Омлет - страва французької кухні, яке готують з злегка збитих яєць, обсмажених на сковороді. У справжній французький омлет не прийнято додавати молоко і борошно. Але існує безліч різновидів цієї страви. Відрізняються вони не тільки змістом певних інгредієнтів, але і застосуванням різних видів теплової обробки.
Омлет можна приготувати не тільки на сковороді, а й в пароварці. На відміну від обсмажування, приготування на пару активно вітається прихильниками здорового харчування. Парові страви можна включати в раціон не тільки дорослих, а й дітей.
Для приготування омлету на пару потрібно 3-4 курячих яйця, 0,5 літра молока, сіль. Яйця необхідно розбити в глибоку миску, додати сіль і збити. Далі потрібно обережно влити в посуд молоко і перемішати суміш виделкою.
Чашу пароварки необхідно змастити вершковим маслом і вилити в неї збиті яйця з молоком. Далі потрібно закрити чашу кришкою і готувати омлет протягом 20 хвилин. По закінченні приготування потрібно акуратно зняти кришку, щоб утворюються на її поверхні краплі не потрапили в готову страву.
Людям, які дотримуються дієтичного харчування, можна порадити приготувати омлет з білків. У даному випадку буде потрібно набагато менше молока, ніж у попередньому рецепті. Молоко також можна помітити водою. Для приготування 4 яєць потрібно всього 200 грам рідини.
Курячі яйця потрібно розбити, відокремити білки від жовтків. Жовтки можна використовувати для приготування інших страв, а до яєчного білка слід додати сіль за смаком, збити виделкою або за допомогою міксера, а потім підмішати до них молоко або воду.
Отриману суміш потрібно вилити в чашу пароварки і готувати білковий омлет протягом 15 хвилин.
Для приготування омлету з овочами потрібно 4 яйця, 0,5 літра молока, половина моркви середнього розміру, половина цибулини, 1 солодкий перець, 100 грам зеленого горошку, 50 г сиру, шматочок вершкового масла, зелень, сіль за смаком.
Яйця потрібно збити з сіллю і додати в суміш молоко. Моркву і цибулю слід очистити. Морква потрібно натерти на крупній тертці, а цибулю дрібно посікти. У солодкого перцю необхідно вирізати серцевину і порізати його невеликими кубиками.
Чашу пароварки потрібно змастити вершковим маслом, викласти на її дно шарами натерту моркву, подрібнену цибулю, перець, потім викласти свіжий або заморожений зелений горошок і залити яєчно-молочною сумішшю.
Сир потрібно натерти на тертці і посипати ним омлет. Зверху можна викласти рубану зелень.
Готувати омлет в пароварці необхідно протягом 20 хвилин. Після цього його потрібно викласти на порційні тарілки і подати до столу. При подачі блюдо можна полити свіжою сметаною.
Для приготування омлету з овочами можна використовувати не тільки свіжі продукти, а й заморожені овочеві суміші, до складу яких входять брокколі, цвітна капуста, кабачки. Перед початком приготування розморожувати їх не потрібно. Щоб приготувати більш ситне блюдо, можна додавати в нього не тільки овочі, але і шинку, порізану кубиками. Для того, щоб омлет вийшов більш щільним, можна додати в яєчно-молочну суміш половину чайної ложки борошна.
Деякі гурмани віддають перевагу готувати омлет в пароварці на основі перепелиних яєць. Цей продукт не викликає алергії навіть у тих людей, кому протипоказано вживання курячих яєць. Для приготування такої страви на 16 перепелиних яєць потрібно близько 1 склянки молока. Також в омлет можна додати помідори, порізані кубиками, і сіль за смаком. Час приготування цієї страви в пароварці також становить 20 хвилин.
Омлет можна приготувати не тільки на сковороді, а й в пароварці. На відміну від обсмажування, приготування на пару активно вітається прихильниками здорового харчування. Парові страви можна включати в раціон не тільки дорослих, а й дітей.
Для приготування омлету на пару потрібно 3-4 курячих яйця, 0,5 літра молока, сіль. Яйця необхідно розбити в глибоку миску, додати сіль і збити. Далі потрібно обережно влити в посуд молоко і перемішати суміш виделкою.
Чашу пароварки необхідно змастити вершковим маслом і вилити в неї збиті яйця з молоком. Далі потрібно закрити чашу кришкою і готувати омлет протягом 20 хвилин. По закінченні приготування потрібно акуратно зняти кришку, щоб утворюються на її поверхні краплі не потрапили в готову страву.
Людям, які дотримуються дієтичного харчування, можна порадити приготувати омлет з білків. У даному випадку буде потрібно набагато менше молока, ніж у попередньому рецепті. Молоко також можна помітити водою. Для приготування 4 яєць потрібно всього 200 грам рідини.
Курячі яйця потрібно розбити, відокремити білки від жовтків. Жовтки можна використовувати для приготування інших страв, а до яєчного білка слід додати сіль за смаком, збити виделкою або за допомогою міксера, а потім підмішати до них молоко або воду.
Отриману суміш потрібно вилити в чашу пароварки і готувати білковий омлет протягом 15 хвилин.
Для приготування омлету з овочами потрібно 4 яйця, 0,5 літра молока, половина моркви середнього розміру, половина цибулини, 1 солодкий перець, 100 грам зеленого горошку, 50 г сиру, шматочок вершкового масла, зелень, сіль за смаком.
Яйця потрібно збити з сіллю і додати в суміш молоко. Моркву і цибулю слід очистити. Морква потрібно натерти на крупній тертці, а цибулю дрібно посікти. У солодкого перцю необхідно вирізати серцевину і порізати його невеликими кубиками.
Чашу пароварки потрібно змастити вершковим маслом, викласти на її дно шарами натерту моркву, подрібнену цибулю, перець, потім викласти свіжий або заморожений зелений горошок і залити яєчно-молочною сумішшю.
Сир потрібно натерти на тертці і посипати ним омлет. Зверху можна викласти рубану зелень.
Готувати омлет в пароварці необхідно протягом 20 хвилин. Після цього його потрібно викласти на порційні тарілки і подати до столу. При подачі блюдо можна полити свіжою сметаною.
Для приготування омлету з овочами можна використовувати не тільки свіжі продукти, а й заморожені овочеві суміші, до складу яких входять брокколі, цвітна капуста, кабачки. Перед початком приготування розморожувати їх не потрібно. Щоб приготувати більш ситне блюдо, можна додавати в нього не тільки овочі, але і шинку, порізану кубиками. Для того, щоб омлет вийшов більш щільним, можна додати в яєчно-молочну суміш половину чайної ложки борошна.
Деякі гурмани віддають перевагу готувати омлет в пароварці на основі перепелиних яєць. Цей продукт не викликає алергії навіть у тих людей, кому протипоказано вживання курячих яєць. Для приготування такої страви на 16 перепелиних яєць потрібно близько 1 склянки молока. Також в омлет можна додати помідори, порізані кубиками, і сіль за смаком. Час приготування цієї страви в пароварці також становить 20 хвилин.
No comments:
Post a Comment