Жителі Стародавньої Греції використовували виноградний сік для лікування практично всіх можливих захворювань. Його вживали для нормалізації обміну речовин, роботи серцево-судинної і травної систем, обробляли їм опіки і рани, вводили в раціон для поліпшення імунітету і застосовували навіть в якості засобу для лікування простудних і онкологічних хвороб.
Виноградний сік містить в собі практично повний комплект вітамінів і корисних елементів, здатних не тільки поліпшити загальний стан людини, а й вилікувати його від безлічі захворювань. У ньому присутні такі біологічно активні речовини, як пектини, антоциан, корисні кислоти, цукру і мінеральні солі. Саме ці компоненти перетворюють сік винограду не тільки у смачний, але і корисний, тонізуючий, а також лікарський склад.
Крім того, особливою популярністю виноград користується у світі дієтології. Справа в тому, що розчинені цукру, які представлені у виноградному соку фруктозою і лактозою, що не мають негативного впливу на організм людини. Особливу цінність даний факт має для тих, хто дотримується здорового способу життя або дотримується приписів дієт для усунення зайвої ваги.
Зверніть увагу на те, що виноград різних сортів має різні склади, тому властивості його також відрізняються. Наприклад, світлі плоди багаті залізом, завдяки чому людина отримує додаткову енергію і життєву силу. Темні різновиди були знамениті ще в давнину своїми антиоксидантними особливостями.
Регулярне вживання виноградного соку сприяє поліпшенню не тільки роботи травної та кровоносної систем, але і благотворно впливає на роботу мозку. Саме тому такий компонент рекомендується вводити в раціон підлітків і літніх людей. Значні поліпшення пам'яті, уважності та здатності швидко зосереджуватися фахівці відзначають навіть у тих пацієнтів, які стали вживати сік винограду в похилому віці.
Пектин - речовина, яка здатна за короткий проміжок часу забезпечити кровоносні судини необхідною кількістю кисню, нормалізувати кількість гемоглобіну, нейтралізувати отрути і токсини, а також вивести шлаки. У виноградному соку цього компонента міститься рекордна кількість. Фахівці відзначають, що регулярне його вживання здатне запобігти навіть ракові захворювання.
Концентрований виноградний сік широко застосовується не тільки в медицині, але і в косметології. Компоненти, що містяться в ньому, активно впливають на процес омолодження шкіри, повернення їй пружності і гладкості. Проте в даному випадку краще використовувати сік тільки світлих сортів винограду. Темні різновиди можуть змінити відтінок шкіри через фарбувальних речовин, що входять до їх складу.
Виноградний сік містить в собі практично повний комплект вітамінів і корисних елементів, здатних не тільки поліпшити загальний стан людини, а й вилікувати його від безлічі захворювань. У ньому присутні такі біологічно активні речовини, як пектини, антоциан, корисні кислоти, цукру і мінеральні солі. Саме ці компоненти перетворюють сік винограду не тільки у смачний, але і корисний, тонізуючий, а також лікарський склад.
Крім того, особливою популярністю виноград користується у світі дієтології. Справа в тому, що розчинені цукру, які представлені у виноградному соку фруктозою і лактозою, що не мають негативного впливу на організм людини. Особливу цінність даний факт має для тих, хто дотримується здорового способу життя або дотримується приписів дієт для усунення зайвої ваги.
Зверніть увагу на те, що виноград різних сортів має різні склади, тому властивості його також відрізняються. Наприклад, світлі плоди багаті залізом, завдяки чому людина отримує додаткову енергію і життєву силу. Темні різновиди були знамениті ще в давнину своїми антиоксидантними особливостями.
Регулярне вживання виноградного соку сприяє поліпшенню не тільки роботи травної та кровоносної систем, але і благотворно впливає на роботу мозку. Саме тому такий компонент рекомендується вводити в раціон підлітків і літніх людей. Значні поліпшення пам'яті, уважності та здатності швидко зосереджуватися фахівці відзначають навіть у тих пацієнтів, які стали вживати сік винограду в похилому віці.
Пектин - речовина, яка здатна за короткий проміжок часу забезпечити кровоносні судини необхідною кількістю кисню, нормалізувати кількість гемоглобіну, нейтралізувати отрути і токсини, а також вивести шлаки. У виноградному соку цього компонента міститься рекордна кількість. Фахівці відзначають, що регулярне його вживання здатне запобігти навіть ракові захворювання.
Концентрований виноградний сік широко застосовується не тільки в медицині, але і в косметології. Компоненти, що містяться в ньому, активно впливають на процес омолодження шкіри, повернення їй пружності і гладкості. Проте в даному випадку краще використовувати сік тільки світлих сортів винограду. Темні різновиди можуть змінити відтінок шкіри через фарбувальних речовин, що входять до їх складу.
No comments:
Post a Comment