Thursday, April 9, 2015

Ананасовий сік: позитивний властивості для організму

Ананас славиться не тільки незвичайним для ягоди зовнішнім виглядом і соковитою, освіжаючою м'якоттю. У його складі міститься багато вітамінів та інших цінних речовин, які в сукупності мають позитивну дію на організм. Чи не менше їх зосереджено і в свіжовичавленому соку цього продукту, який лікарі та дієтологи рекомендує вживати потроху, але регулярно.

Ананас вважається справжнім джерелом вітамінів, тому сік даної ягоди корисно пити не тільки для втамування спраги, але і зміцнення імунної системи. По-перше, в ньому багато аскорбінової кислоти, яка бере участь у великій кількості обмінних реакцій організму, а ще допомагає легше і швидше переносити простудні захворювання. По-друге, ананасовий сік багатий провітаміном А і вітамінами групи В, які незамінні для зору, нормальної діяльності нервової системи, очищення організму, синтезу білків і жирів і т.д. Проте найвища концентрація вітамінів помічена в зрілої ягоді, так що сік рекомендується робити саме з таких.

Така ягода не дарма цінується дієтологами. У її складі міститься речовина під назвою бромелайн, яке прискорює процес розщеплення жирів і білків в організмі, а отже, сприяє нормалізації обміну речовин і схудненню. Ось чому ананасовий сік часто вживають під час дотримання дієт, метою яких є зниження ваги. Корисно також раз на тиждень влаштовувати і розвантажувальний день на такому напої. На допомогу сік ананаса прийде і в тому випадку, якщо ви переїли під час застілля - і все завдяки тому ж бромелайну. Крім того, ананасовий сік має здатність трохи притупляти почуття голоду.

Крім цього, даний напій має антиоксидантну дію на організм, сприяючи його очищенню від токсинів, шлаків, солей важких металів та інших шкідливих речовин. Корисний ананасовий сік і для нормалізації серцевої діяльності, зміцнення судин. Він допомагає нормалізувати підвищений тиск, розріджує кров, сприяє позбавленню від набряків і попереджає утворення тромбів.

Вважається також, що сік ананаса допомагає поліпшити мозкову діяльність і пам'ять. Ну а чоловікам - зберегти потенцію на довгі роки. Але всі ці властивості, звичайно, проявляються тільки при регулярному споживанні напою, який корисно пити по ? склянки щодня. Адже ефект від всіх натуральних продуктів не моментальний, а накопичувальний.

Однак навіть у такого корисного соку є протипоказання. Його не можна пити при хворобах шлунково-кишкового тракту, пов'язаних з порушенням стану слизової (виразками, гастритом і т.п.). В іншому випадку можливе загострення захворювань. Також не рекомендується їм захоплюватися вагітним жінкам. А хворим на цукровий діабет його варто пити тільки після консультації з лікарем. Через високий вміст кислот після вживання ананасового соку слід прополоскати рот простою водою, так як напій руйнівно діє на емаль зубів і слизову ротової порожнини.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини xn--80aaaah2bldcza7amo.xn--p1ai xn--28-jlch0bvgl.xn--p1ai xn--80a5adah.xn--p1ai xn--80ahdfkvhhdjlu5a.xn--p1ai xn--80aaehcdett5alvfjj.xn--p1ai xn--80ad4bgh.xn--p1ai xn--80adigqsgsh.xn--p1ai xn--80aawhqbfqik.xn--p1ai xn--b1aaddbce5cpgaxer3e.xn--p1ai xn--80auaijj.xn--p1ai