану на шматочки курагу. Кашу доведіть на середньому вогні до кипіння, зменшіть його до мінімуму. Варіть, помішуючи, 25 хвилин. Після цього додайте за смаком цукор, сіль і можна дегустувати.

Мультиварка вивільнить час господині. У ній теж варять дане блюдо. При цьому не потрібно стояти біля плити, щоб періодично помішувати вміст каструлі. Відразу ж закладіть в чашу мультиварки всі продукти з рецепту.

Увімкніть режим «Молочна каша» на 20 хвилин, після чого можна насолоджуватися стравою, багатим корисними мінеральними речовинами.

Виробники випускають вівсяні пластівці швидкого приготування. З них ви можете зварити не просту, а шоколадну кашу на воді. Візьміть:

- 200 г швидкорозварювані вівсяних пластівців;
- 450 г води;
- Сіль, цукор за смаком;
- 1 ст. л. какао;
- За бажанням - банан, горіхи.

Залийте перебраний і промиту крупу холодною водою, перемішайте. Поставте каструлю на вогонь. Не пропустіть момент кипіння, щоб каша не піднялася у вигляді шапки. Відразу ж зменшіть вогонь, варіть, помішуючи, 2 хвилини, додайте какао, цукор, сіль, перемішайте, потримайте на включеній конфорці ще 3 хвилини.

Тепер в блюдо можна додати подрібнений банан, горіхи, така їжа сподобається навіть тим, хто до цього не любив вівсянку.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини xn--80aaaah2bldcza7amo.xn--p1ai xn--28-jlch0bvgl.xn--p1ai xn--80a5adah.xn--p1ai xn--80ahdfkvhhdjlu5a.xn--p1ai xn--80aaehcdett5alvfjj.xn--p1ai xn--80ad4bgh.xn--p1ai xn--80adigqsgsh.xn--p1ai xn--80aawhqbfqik.xn--p1ai xn--b1aaddbce5cpgaxer3e.xn--p1ai xn--80auaijj.xn--p1ai