Saturday, April 11, 2015

Користь і шкода мюслів

Мюслі, як самостійну страву, ввів в маси швейцарський лікар Максиміліан Бірхер-Беннер в 1900 році. Запозичене воно було у жителів гір, які відрізнялися відмінним здоров'ям і довголіттям. З того часу блюдо зазнало декілька значних змін, знайшовши свій сучасний вигляд всього 20 років тому.

До корисних властивостей мюслів відноситься високий вміст клітковини в страві. Саме завдяки їй з організму виводяться важкі солі, шкідливі речовини, токсини, холестерин, нормалізується робота кишечника. Клітковина перешкоджає відкладенню жирів.

У складі страви присутні багато корисних речовин: калій, магній, залізо, вітаміни В і Е. Саме завдяки їм нігті, волосся, шкіра виглядають здоровішими. Крім того зміцнюється і нервова система. Мюслі засвоюються організмом повільно, тому і не впливають на стан цукру в крові. Не кажучи вже про те, що насичують на тривалий час, що істотно скорочує кількість прийомів важкої і шкідливої ??їжі.

Мюслі без зайвих домішок і добавок є виключно корисним продуктом. Шкідливі властивості страві надають деякі промислові ароматичні та смакові наповнювачі. Наприклад, мед і горіхи, самі по собі корисні, можуть бути небезпечними для людей з надмірною вагою або цукровий діабет. Це ж стосується і солодких добавок: глазурі, шоколаду, калорійних фруктів. Дієтологи радять вживати в їжу мюслі без домішок, додаючи самостійно інгредієнти. Наприклад, очищені насіння, свіжі і низькокалорійні фрукти, родзинки, курагу, чорнослив.

Для тих, у кого присутні захворювання шлунково-кишкового тракту, фахівці рекомендують наступний спосіб приготування мюслів без домішок і добавок: необхідно закип'ятити воду, залити нею блюдо на кілька хвилин, потім вже додавати натуральні наповнювачі при необхідності. Якщо слідувати цій раді, то ризик отримати метеоризм або здуття живота після їжі зводиться до мінімуму. У кип'яченій воді гинуть багато корисні речовини, що містяться в мюслях, але далеко не все, що дозволяє вважати блюдо корисним, поживним. І головне - безпечним для здоров'я.

Мюслі, що випускаються у формі шоколадних батончиків, не є дієтичним або корисним продуктом. Навпаки, виробники намагаються продовжити термін зберігання, вводячи до складу шкідливі речовини та консерванти. Один прийом такого батончика можна прирівняти до з'їденої плитці шоколаду, що не дуже позитивно впливає на здоров'я.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини xn--80aaaah2bldcza7amo.xn--p1ai xn--28-jlch0bvgl.xn--p1ai xn--80a5adah.xn--p1ai xn--80ahdfkvhhdjlu5a.xn--p1ai xn--80aaehcdett5alvfjj.xn--p1ai xn--80ad4bgh.xn--p1ai xn--80adigqsgsh.xn--p1ai xn--80aawhqbfqik.xn--p1ai xn--b1aaddbce5cpgaxer3e.xn--p1ai xn--80auaijj.xn--p1ai