Коли чарівну красуню Мер'єм запросили зніматися в «Пишному столітті», режисер поставив їй одну умову - вона повинна погладшати на 13 кілограмів.
За словами Мер'єм, поправитися не склало ніяких труднощів: улюблений рисовий пудинг та інші солодощі швидко зробили свою справу.
У лютому цього року виконавиця ролі Хюррем стала мамою, і саме взимку зайву вагу став турбувати актрису. Проте вже навесні Мер'єм з'явилася перед публікою стрункою, красивою, підтягнутою, скинувши все, що набрала за два роки зйомок і в період вагітності.
Смачна дієта від Мер'єм Узерлі на основі незвичайних і красивих східних страв допоможе і вам з легкістю розлучитися із зайвими кілограмами.
При цьому ви зможете з'їсти на сніданок улюблений десерт!
День 1
Сніданок - чашка пілава без масла, 1 ст.л. оливок, чай без цукру
Обід - турецький чорба (суп) з сочевиці
Рецепт супу (на 4 порції): 200 г червоної сочевиці, пучок зеленої цибулі, 1 морква, 3 ст.л. сушеної м'яти, сік 1 лимона, 2 картоплини, 2 помідори, чилі і солодка червона паприка за смаком
Сочевицю промити, залити водою і варити на повільному вогні. Коли чечевиця трохи розвариться, додати нарізану картоплю і натерту моркву. Помідори ошпарити окропом, зняти шкірку, нарізати кубиками і додати в суп. Посолити, додати чилі, м'яту, при необхідності долити трохи води. Коли всі овочі будуть готові, пюрировать суп за допомогою погружного блендера. При подачі до столу посипати суп паприкою і додати ложку лимонного соку
Вечеря - відварна яловичина і склянку айрану
День 2
Сніданок - сир зі свіжим шпинатом, склянка апельсинового соку
Обід - салат з курки з йогуртом
Рецепт салату (на 2 порції): листя салату, 1 куряча грудка, 100 г консервованої кукурудзи, 10 корнішонів, 2 ст.л. подрібнених волоських горіхів, 100 г натурального йогурту, часник за смаком
Курку відварити, охолодити і нарізати кубиками. Додати кукурудзу, нарізані корнішони, горіхи. Часник порубати, змішати з йогуртом і заправити салат
Вечеря - склянка йогурту, 1 помідор і 1 морква
День 3
Сніданок - турецький омлет з помідорами
Рецепт омлету: 2 яйця збити з сіллю, вилити в сковороду і підсмажувати до тих пір, поки омлет практично пропечеться зверху. 1 помідор нарізати кубиками, викласти на одну половинку омлету, лопаткою накрити помідори другою частиною і ще трохи посмажити
Обід - кюрдан-кебаб з баклажанів
Рецепт кюрдан-кебаб (на 2 порції): 2 баклажани, 300 г фаршу з яловичини, 1 цибулина, 3 помідори, сіль, перець
Баклажани нарізати уздовж тонкими смужками, скласти в миску, налити воду і додати трохи солі, залишити на 30 хвилин. Потім баклажани обсушити і злегка припекти на сухій сковороді або сковороді-гриль. У фарш додати дрібно нарізану цибулину, сіль і перець, перемішати до однорідної маси. З фаршу сформувати невеликі кульки. Дві смужки баклажанів покласти один на одного хрестом, в середину покласти кульку з фаршу. Загорнути кожну кульку в баклажани, скріпити шпажкою, зверху надягти гурток помідора і запекти в духовці до готовності. Подавати з зеленню
Вечеря - відварна курка, 1 помідор і зелений чай без цукру
День 4: день ласуни
Сніданок - рахат-лукум, баклава, халва, Локма, мигдальний молочний пудинг або будь-який інший улюблений десерт - 1 порція, чай без цукру
Обід - суп джаджик
Рецепт супу (на 2 порції): 2-3 свіжих огірка, 500 г натурального йогурту, гілочки м'яти, кропу і петрушки, щіпка орегано, 1 ч.л. оливкової олії, часник, сіль і перець за смаком
Огірки і часник натерти на тертці, зелень дрібно нарізати, змішати продукти. Налити йогурт, посолити, поперчити, додати орегано і перемішати. Подавати холодним
Вечеря - йогуртлу кебаб (без піти) - дієтичний варіант
Рецепт дієтичного вечері: відварну яловичину нарізати тонкими пластинами, полити йогуртом і томатним соусом. Для соусу в блендері подрібнити 1 помідор і трохи кінзи
День 5
Сніданок - жменю фісташок, чай з медом
Обід - парові кефти з протертими томатами
Рецепт кефти (на 2 порції): 300 г фаршу з яловичини, 1 цибулина, 1 айва, 3 помідори, 1 солодкий перець, кінза, сіль, перець і часник за смаком, бульйон або вода
Цибулину і часник подрібнити, додати у фарш, посолити, поперчити, ретельно перемішати фарш. Сформувати фрикадельки і відварити на пару до готовності. Скласти фрикадельки в сотейник. Айву, перець і один помідор нарізати часточками, викласти в сотейник, налити трохи бульйону і тушкувати на повільному вогні 15-20 хвилин. Залишилися помідори протерти через сито, додати рубану кинзу. Фрикадельки викласти на блюдо і полити соусом з помідорів
Вечеря - відварене куряче філе з йогуртом і кінзою
День 6
Сніданок - чашка мюслі з молоком без цукру, склянка апельсинового соку
Обід - куру фасулье з м'ясом
Рецепт куру фасулье (на 2-3 порції): півсклянки білої квасолі, 200 г яловичини, 1 цибулина, 1 помідор, 1 ст.л. томатної пасти, 1 чилі (за бажанням), кінза, сіль, перець - за смаком
Квасолю відварити до готовності. Яловичину нарізати кубиками і тушкувати в сотейнику з цибулею до готовності. Додати квасолю, нарізаний помідор, рубану кинзу, томатну пасту, сіль і чилі, тушкувати на повільному вогні 10-15 хвилин
Вечеря - варене яйце, стакан айрану і 2-3 черешка селери
День 7
Сніданок - бутерброд з куркою і листям салату, кава без цукру
Рецепт бутерброда: скибочка житнього хліба, шматок відвареного курячого філе, 2-3 листа салату, кілька крапель лимонного соку. На хліб покласти салат, зверху курку і скропити лимонним соком
Обід - іспанак з фаршем і рисом
Рецепт приготування: 3-4 пучка свіжого шпинату (або 1 пачка замороженого), 200 г фаршу з яловичини, 1 цибулина, 1 зубчик часнику, 2 помідори, 1/3 ст. рису, 1 ч.л. томатної пасти, 1 ч.л. оливкової олії, 1 ч.л. лимонного соку
Цибулю спасерувати, додати фарш і часник, перемішати. Додати рис, томатну пасту, нарізані кубиками помідори, нарізаний шпинат, сік лимона, сіль, трохи води і тушкувати на повільному вогні під кришкою до готовності рису. Подавати з натуральним йогуртом
Вечеря - склянка айрану, 3 скибочки сиру, 1 огірок
За словами Мер'єм, поправитися не склало ніяких труднощів: улюблений рисовий пудинг та інші солодощі швидко зробили свою справу.
У лютому цього року виконавиця ролі Хюррем стала мамою, і саме взимку зайву вагу став турбувати актрису. Проте вже навесні Мер'єм з'явилася перед публікою стрункою, красивою, підтягнутою, скинувши все, що набрала за два роки зйомок і в період вагітності.
Смачна дієта від Мер'єм Узерлі на основі незвичайних і красивих східних страв допоможе і вам з легкістю розлучитися із зайвими кілограмами.
При цьому ви зможете з'їсти на сніданок улюблений десерт!
День 1
Сніданок - чашка пілава без масла, 1 ст.л. оливок, чай без цукру
Обід - турецький чорба (суп) з сочевиці
Рецепт супу (на 4 порції): 200 г червоної сочевиці, пучок зеленої цибулі, 1 морква, 3 ст.л. сушеної м'яти, сік 1 лимона, 2 картоплини, 2 помідори, чилі і солодка червона паприка за смаком
Сочевицю промити, залити водою і варити на повільному вогні. Коли чечевиця трохи розвариться, додати нарізану картоплю і натерту моркву. Помідори ошпарити окропом, зняти шкірку, нарізати кубиками і додати в суп. Посолити, додати чилі, м'яту, при необхідності долити трохи води. Коли всі овочі будуть готові, пюрировать суп за допомогою погружного блендера. При подачі до столу посипати суп паприкою і додати ложку лимонного соку
Вечеря - відварна яловичина і склянку айрану
День 2
Сніданок - сир зі свіжим шпинатом, склянка апельсинового соку
Обід - салат з курки з йогуртом
Рецепт салату (на 2 порції): листя салату, 1 куряча грудка, 100 г консервованої кукурудзи, 10 корнішонів, 2 ст.л. подрібнених волоських горіхів, 100 г натурального йогурту, часник за смаком
Курку відварити, охолодити і нарізати кубиками. Додати кукурудзу, нарізані корнішони, горіхи. Часник порубати, змішати з йогуртом і заправити салат
Вечеря - склянка йогурту, 1 помідор і 1 морква
День 3
Сніданок - турецький омлет з помідорами
Рецепт омлету: 2 яйця збити з сіллю, вилити в сковороду і підсмажувати до тих пір, поки омлет практично пропечеться зверху. 1 помідор нарізати кубиками, викласти на одну половинку омлету, лопаткою накрити помідори другою частиною і ще трохи посмажити
Обід - кюрдан-кебаб з баклажанів
Рецепт кюрдан-кебаб (на 2 порції): 2 баклажани, 300 г фаршу з яловичини, 1 цибулина, 3 помідори, сіль, перець
Баклажани нарізати уздовж тонкими смужками, скласти в миску, налити воду і додати трохи солі, залишити на 30 хвилин. Потім баклажани обсушити і злегка припекти на сухій сковороді або сковороді-гриль. У фарш додати дрібно нарізану цибулину, сіль і перець, перемішати до однорідної маси. З фаршу сформувати невеликі кульки. Дві смужки баклажанів покласти один на одного хрестом, в середину покласти кульку з фаршу. Загорнути кожну кульку в баклажани, скріпити шпажкою, зверху надягти гурток помідора і запекти в духовці до готовності. Подавати з зеленню
Вечеря - відварна курка, 1 помідор і зелений чай без цукру
День 4: день ласуни
Сніданок - рахат-лукум, баклава, халва, Локма, мигдальний молочний пудинг або будь-який інший улюблений десерт - 1 порція, чай без цукру
Обід - суп джаджик
Рецепт супу (на 2 порції): 2-3 свіжих огірка, 500 г натурального йогурту, гілочки м'яти, кропу і петрушки, щіпка орегано, 1 ч.л. оливкової олії, часник, сіль і перець за смаком
Огірки і часник натерти на тертці, зелень дрібно нарізати, змішати продукти. Налити йогурт, посолити, поперчити, додати орегано і перемішати. Подавати холодним
Вечеря - йогуртлу кебаб (без піти) - дієтичний варіант
Рецепт дієтичного вечері: відварну яловичину нарізати тонкими пластинами, полити йогуртом і томатним соусом. Для соусу в блендері подрібнити 1 помідор і трохи кінзи
День 5
Сніданок - жменю фісташок, чай з медом
Обід - парові кефти з протертими томатами
Рецепт кефти (на 2 порції): 300 г фаршу з яловичини, 1 цибулина, 1 айва, 3 помідори, 1 солодкий перець, кінза, сіль, перець і часник за смаком, бульйон або вода
Цибулину і часник подрібнити, додати у фарш, посолити, поперчити, ретельно перемішати фарш. Сформувати фрикадельки і відварити на пару до готовності. Скласти фрикадельки в сотейник. Айву, перець і один помідор нарізати часточками, викласти в сотейник, налити трохи бульйону і тушкувати на повільному вогні 15-20 хвилин. Залишилися помідори протерти через сито, додати рубану кинзу. Фрикадельки викласти на блюдо і полити соусом з помідорів
Вечеря - відварене куряче філе з йогуртом і кінзою
День 6
Сніданок - чашка мюслі з молоком без цукру, склянка апельсинового соку
Обід - куру фасулье з м'ясом
Рецепт куру фасулье (на 2-3 порції): півсклянки білої квасолі, 200 г яловичини, 1 цибулина, 1 помідор, 1 ст.л. томатної пасти, 1 чилі (за бажанням), кінза, сіль, перець - за смаком
Квасолю відварити до готовності. Яловичину нарізати кубиками і тушкувати в сотейнику з цибулею до готовності. Додати квасолю, нарізаний помідор, рубану кинзу, томатну пасту, сіль і чилі, тушкувати на повільному вогні 10-15 хвилин
Вечеря - варене яйце, стакан айрану і 2-3 черешка селери
День 7
Сніданок - бутерброд з куркою і листям салату, кава без цукру
Рецепт бутерброда: скибочка житнього хліба, шматок відвареного курячого філе, 2-3 листа салату, кілька крапель лимонного соку. На хліб покласти салат, зверху курку і скропити лимонним соком
Обід - іспанак з фаршем і рисом
Рецепт приготування: 3-4 пучка свіжого шпинату (або 1 пачка замороженого), 200 г фаршу з яловичини, 1 цибулина, 1 зубчик часнику, 2 помідори, 1/3 ст. рису, 1 ч.л. томатної пасти, 1 ч.л. оливкової олії, 1 ч.л. лимонного соку
Цибулю спасерувати, додати фарш і часник, перемішати. Додати рис, томатну пасту, нарізані кубиками помідори, нарізаний шпинат, сік лимона, сіль, трохи води і тушкувати на повільному вогні під кришкою до готовності рису. Подавати з натуральним йогуртом
Вечеря - склянка айрану, 3 скибочки сиру, 1 огірок
No comments:
Post a Comment