Tuesday, April 14, 2015

Правила приготування замороженої стручкової квасолі

Квасоля прекрасно підходить для здорового харчування. У 100 грамах цього продукту міститься всього 23 кілокалорії. У ній немає ні міліграма жиру, зате є великий вміст білка і вітамінів, які збережуться навіть у замороженому продукті. Щоб така квасоля не втратила свої естетичні і смакові якості, її потрібно правильно приготувати.

На магазинної упаковці, в якій знаходяться заморожені стручки, написано, що варити її потрібно 10-15 хвилин. За такий час перебування в окропі колір її з яскраво-зеленого перетвориться на болотний, і за 15 хвилин стручки переваряться. Тому відварні страви з квасолі готуйте по трохи іншою технологією. Ось що вам необхідно взяти, щоб покуштувати корисну та красиву їжу:

- 50 г вершкового масла;
- Невеликий пучок петрушки;
- 0,5 кг замороженої квасолі;
- Перець, сіль за смаком.

Налийте у велику каструлю 2,5 літра води, поставте посудину на вогонь. Коли рідина добре нагріється, дістаньте квасоля з морозилки, розкрийте упаковку. Покладіть стручки в друшляк, обполосніть їх під гарячою водою секунд 30. Це допоможе продукту прогрітися, розтопити непотрібні крижинки, що скоротить час варіння.

Коли вода в каструлі стане добре кипіти, не зменшайте вогонь. Якщо він маленький, зробіть його максимальним і викладіть стручки. На якийсь час вода перестане вирувати, як тільки вона закипить знову, зменшіть вогонь, всипте сіль, вона допоможе зберегтися більшій кількості вітамінів при варінні. Цьому сприяє і прикрита кришка на каструлі. Але не закривайте її занадто щільно, щоб була можливість виходити пару. На маленькому вогні варіть квасоля 5-7 хвилин. Через п'ять дістаньте один стручок, якщо його смак вас влаштовує, значить, страва готова. Якщо він ще сирий, прокип'ятіть квасоля ще пару хвилин.

Після цього відкиньте її на друшляк, трохи промийте під струменем холодної води. Для поліпшення смакових якостей злегка обсмажте стручки в сковороді, додавши вершкове масло. Це займе 2-4 хвилини. В процесі обсмажування додайте трохи перцю, якщо цього вимагає ваш смак. Корисний гарнір готовий.

Можна квасоля не відварювати, а відразу готувати на сковороді. Для цього візьміть наступні продукти:

- 0,5 замороженої стручкової квасолі;
- 3 ст.л. соєвого соусу;
- Мелений чорний перець, сіль за смаком;
- За бажанням - 5 листочків базиліка;
- 0,5 ч.л. меленої сухої червоної паприки;
- 2 ст.л. оливкової олії.

Налийте в сковороду оливкова олія, підігрійте його на вогні, викладіть квасоля. Зробіть вогонь великим, в цей час із стручків почне випаровуватися волога. Періодично помішуйте блюдо ложкою. Коли води майже не залишиться, зробіть вогонь мінімальним. Приблизно через 10 хвилин від початку готування квасоля злегка підрум'яниться, тоді влийте в неї соєвий соус, прожарьте на середньому вогні 1-2 хвилини. Коли соєвий соус впоратися, відключіть конфорку.

Посипте стручки чорним перцем, паприкою, щільно закрийте кришкою сковороду, дайте настоятися 5 хвилин. Подавайте, прикрасивши листям базиліка. Якщо ви хочете приготувати більш ситне блюдо, залийте квасолю двома яйцями. Для цього злегка збийте їх виделкою, за бажанням додайте трохи молока, влийте масу в сковорідку відразу ж після додавання перців. Потримайте на вогні до готовності.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини xn--80aaaah2bldcza7amo.xn--p1ai xn--28-jlch0bvgl.xn--p1ai xn--80a5adah.xn--p1ai xn--80ahdfkvhhdjlu5a.xn--p1ai xn--80aaehcdett5alvfjj.xn--p1ai xn--80ad4bgh.xn--p1ai xn--80adigqsgsh.xn--p1ai xn--80aawhqbfqik.xn--p1ai xn--b1aaddbce5cpgaxer3e.xn--p1ai xn--80auaijj.xn--p1ai