Яєчний жовток - один з найбільш вживаних продуктів у світі. Адже він зустрічається не тільки в яєчні, млинці та скремблах, але і в різній випічці, салатах і т.д. І це невипадково. Адже яєчний жовток вважається справжнім джерелом вітамінів і корисних речовин.
Жовток курячого яйця являє собою 33% від загального обсягу яйця. При цьому він є самою калорійної його частиною, а кількість ккал в жовтку перевищує кількість калорій в білку в 3 рази.
Відомо, що в складі яєчного жовтка містяться протеїни, холестерин, вуглеводи, жири та інші корисні елементи. Однак незважаючи на такий склад, зловживати споживанням яєць не варто - цим можна тільки нашкодити. Адже надлишок того ж холестерину може призвести до утворення атеросклеротичних бляшок.
Крім того, куряче яйце являє собою продукт, багатий макро- і мікроелементами, а також повний набір вітамінів. Медики і вчені провели цілий ряд досліджень, в результаті яких з'ясувалося, що в жовтку курячого яйця є вітаміни А, групи В, D, H, РР, бета-каротин і холін. Також у ньому містяться кальцій, натрій, магній, хлор, йод, мідь, фосфор, кобальт і т.д.
Регулярне застосування жовтка курячого яйця, за твердженням медиків, дозволяє забезпечити повноцінне нормальне функціонування організму людини. З його допомогою регулюється діяльність серцево-судинної і нервової системи. Також застосування яєчного жовтка в їжу допомагає поліпшити обмінні процеси. Для прикладу: холін регулює обмін речовин, лецитин живить як нервову, так і мозкову тканини. Причому яйце організмом людини засвоюється повністю, не залишаючи шлаків і токсинів.
Експерти кажуть, що жири і холестерин, які є в яєчному жовтку, сприяють і нормалізації рівня гормону тестостерону у чоловік. Що в свою чергу допомагає поліпшити потенцію.
Вживання курячого жовтка дарує відчуття щастя, адже холін, що міститься в ньому, розщеплюється на речовини, що містять гормони щастя. Тому рекомендується активно споживати яйця в періоди особливої ??активності, наприклад, під час сесії в університеті, а також, якщо ви перебуваєте в глибокому стресі.
Клінічні дослідження підтвердили, що вживання яєчного жовтка вагітною жінкою самим позитивним чином позначається на розвитку мозку ембріона. Нервова система формується правильно. Тому майбутнім матерям рекомендують обов'язково включати в свій раціон яйця.
Крім того, жовток курячого яйця дозволяє поліпшити травлення, заспокоює кашель при захворюванні на кашлюк, лікує варикоз і прискорює загоєння різних шкірних виразок. Часто жовтки курячих яєць застосовують для лікування опіків.
Часто виникає питання: як потрібно вживати яйця - в сирому вигляді або приготованими. Багато хто вважає, що жовтки в свіжому вигляді корисніше. Адже термічна обробка будь-якого виду - жарка, варіння, запікання і т.д. - Руйнують вітаміни та інші корисні речовини, що містяться в яєчному жовтку. Ті, хто люблять їсти яєчні жовтки в свіжому вигляді, впевнені, що саме такі здатні підвищити енергію, підняти імунітет і витривалість, а також покращують травлення.
При цьому, незважаючи на такий список достоїнств, слід враховувати, що не рекомендується надмірно захоплюватися поїданням яєць. Адже в ньому досить багато жирів, які в разі надмірного їх вживання здатні приводити до підвищення ваги. Тому необхідно дуже чітко дотримуватися рекомендовані лікарями норми.
Варто враховувати і той факт, що яйця часто застосовують для виготовлення бісквітного тіста, млинців і т.д. А це теж потрібно враховувати при підрахунку загальної норми споживаних яєць.
Жовток курячого яйця являє собою 33% від загального обсягу яйця. При цьому він є самою калорійної його частиною, а кількість ккал в жовтку перевищує кількість калорій в білку в 3 рази.
Відомо, що в складі яєчного жовтка містяться протеїни, холестерин, вуглеводи, жири та інші корисні елементи. Однак незважаючи на такий склад, зловживати споживанням яєць не варто - цим можна тільки нашкодити. Адже надлишок того ж холестерину може призвести до утворення атеросклеротичних бляшок.
Крім того, куряче яйце являє собою продукт, багатий макро- і мікроелементами, а також повний набір вітамінів. Медики і вчені провели цілий ряд досліджень, в результаті яких з'ясувалося, що в жовтку курячого яйця є вітаміни А, групи В, D, H, РР, бета-каротин і холін. Також у ньому містяться кальцій, натрій, магній, хлор, йод, мідь, фосфор, кобальт і т.д.
Регулярне застосування жовтка курячого яйця, за твердженням медиків, дозволяє забезпечити повноцінне нормальне функціонування організму людини. З його допомогою регулюється діяльність серцево-судинної і нервової системи. Також застосування яєчного жовтка в їжу допомагає поліпшити обмінні процеси. Для прикладу: холін регулює обмін речовин, лецитин живить як нервову, так і мозкову тканини. Причому яйце організмом людини засвоюється повністю, не залишаючи шлаків і токсинів.
Експерти кажуть, що жири і холестерин, які є в яєчному жовтку, сприяють і нормалізації рівня гормону тестостерону у чоловік. Що в свою чергу допомагає поліпшити потенцію.
Вживання курячого жовтка дарує відчуття щастя, адже холін, що міститься в ньому, розщеплюється на речовини, що містять гормони щастя. Тому рекомендується активно споживати яйця в періоди особливої ??активності, наприклад, під час сесії в університеті, а також, якщо ви перебуваєте в глибокому стресі.
Клінічні дослідження підтвердили, що вживання яєчного жовтка вагітною жінкою самим позитивним чином позначається на розвитку мозку ембріона. Нервова система формується правильно. Тому майбутнім матерям рекомендують обов'язково включати в свій раціон яйця.
Крім того, жовток курячого яйця дозволяє поліпшити травлення, заспокоює кашель при захворюванні на кашлюк, лікує варикоз і прискорює загоєння різних шкірних виразок. Часто жовтки курячих яєць застосовують для лікування опіків.
Часто виникає питання: як потрібно вживати яйця - в сирому вигляді або приготованими. Багато хто вважає, що жовтки в свіжому вигляді корисніше. Адже термічна обробка будь-якого виду - жарка, варіння, запікання і т.д. - Руйнують вітаміни та інші корисні речовини, що містяться в яєчному жовтку. Ті, хто люблять їсти яєчні жовтки в свіжому вигляді, впевнені, що саме такі здатні підвищити енергію, підняти імунітет і витривалість, а також покращують травлення.
При цьому, незважаючи на такий список достоїнств, слід враховувати, що не рекомендується надмірно захоплюватися поїданням яєць. Адже в ньому досить багато жирів, які в разі надмірного їх вживання здатні приводити до підвищення ваги. Тому необхідно дуже чітко дотримуватися рекомендовані лікарями норми.
Варто враховувати і той факт, що яйця часто застосовують для виготовлення бісквітного тіста, млинців і т.д. А це теж потрібно враховувати при підрахунку загальної норми споживаних яєць.
No comments:
Post a Comment