Tuesday, April 7, 2015

Правила приготування червоної сочевиці

Сочевиця є екологічно чистим рослиною, незалежно від того, де і в яких умовах вона вирощувалася. Продукт унікальний тим, що не вбирає токсини, нітрати, радіонукліди та інші шкідливі речовини. Червона сочевиця багата білком і залізом, тому цілком може замінити в раціоні м'ясо.

Унікальність червоної сочевиці в тому, що, незважаючи на підвищений вміст білка і приналежність до бобових культур, готується вона дуже швидко: всього за 10-15 хвилин. При цьому замочувати її попередньо немає необхідності. А ось промивати потрібно обов'язково під проточною водою.

Щоб червона сочевиця зберегла всі свої корисні властивості, її рекомендують відварювати в окропі. Тобто спочатку доводять до кипіння воду, а потім вже занурюють у неї бобові. Під час варіння немає необхідності додавати сіль, оскільки вона уповільнює процес: сочевиця розварюється довше. Після приготування потрібно злити воду, а бобові приправити спеціями для надання особливого смаку та аромату.

В азіатській кухні широке поширення набула саме червона сочевиця. З неї готують національну юшку, для якої потрібні:
- Сочевиця (1 склянка);
- Томати (5 шт. Середніх розмірів);
- 1 цибулина;
- 4 зубчики часнику;
- Рослинна олія (2 столові ложки);
- Вода (1,5 л);
- Сік лимона (2 столові ложки);
- Спеції і приправи.

Лук нарізають кубиками і обсмажують до золотистого кольору. До нього засипають промиту червону сочевицю на кілька хвилин. Потім її варять в окропі ще 10 хвилин, уважно відстежуючи, щоб вона не розварилася. Томати, часник і зелень подрібнюють, додають до цибулі і гасять на повільному вогні. У великій каструлі змішують всі інгредієнти (воду з сочевиці не зливати). Приправляється юшка маслом і спеціями, доводиться до кипіння, потім знімається з вогню. Перед подачею на стіл у страву додають лимонний сік. Для краси іноді прикрашають зеленню.

Червону сочевицю добре використовувати в будь-якій страві, будь то суп-пюре, юшка, котлети або салат. Під час приготування бобові додаються безпосередньо за 7-10 хвилин до готовності, щоб зерна не втратили свою форму. Виняток: суп-пюре, в якому сочевицю навмисно розварюють до стану кашки. Примітно, що надлишки відварених бобових можна остудити і прибрати в морозильну камеру. При необхідності червону сочевицю просто розморожують і підігрівають в сковороді, щоб отримати повністю готовий гарнір.

Тим, хто стежить за своєю фігурою і кількістю споживаних калорій, варто звернути увагу на страви на основі цієї бобової культури. Червона (єгипетська) сочевиця відноситься до дієтичних і здоровим самостійним продуктам, які не вимагають ніяких добавок. Її можна додавати в будь-які салати, подавати з будь-яким гарніром, використовувати як начинку для пиріжків і пирогів. Щоб сочевиця не прилипала при варінні до каструлі, можна додавати столову ложку рослинної або оливкової олії у воду при приготуванні.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини xn--80aaaah2bldcza7amo.xn--p1ai xn--28-jlch0bvgl.xn--p1ai xn--80a5adah.xn--p1ai xn--80ahdfkvhhdjlu5a.xn--p1ai xn--80aaehcdett5alvfjj.xn--p1ai xn--80ad4bgh.xn--p1ai xn--80adigqsgsh.xn--p1ai xn--80aawhqbfqik.xn--p1ai xn--b1aaddbce5cpgaxer3e.xn--p1ai xn--80auaijj.xn--p1ai