Tuesday, April 14, 2015

Лікувальні властивості бузини червоної

Лікарські рослини оточують людину всюди. З давніх часів людина звертається за допомогою до матінки-землі, щоб зцілитися. Природа донині дарує людям рослини з лікувальними властивостями. Варто тільки простягнути до них руку.

Знавці лікарських рослин знають, що бузина червона являє собою чагарник висотою до 4-x метрів. Його кора на вид червонувата з землистим відтінком, гілки м'які і мають губчасту серцевину. Листя рослини найчастіше довгастої форми і виділяють досить специфічний запах.

Цвітіння бузини червоної припадає на травень-червень. Суцвіття дрібні й ароматні, кремового або молочного кольору. Після цвітіння на гілочках чагарнику з'являються плоди. Ягоди бузини дозрівають в останній декаді літа або на початку осені.

Цей чагарник вважається декоративним і в теж час лікарською рослиною. Бузина червона виростає в Сибіру, ??Карпатах, на Далекому Сході. Всі частини цієї рослини - пагони, листя, кора, суцвіття, плоди, коріння - використовуються при різних захворюваннях.

Народні цілителі часто готують настої з кори і суцвіть бузини. Отримані препарати застосовуються в якості заспокійливого засобу при мігрені, серцевих болях, порушеннях сну, ревматизмі та бронхіальній астмі. З ягід бузини готують цілющі розчини та напої.

Найбільш затребуваним сировиною є квіти червоної бузини. Важливо їх правильно заготовлювати: акуратно зрізати ножем суцвіття і розкладати на просушку в тіньовому приміщенні.

Завдяки лабораторним дослідженням, в листі бузини виявлені важливі елементи: каротин, вітамін С, дубильні речовини та амінокислоти. Рутин, що міститься в суцвіттях бузини, має протизапальну дію. Він знижує проникність кровоносних судин і зміцнює їх стінки.

Якими ще лікувальними властивостями володіє бузина червона? Це лікарська рослина широко використовують як в традиційній медицині, так і в народній. Завдяки своєму потогінний властивостями, препарати рослини застосовуються під час захворювання простудного характеру - при грипі та ангіні. Відваром з квіток бузини рекомендовано полоскати запалене горло.

При лікуванні остеохондрозу, доброякісних і злоякісних пухлин використовують ягоди бузини червоної. Лікувальним ефектом володіють листя бузини. Їх розпарюють і прикладають до ударами, опіків, попрілостей для швидкого зняття запалення.

При захворюваннях органів дихання, головних болях і бронхіальній астмі сухі квіти бузини червоної слід залити 250 мл окропу, настояти протягом 15 хвилин. Кількість настою розділити навпіл і приймати два рази на день після їди. Для лікування шкірних захворювань і сечовивідних шляхів слід настояти кору бузини.

Подрібнити її і залити окропом з розрахунку: 2 столові ложка сировини на 500 мл окропу. Приймати тричі на день по 1 столовій ложці протягом 2-х тижнів. Для страждають на ревматизм і артрит ефективні прийоми ванни з відваром кори бузини червоної. Курс лікування таких процедур становить 14 днів з перервою на 2 місяці. Потім рекомендується повторити прийом лікувальних ванн.

Бузина червона володіє багатьма лікувальними властивостями. Незважаючи на гадану простоту і доступність описаних рецептів, перед прийомом препаратів цієї лікарської рослини рекомендується консультація лікаря.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини xn--80aaaah2bldcza7amo.xn--p1ai xn--28-jlch0bvgl.xn--p1ai xn--80a5adah.xn--p1ai xn--80ahdfkvhhdjlu5a.xn--p1ai xn--80aaehcdett5alvfjj.xn--p1ai xn--80ad4bgh.xn--p1ai xn--80adigqsgsh.xn--p1ai xn--80aawhqbfqik.xn--p1ai xn--b1aaddbce5cpgaxer3e.xn--p1ai xn--80auaijj.xn--p1ai