У вас не виходить схуднути? Тоді ця дієта стане вашою паличкою-виручалочкою. Не сумнівайтеся, некрасиві складочки на талії почнуть в буквальному сенсі танути на очах!
Перед вами оптимальна схема: 1 і 2 дні - білкові, 3 день - вуглеводний, 4 день - білково-вуглеводний, після чого дієта починається спочатку. Якщо ви хочете трохи прискорити процес, додайте ще один білковий день, якщо раптом вас потягнуло на солодощі або фастфуд , навпаки, додайте ще один білково-вуглеводний день.
День 1 - білковий
В білкові дні значно скорочується кількість вуглеводів
Сніданок - салат з печериць з сиром, кава без цукру
Рецепт салату: 100 г сиру, 150 г свіжих печериць, 1 ст.л. сметани. Сир натерти на тертці, печериці нарізати кубиками, змішати продукти і заправити салат сметаною
Обід - 1 порція супу по-креольски
Рецепт супу (на дві порції): 200 г курки, 30 г ріпчастої цибулі, 40 г солодкого перцю, 50 г помідорів, 20 г стебел селери, 10 г шпинату, 20 г вершкового масла, зелень, сіль, перець
Приготувати бульйон з курки, відварити рис. Куряче м'ясо вийняти, нарізати кубиками й обсмажити на олії з цибулею, перцем, селерою і шпинатом, влити бульйон і тушкувати 10-15 хвилин. Додати нарізані кубиками помідори, рис і тушкувати 10 хвилин
Полудень - 30 г волоських горіхів
Вечеря - 100 г сиру, 100 г огірків, чай без цукру
День 2 - білковий
Сніданок - білковий омлет з сиром, кава без цукру
Рецепт омлету: 3 яєчні білки, 1/4 ст. знежиреного молока, 1 помідор (50 г), 50 г знежиреного сиру, 1 ч.л. рослинного масла, зелень, сіль
Білки збити з сіллю в пишну піну, додати молоко, перемішати. Помідор нарізати скибочками, сир натерти на дрібній тертці. На розігріту сковороду викласти білки з молоком, зверху - скибочки помідора, посипати сиром і рубаною зеленню. Готувати на повільному вогні під кришкою 5-7 хвилин
Обід - 1 порція сирного супу-пюре
Рецепт супу (на дві порції): 70 г плавленого сиру, 50 г брокколі, 70 г печериць, половинка цибулини, 30 г креветок, 1 ст.л. оливкової олії, сіль, перець, зелень
Брокколі відварити до готовності в окремому посуді. На олії обсмажити гриби з цибулею. Креветки відварити і дістати з каструлі, в креветковий бульйон додати сир. Після того, як сир розплавиться, додати брокколі, цибулю з грибами і довести до кипіння. Подрібнити блендером в пюре. У тарілці прикрасити суп креветками
Полудень - 100 г сиру з зеленню
Вечеря - свиняча відбивна, чай без цукру
Рецепт відбивною: м'ясо відбити, посолити, поперчити і обсмажити на олії до готовності. Перед подачею до столу посипати рубаним кропом і базиліком
День 3 - вуглеводний
Кількість білкової їжі зводиться до мінімуму
Сніданок - відварений рис, тост із житнього хліба, половинка авокадо, чай без цукру
Обід - гречана каша, салат з білокачанної або червоної капусти з оливковою олією та базиліком
Полудень - 100 г абрикосів, 100 г будь-яких ягід
Вечеря - овочевий салат з цвітною капустою
Рецепт салату (на дві порції): 5-7 суцвіть сирої цвітної капусти, 1 морква, 2 стебла селери, половинка болгарського перцю, 2 ст.л. маслин, 1 ч.л. оливкової олії, сік лимона, сіль, перець, кріп і петрушка
Перець, маслини, селера, зелень дрібно нарізати, моркву натерти на тертці, змішати овочі. Для заправки з'єднати масло, сік лимона, сіль і перець. Заправити салат і викласти на тарілку. Цвітну капусту подрібнити у блендері в крихту і посипати зверху салат
День 4 - білково-вуглеводний
Кількість білків і вуглеводів в пропорції 50/50
Сніданок - гречана каша без масла, жменя ягід, чай без цукру
Обід - макарони з твердих сортів пшениці (50 г сухого продукту), салат з помідорів, огірків і зелені, відварна яловичина
Полудень - 5-7 волоських горіхів
Вечеря - риба, відварена на пару зі шпинатом і твердим сиром
Рецепт риби: рибне філе порізати на порційні шматки, зробити надріз у вигляді кишеньки. Сир натерти, шпинат дрібно порубати і змішати з сиром. Покласти начинку в кишеньку, відварити на пару 20 хвилин. У тарілці скропити лимонним соком, поперчити і прикрасити зеленню
День 5 - білковий
Сніданок - 100 г сиру, білок 5 варених яєць, кава без цукру
Обід - 1 порція м'ясного салату
Рецепт салату (на дві порції): 150 г свинини, 1 ст.л. оливкової олії, 1 ст.л. бальзамічного оцту, 1 ч.л. гірчиці, 150 г крес-салату (або інших листя), 100 г помідорів, 100 г цукіні, перець, сіль
М'ясо нарізати кубиками й обсмажити до готовності. Нарізати цукіні і помідори, додати листя салату і змішати. Зверху викласти м'ясо. Гірчицю змішати з бальзамічним оцтом і полити салат зверху
Полудень - жменю будь-яких горіхів
Вечеря - відварна курка, 150 г свіжих огірків
День 6 - білковий
Сніданок - 2 варені яйця, 100 г фети, кава без цукру
Обід - 1 порція томатного рибного супу
Рецепт супу (на дві порції): 100 г тріски, 50 г сьомги, 100 г мідій, 100 г креветок, 1/2 ст. томатного соку, сіль, перець, зелень
Рибу нарізати шматочками, залити водою, додати сіль, перець і варити до готовності. Потім додати мідії, креветки, томатний сік, рубану зелень, довести до кипіння, варити 1 хвилину і зняти з вогню
Полудень - 50 г гарбузового насіння
Вечеря - 1 порція салату з кальмарів, чай без цукру
Рецепт салату на дві порції: 250 г кальмарів, 2 яйця, 1 ст.л. йогурту, лимон, петрушка
Кальмари і яйця відварити, очистити і нарізати соломкою. Лимон нарізати тонкими скибочками. Додати майонез і перемішати, прикрасити зеленню
День 7 - вуглеводний
Сніданок - гречана каша з молоком без масла, тост із житнього хліба з 1 ч.л. меду, чай без цукру
Обід - 1 порція рису з грибами, горіхами та шпинатом
Рецепт рису (на дві порції): 100 г відвареного рису, 100 г печериць, 100 г замороженого шпинату, 20 г фундука (або інших горіхів), 50 г сиру, 1 яйце, 1 морква, 1 цибулина, 1 ч.л. рослинного масла, часник, сіль
Гриби обсмажити з цибулею і морквою, додати шпинат і тушкувати 15 хвилин (рідина повинна випаруватися). Додати подрібнені в блендері горіхи, сіль, перець. Змішати відварений рис з грибною заправкою, додати яйце і натертий сир. Ретельно перемішати продукти, викласти у форму, увіткнути зубчики часнику і запікати 25-30 хвилин при температурі 200 ° С до рум'яної скоринки
Полудень - 1 яблуко, 50 г чорносливу
Вечеря - 1 порція соте з баклажанів
Рецепт соте (на дві порції): 2 великих баклажана, 1 морква, 2 помідори, 1 болгарський перець, 1 цибулина, 1 ч.л. рослинного масла, сіль, часник, зелень
Баклажани нарізати кубиками, посолити і залишити на 15 хвилин, потім промити. Цибулю обсмажити на олії, додати натерту моркву, нарізані кубиками помідори, перець, баклажани, накрити кришкою і тушкувати до готовності овочів. За 2-3 хвилини до закінчення приготування додати подрібнений часник і зелень
День 8 - білково-вуглеводний
Сніданок - чашка вівсяної каші на воді, жменя будь-яких ягід, чай без цукру
Обід - 1 порція салату з куркою, стакан томатного соку
Рецепт салату (на дві порції): 200 г листового салату, 100 г моркви, 100 г стебел селери, 300 г філе курячої грудки, 30 г ріпчастої цибулі, 1 ст.л. кешью, 1 ч.л. бальзамічного оцту, 1 ч.л. оливкової олії
Куряче філе обсмажити до готовності, остудити і нарізати кубиками. Листя салату порвати руками і викласти на тарілку. Моркву, цибулю і селеру нарізати соломкою, викласти на салат. Зверху викласти курку, посипати рубаними горіхами, скропити салат сумішшю масла і оцту
Полудень - 50 г сиру, чай без цукру
Вечеря - відварна яловичина з базиліком і натуральним йогуртом
Перед вами оптимальна схема: 1 і 2 дні - білкові, 3 день - вуглеводний, 4 день - білково-вуглеводний, після чого дієта починається спочатку. Якщо ви хочете трохи прискорити процес, додайте ще один білковий день, якщо раптом вас потягнуло на солодощі або фастфуд , навпаки, додайте ще один білково-вуглеводний день.
День 1 - білковий
В білкові дні значно скорочується кількість вуглеводів
Сніданок - салат з печериць з сиром, кава без цукру
Рецепт салату: 100 г сиру, 150 г свіжих печериць, 1 ст.л. сметани. Сир натерти на тертці, печериці нарізати кубиками, змішати продукти і заправити салат сметаною
Обід - 1 порція супу по-креольски
Рецепт супу (на дві порції): 200 г курки, 30 г ріпчастої цибулі, 40 г солодкого перцю, 50 г помідорів, 20 г стебел селери, 10 г шпинату, 20 г вершкового масла, зелень, сіль, перець
Приготувати бульйон з курки, відварити рис. Куряче м'ясо вийняти, нарізати кубиками й обсмажити на олії з цибулею, перцем, селерою і шпинатом, влити бульйон і тушкувати 10-15 хвилин. Додати нарізані кубиками помідори, рис і тушкувати 10 хвилин
Полудень - 30 г волоських горіхів
Вечеря - 100 г сиру, 100 г огірків, чай без цукру
День 2 - білковий
Сніданок - білковий омлет з сиром, кава без цукру
Рецепт омлету: 3 яєчні білки, 1/4 ст. знежиреного молока, 1 помідор (50 г), 50 г знежиреного сиру, 1 ч.л. рослинного масла, зелень, сіль
Білки збити з сіллю в пишну піну, додати молоко, перемішати. Помідор нарізати скибочками, сир натерти на дрібній тертці. На розігріту сковороду викласти білки з молоком, зверху - скибочки помідора, посипати сиром і рубаною зеленню. Готувати на повільному вогні під кришкою 5-7 хвилин
Обід - 1 порція сирного супу-пюре
Рецепт супу (на дві порції): 70 г плавленого сиру, 50 г брокколі, 70 г печериць, половинка цибулини, 30 г креветок, 1 ст.л. оливкової олії, сіль, перець, зелень
Брокколі відварити до готовності в окремому посуді. На олії обсмажити гриби з цибулею. Креветки відварити і дістати з каструлі, в креветковий бульйон додати сир. Після того, як сир розплавиться, додати брокколі, цибулю з грибами і довести до кипіння. Подрібнити блендером в пюре. У тарілці прикрасити суп креветками
Полудень - 100 г сиру з зеленню
Вечеря - свиняча відбивна, чай без цукру
Рецепт відбивною: м'ясо відбити, посолити, поперчити і обсмажити на олії до готовності. Перед подачею до столу посипати рубаним кропом і базиліком
День 3 - вуглеводний
Кількість білкової їжі зводиться до мінімуму
Сніданок - відварений рис, тост із житнього хліба, половинка авокадо, чай без цукру
Обід - гречана каша, салат з білокачанної або червоної капусти з оливковою олією та базиліком
Полудень - 100 г абрикосів, 100 г будь-яких ягід
Вечеря - овочевий салат з цвітною капустою
Рецепт салату (на дві порції): 5-7 суцвіть сирої цвітної капусти, 1 морква, 2 стебла селери, половинка болгарського перцю, 2 ст.л. маслин, 1 ч.л. оливкової олії, сік лимона, сіль, перець, кріп і петрушка
Перець, маслини, селера, зелень дрібно нарізати, моркву натерти на тертці, змішати овочі. Для заправки з'єднати масло, сік лимона, сіль і перець. Заправити салат і викласти на тарілку. Цвітну капусту подрібнити у блендері в крихту і посипати зверху салат
День 4 - білково-вуглеводний
Кількість білків і вуглеводів в пропорції 50/50
Сніданок - гречана каша без масла, жменя ягід, чай без цукру
Обід - макарони з твердих сортів пшениці (50 г сухого продукту), салат з помідорів, огірків і зелені, відварна яловичина
Полудень - 5-7 волоських горіхів
Вечеря - риба, відварена на пару зі шпинатом і твердим сиром
Рецепт риби: рибне філе порізати на порційні шматки, зробити надріз у вигляді кишеньки. Сир натерти, шпинат дрібно порубати і змішати з сиром. Покласти начинку в кишеньку, відварити на пару 20 хвилин. У тарілці скропити лимонним соком, поперчити і прикрасити зеленню
День 5 - білковий
Сніданок - 100 г сиру, білок 5 варених яєць, кава без цукру
Обід - 1 порція м'ясного салату
Рецепт салату (на дві порції): 150 г свинини, 1 ст.л. оливкової олії, 1 ст.л. бальзамічного оцту, 1 ч.л. гірчиці, 150 г крес-салату (або інших листя), 100 г помідорів, 100 г цукіні, перець, сіль
М'ясо нарізати кубиками й обсмажити до готовності. Нарізати цукіні і помідори, додати листя салату і змішати. Зверху викласти м'ясо. Гірчицю змішати з бальзамічним оцтом і полити салат зверху
Полудень - жменю будь-яких горіхів
Вечеря - відварна курка, 150 г свіжих огірків
День 6 - білковий
Сніданок - 2 варені яйця, 100 г фети, кава без цукру
Обід - 1 порція томатного рибного супу
Рецепт супу (на дві порції): 100 г тріски, 50 г сьомги, 100 г мідій, 100 г креветок, 1/2 ст. томатного соку, сіль, перець, зелень
Рибу нарізати шматочками, залити водою, додати сіль, перець і варити до готовності. Потім додати мідії, креветки, томатний сік, рубану зелень, довести до кипіння, варити 1 хвилину і зняти з вогню
Полудень - 50 г гарбузового насіння
Вечеря - 1 порція салату з кальмарів, чай без цукру
Рецепт салату на дві порції: 250 г кальмарів, 2 яйця, 1 ст.л. йогурту, лимон, петрушка
Кальмари і яйця відварити, очистити і нарізати соломкою. Лимон нарізати тонкими скибочками. Додати майонез і перемішати, прикрасити зеленню
День 7 - вуглеводний
Сніданок - гречана каша з молоком без масла, тост із житнього хліба з 1 ч.л. меду, чай без цукру
Обід - 1 порція рису з грибами, горіхами та шпинатом
Рецепт рису (на дві порції): 100 г відвареного рису, 100 г печериць, 100 г замороженого шпинату, 20 г фундука (або інших горіхів), 50 г сиру, 1 яйце, 1 морква, 1 цибулина, 1 ч.л. рослинного масла, часник, сіль
Гриби обсмажити з цибулею і морквою, додати шпинат і тушкувати 15 хвилин (рідина повинна випаруватися). Додати подрібнені в блендері горіхи, сіль, перець. Змішати відварений рис з грибною заправкою, додати яйце і натертий сир. Ретельно перемішати продукти, викласти у форму, увіткнути зубчики часнику і запікати 25-30 хвилин при температурі 200 ° С до рум'яної скоринки
Полудень - 1 яблуко, 50 г чорносливу
Вечеря - 1 порція соте з баклажанів
Рецепт соте (на дві порції): 2 великих баклажана, 1 морква, 2 помідори, 1 болгарський перець, 1 цибулина, 1 ч.л. рослинного масла, сіль, часник, зелень
Баклажани нарізати кубиками, посолити і залишити на 15 хвилин, потім промити. Цибулю обсмажити на олії, додати натерту моркву, нарізані кубиками помідори, перець, баклажани, накрити кришкою і тушкувати до готовності овочів. За 2-3 хвилини до закінчення приготування додати подрібнений часник і зелень
День 8 - білково-вуглеводний
Сніданок - чашка вівсяної каші на воді, жменя будь-яких ягід, чай без цукру
Обід - 1 порція салату з куркою, стакан томатного соку
Рецепт салату (на дві порції): 200 г листового салату, 100 г моркви, 100 г стебел селери, 300 г філе курячої грудки, 30 г ріпчастої цибулі, 1 ст.л. кешью, 1 ч.л. бальзамічного оцту, 1 ч.л. оливкової олії
Куряче філе обсмажити до готовності, остудити і нарізати кубиками. Листя салату порвати руками і викласти на тарілку. Моркву, цибулю і селеру нарізати соломкою, викласти на салат. Зверху викласти курку, посипати рубаними горіхами, скропити салат сумішшю масла і оцту
Полудень - 50 г сиру, чай без цукру
Вечеря - відварна яловичина з базиліком і натуральним йогуртом
No comments:
Post a Comment