Thursday, April 9, 2015

Котлети на пару - рецепт приготування

Не секрет, що правильна їжа здатна поліпшити самопочуття і оздоровити організм і іноді навіть допомагає обійтися без ліків і їх побічних дій. Їжте ніжні котлети на пару, ви швидко приведете себе в норму, будете почувати легкість і енергійність і скоро забудете про зайву вагу.

Замість жаркого, відбивних і вже тим більше ковбаси спробуйте м'ясні котлети на пару. Це ситне блюдо допоможе вам втамувати апетит, не завдаючи шкоди здоров'ю й фігурі. Вам знадобиться:

- По 400 г свинини і яловичини;
- 1 картоплина;
- 1 цибулина;
- 2 курячих яйця;
- 30 мл 3,2% -ного молока;
- 3 зубчики часнику;
- 20 г кропу;
- По 1/3 ч.л. чорного і запашного мелених перців;
- Сіль.

Ретельно вимийте свинину з яловичиною, обсушити, наріжте на брусочки і пропустіть через м'ясорубку. Очистіть овочі і подрібніть: цибуля і часник - дрібними кубиками, картоплю натріть на великій тертці. Гарненько вимісіть їх з м'ясом, яйцями, молоком, приправте двома видами перцю і сіллю. Сформуйте з фаршу котлети, укладіть на решітку пароварки і готуйте 30 хвилин. Перед подачею посипте їх рубаним кропом.

Замініть смажену птицю апетитними паровими котлетками. Гарніруйте їх свіжими овочами або вареним рисом, і смачний низькокалорійний обід готовий. Вам знадобиться:

- 500 г філе курячого стегна або грудки;
- 2 моркви;
- 1 цибулина;
- 3 ст.л. вівсяних пластівців;
- 50 мл молока;
- По 1/4 ч.л. сушеного розмарину і білого меленого перцю;
- Сіль.

Почистіть цибулину і моркву від верхнього шару. Промийте філе курки під проточною водою, підсушіть. Поріжте всі шматочками і розітріть в блендері до стану однорідного пюре. Вмішайте туди вівсяні пластівці, молоко, спеції і підсолити, скільки потрібно. Скачайте з отриманої маси кульки завбільшки з абрикоси, пріплюсніте трохи і помістіть в пароварку на 25 хвилин.

Чи не смажте рибу, краще приготуйте з неї ніжні котлети на пару. Вам знадобиться:

- 500 г філе нежирної риби (тріска, минтай, щука, судак, навага та ін.);
- 40 г черствого білого хліба;
- 50 мл молока;
- 1 білок курячого яйця;
- 1/3 ч.л. орегано;
- Сіль.

Підготуйте рибне філе. Якщо воно заморожене, спочатку повністю розморозити його на нижній полиці холодильника. Розріжте його на скибочки і проверніть в м'ясорубці 2-3 рази, щоб роздрібнити залишилися при обробленні кісточки. Розмочити хліб у молоці і перекладіть до риби. Перемішайте все з орегано і сіллю за смаком. Збийте в піну охолоджений яєчний білок і введіть у фарш. Зачерпуючи його столовою ложкою, зробіть котлети і злегка відбийте об стіл, щоб вони були більш пружними.

Парові котлети з овочів - це просто криниця корисних речовин, які анітрохи не втрачаються при цьому виді готуванні, на відміну від смаження або тушкування. Вам знадобиться:

- 2 великі картоплини;
- 1 буряк;
- 1 морква;
- 150 г цвітної капусти;
- 1 цибулина;
- 1 маленьке зелене яблуко;
- 6 ст.л. борошна;
- По 1/3 ч.л. каррі і чорного меленого перцю;
- Сіль.

Почистіть всі овочі і яблуко і натріть на дрібній тертці. Поперчіть все, посоліть, додайте борошно і розмішайте фарш. Зліпити з нього кульки, викладіть в пароварку і готуйте 25-30 хвилин.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини xn--80aaaah2bldcza7amo.xn--p1ai xn--28-jlch0bvgl.xn--p1ai xn--80a5adah.xn--p1ai xn--80ahdfkvhhdjlu5a.xn--p1ai xn--80aaehcdett5alvfjj.xn--p1ai xn--80ad4bgh.xn--p1ai xn--80adigqsgsh.xn--p1ai xn--80aawhqbfqik.xn--p1ai xn--b1aaddbce5cpgaxer3e.xn--p1ai xn--80auaijj.xn--p1ai