Friday, April 3, 2015

Вегетаріанська дієта: перетворення за тиждень

Сучасний світ розділився на два табори - на тих, хто жити не може без м'яса, і на сотні мільйонів пристрасних прихильників вегетаріанства.

Пол Маккартні, Бред Пітт, Памела Андерсон і навіть боксер Майк Тайсон пропагують відмову від вживання м'яса на користь різноманітних овочевих делікатесів. Праві, як це часто буває, обидві сторони

Якщо ви вважаєте, що відмовитися від м'яса у вас не вийде - не обов'язково, навіть небажано робити це назавжди. Просто спробуйте семиденну вегетаріанську дієту і зробіть висновки. Результатом стане відмінне самопочуття, сяюча шкіра і мінус 3-4 кілограми . І все це рівно за один тиждень!
День 1

Сніданок - гречка з селерою, чай без цукру

Рецепт гречаної каші (на дві порції): 0,5 ст. гречаної крупи, 4 стебла селери, петрушка і кінза за смаком, половина лимона, 1 ч.л. оливкової олії, соєвий соус за смаком

Крупу відварити, додати рубану зелень, нарізану селеру і перемішати. Заправити оливковою олією, соєвим соусом і лимонним соком

Обід - рататуй

Рецепт рататуя (на дві порції): 1 баклажан, 1 кабачок, 1 жовтий і 1 червоний болгарський перець, 1 цибулина, 2 зубчики часнику, 2 помідори, 1 ч.л. оливкової олії, зелень, сіль, спеції

Лук, перці, помідори, кабачок і баклажан нарізати кубиками. Баклажани посипати сіллю і залишити на 10 хвилин, щоб пустили сік, промити у воді і віджати. У розігрітій олії обсмажити цибулю, додати баклажани, перці, кабачок, подрібнений часник, обсмажити 5 хвилин. Додати помідори, сіль, спеції і тушкувати до готовності. В кінці приготування посипати рубаною зеленню

Полудень - 50 г фундука, стакан йогурту

Вечеря - салат з селери і пекінської капусти (150 г капусти, 2-3 стебла селери, половина зеленого яблука)

День 2

Сніданок - 100 г оливок, 50 г твердого сиру, чай без цукру

Обід - гаспачо

Рецепт гаспачо (на дві порції): 1 великий помідор, 1 болгарський перець, 2 великих огірка, 1 червона цибулина, 1 ст.л. з гіркою томатної пасти, часник, сіль, мелений перець і яблучний оцет за смаком, холодна мінеральна вода без газу, лід

Всі інгредієнти крупно нарізати і подрібнити у блендері в пюре. Додати холодну воду до бажаної консистенції супу, спеції і кубики льоду

Полудень - смузі «Ніжність»

Рецепт смузі: 1 банан, 1 груша, 1 стебло селери, 1 стакан мінеральної води без газу. Змішати всі інгредієнти, подрібнити за допомогою погружного блендера

Вечеря - сирний салат з огірком (150 г сиру, 1 огірок, свіжа зелень і щіпка сушеного орегано)
День 3

Сніданок - соковитий і поживний морквяний салат, чай без цукру

Рецепт салату: 1 морква, 1 яблуко, 1 апельсин, 50 г родзинок, 50 г будь-яких горіхів (або горіхової суміші), 1 ч.л. меду, кориця мелена за смаком

Морква і яблуко натерти на тертці, апельсин розрізати на половинки, з однієї видавити сік, а другу очистити і нарізати м'якоть кубиками. Змішати яблуко, морква, апельсин, родзинки і горіхи, заправити соком апельсина, медом і корицею

Обід - запечений суп-пюре з цвітної капусти

Рецепт супу-пюре (на дві порції): 400 г суцвіть цвітної капусти, 1 цибулина, 100 г пармезану (або іншого твердого сиру), 1 ч.л. оливкової олії, часник, сіль і мелений мускатний горіх за смаком

У сотейнику спасерувати подрібнені цибулю і часник. Цвітну капусту відварити 5-7 хвилин, перекласти в сотейник з цибулею, додати трохи бульйону від цвітної капусти і тушкувати до готовності. Посолити, додати мускатний горіх і подрібнити все в блендері в пюре. Розлити по жароміцним тарілках, посипати тертим пармезаном і поставити в духовку на 5 хвилин при температурі 180 ° С. Подавати такий суп до столу можна і без попереднього запікання, просто посипавши тертим сиром

Полудень - освіжаючий огірковий лимонад «Бадьорість»

Рецепт лимонаду: половина лайма, 1 огірок, половина апельсина, 2 ч.л. меду, 1 ст. холодної води. Огірок з водою подрібнити занурювальним блендером, додати сік лайма, мед і розмішати

Вечеря - індійський салат з імбиром

Рецепт салату (на дві порції): 2 огірки, 2 солодких перцю, 0,5 ч.л. насіння кмину, 2 см кореня імбиру, кінза, 0,5 ч.л. оливкової олії

Огірки та перці нарізати кубиками, кінзу порубати, імбир натерти на дрібній тертці, змішати продукти. Заправити олією і посипати кмином
День 4

Сніданок - вівсяна каша з молоком без масла і цукру, чай без цукру

Обід - суп «Таратор»

Рецепт супу (на дві порції): 500 мл натурального йогурту або кефіру, 4 огірка, 50 г нежирної сметани, 100 г волоських горіхів, 2 ч.л. оливкової олії, часник, кріп, мелений перець і сіль за смаком, охолоджена мінеральна вода без газу

Йогурт змішати зі сметаною до однорідної консистенції, додати мінеральну воду до потрібної вам густоти супу. Додати рубану зелень кропу, оливкова олія, сіль, перець, подрібнений часник, нарізані огірки, перемішати

Полудень - хлібці з сирною масою

Рецепт: 2 хліба, 2 ст.л. сиру, половина м'якого стиглого авокадо, 1 ч.л. лимонного соку, 1 ч.л. молока, перець чорний мелений і сіль за смаком, 1 ч.л. очищених насіння соняшнику (переважно сирих), кріп за смаком

Авокадо розім'яти виделкою і скропити лимонним соком, щоб маса не потемніла. Сир змішати з молоком, додати перець, сіль і рубаний кріп. На хлібець викласти трохи сиру, зверху авокадо і посипати насінням

Вечеря - зелений салат зі шпинату

Рецепт салату: пучок свіжого шпинату, 2 ст.л. соку лайма чи лимона, 2 ст.л. волоських горіхів, часник і соєвий соус за смаком

Шпинат вимити, обшпарити окропом, обсушити і викласти на тарілку. Для заправки змішати сік лайма, соєвий соус, подрібнені волоські горіхи і пропущений через прес часник. Заправити отриманим соусом листя шпинату
День 5

Сніданок - 4-5 слив з 3 ст.л. сиру, чай без цукру

Обід - яскравий помаранчевий суп

Рецепт супу (на дві порції): 100 г червоної сочевиці, 1 цибулина, 1 морква, часник за смаком, 1 червоний болгарський перець, часник, коріандр, кумін (зіра), куркума і зелена цибуля за смаком

Сочевицю залити водою, довести до кипіння, зняти піну і додати подрібнену цибулину. Варити під кришкою 15-20 хвилин. Потім додати натерту моркву, нарізану перець і варити, поки овочі стануть м'якими. Висипати в каструлю нарубану зелень, спеції, довести до кипіння і зняти з вогню

Полудень - смузі «М'ятна прохолода» з полуницею

Рецепт смузі: 7-10 ягід полуниці (свіжої або замороженої), 250 мл апельсинового соку, 100 мл натурального йогурту, 1 банан, листочки м'яти за смаком

Всі інгредієнти скласти в блендер і подрібнити

Вечеря - салат із червонокачанної капусти з яблуком (150 г капусти, 1 яблуко, 0,5 ч.л. оливкової олії, кілька крапель яблучного оцту)
День 6

Сніданок - половинка м'якого авокадо з хлібцем, чай без цукру

Обід - овочевий суп без картоплі і крупи

Полудень - запечені нектарини з сиром

Рецепт нектаринів: 2 нектарина, 80 г сиру (можна використовувати рикотту), 2 ч.л. лимонної цедри, гвоздика мелена і свіжа м'ята за смаком

Сир змішати з подрібненою м'ятою і цедрою лимона. Нектарини розрізати навпіл і вийняти кісточку. Викласти сирну масу на нектарини, посипати меленою гвоздикою. Духовку розігріти до 180 ° С і поставити нектарини на 7-10 хвилин

Вечеря - салат з білокачанної капусти з огірками (200 г капусти, 1 огірок, кілька крапель оцту і соєвий соус за смаком)

І не забудьте підготувати мигдаль для полуденка завтрашнього дня (читайте меню 7 дня)!
День 7

Сніданок - вівсяна каша без масла, яблуко і чай без цукру

Обід - салат з морської капусти з яйцем без заправки (150 г морської капусти, 2 яйця, зелена цибуля)

Полудень - коктейль «Аромати Сходу»

Рецепт коктейлю: 250 мл води, 50 г мигдалю, 3-4 фініка без кісточок, кориця і листя м'яти за смаком

Мигдаль замочіть на ніч у воді. Перед приготуванням коктейлю промийте горіхи і подрібніть в блендері зі склянкою води. Процідіть масу через сито або марлю, додайте листя м'яти, фініки і ще раз подрібніть блендером. Налийте в склянку і посипте корицею

Вечеря - овочевий салат з сиром і травами

Рецепт салату (на дві порції): 2 помідори, 1 огірок, 80 г сиру сулугуні, 1 ч.л. оливкової олії, кінза (зелень), м'ята, чорний мелений перець і сіль за смаком

Помідори, огірок і сулугуні нарізати кубиками. Зелень порвати руками і додати з салатник. Заправити салат олією і спеціями. Перемішати

Бадьорості вам, енергії і залишайтеся завжди у формі!

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини xn--80aaaah2bldcza7amo.xn--p1ai xn--28-jlch0bvgl.xn--p1ai xn--80a5adah.xn--p1ai xn--80ahdfkvhhdjlu5a.xn--p1ai xn--80aaehcdett5alvfjj.xn--p1ai xn--80ad4bgh.xn--p1ai xn--80adigqsgsh.xn--p1ai xn--80aawhqbfqik.xn--p1ai xn--b1aaddbce5cpgaxer3e.xn--p1ai xn--80auaijj.xn--p1ai