Буряк - це джерело вітамінів і мікроелементів, її рекомендують для дієтичного харчування. Вона допомагає поліпшити роботу шлунково-кишкового тракту, добре поєднується з будь-якими іншими овочами, фруктами, дає дивовижний смак багатьох страв. А горіхи є джерелом білка, який необхідний для роботи мозку і зміцнення кісткової тканини організму. Регулярне вживання салату з цих компонентів буде корисно для будь-якої сім'ї.
Буряк зазвичай використовуються у вареному або печеному вигляді. При цьому вона набуває особливі якості: смак і колір, які можна використовувати при приготуванні супів, других страв, салатів і навіть десертів. Час варіння буряка 30-40 хвилин. Овоч добре миють, але не чистять і опускають у воду і варять до готовності, він повинен стати м'яким. Якщо коренеплоди дуже великі, тривалість приготування може збільшитися. Важливо стежити за тим, щоб вода не тікала, і по необхідності додавати рідини. При варінні частина корисних речовин знищується, тому краще готувати за допомогою запікання.
Щоб буряк в духовці стала м'якою, але не підгоріла, буде потрібно фольга та рукав для запікання. Сковороду або лист викладається блискучою папером в 2 шари, овоч миють і поміщають в рукав, який герметично зав'язують. Буряк поміщають на підготовлену поверхню і зверху вкривають ще двома шарами фольги. Духовка розігрівається до 200оС, в неї поміщають закутані блюдо і залишають на 1,5-2 години. Перевірити готовність можна, проткнув овоч зубочисткою, він повинен стати м'яким. Після такої підготовки важливо дати охолонути вмісту рукава, не виймаючи з фольги та целофану.
Найпростіший салат з горіхів і буряка готується 15 хвилин. Овоч потрібно заздалегідь зварити або запекти, очистити від шкірки і подрібнити. Можна порізати дрібними кубиками або потерти на тертці. Для порції на 3-х чоловік потрібно 200 г буряків. Волоські горіхи (50 г) необхідно обсмажити на сухій сковороді, а потім подрібнити до невеликих шматочків.
Щоб смак був більш насиченим, додають трохи чорносливу, який заздалегідь подрібнюють, 5-7 ягід буде достатньо. А в салат додають 1-2 зубчики свіжого часнику, щоб надати гостроту і аромат. Всі компоненти змішують до однорідної маси, солять і заправляють оливковою олією або майонезом. Салат повинен настоятися протягом 10-15 хвилин, а потім його можна подавати на стіл.
Для тих, хто не любить часник, є рецепт салату з ріпчастою цибулею. На 300 г буряків потрібно 100 г цибулі, 50 г горіхів і трохи майонезу. Буряк подрібнюють на тертці, змішують з горіхами і додають нашатковану цибулю. Щоб прибрати гостроту, цибуля попередньо очищають, ріжуть на дрібні шматочки і поміщають в холодну воду на 10-15 хвилин. Такі маніпуляції дозволяють ще зменшити запах, а значить салат можна буде їсти в будь-якому колективі або навіть на роботі.
Ніжніший салат виходить при додаванні родзинок і яблук до горіхів і буряках. Буряк (1 шт.) І яблуко (кисло-солодке 1 шт.) Нарізають дрібною соломкою. Волоські горіхи (50 г) обсмажують і подрібнюють. Компоненти змішують, додають родзинки (50 г). Салат заправляють майонезом, підсолюють. Прикрасити страву можна петрушкою, вона зробить смак більш насиченим. Подають на стіл відразу після приготування.
Буряк зазвичай використовуються у вареному або печеному вигляді. При цьому вона набуває особливі якості: смак і колір, які можна використовувати при приготуванні супів, других страв, салатів і навіть десертів. Час варіння буряка 30-40 хвилин. Овоч добре миють, але не чистять і опускають у воду і варять до готовності, він повинен стати м'яким. Якщо коренеплоди дуже великі, тривалість приготування може збільшитися. Важливо стежити за тим, щоб вода не тікала, і по необхідності додавати рідини. При варінні частина корисних речовин знищується, тому краще готувати за допомогою запікання.
Щоб буряк в духовці стала м'якою, але не підгоріла, буде потрібно фольга та рукав для запікання. Сковороду або лист викладається блискучою папером в 2 шари, овоч миють і поміщають в рукав, який герметично зав'язують. Буряк поміщають на підготовлену поверхню і зверху вкривають ще двома шарами фольги. Духовка розігрівається до 200оС, в неї поміщають закутані блюдо і залишають на 1,5-2 години. Перевірити готовність можна, проткнув овоч зубочисткою, він повинен стати м'яким. Після такої підготовки важливо дати охолонути вмісту рукава, не виймаючи з фольги та целофану.
Найпростіший салат з горіхів і буряка готується 15 хвилин. Овоч потрібно заздалегідь зварити або запекти, очистити від шкірки і подрібнити. Можна порізати дрібними кубиками або потерти на тертці. Для порції на 3-х чоловік потрібно 200 г буряків. Волоські горіхи (50 г) необхідно обсмажити на сухій сковороді, а потім подрібнити до невеликих шматочків.
Щоб смак був більш насиченим, додають трохи чорносливу, який заздалегідь подрібнюють, 5-7 ягід буде достатньо. А в салат додають 1-2 зубчики свіжого часнику, щоб надати гостроту і аромат. Всі компоненти змішують до однорідної маси, солять і заправляють оливковою олією або майонезом. Салат повинен настоятися протягом 10-15 хвилин, а потім його можна подавати на стіл.
Для тих, хто не любить часник, є рецепт салату з ріпчастою цибулею. На 300 г буряків потрібно 100 г цибулі, 50 г горіхів і трохи майонезу. Буряк подрібнюють на тертці, змішують з горіхами і додають нашатковану цибулю. Щоб прибрати гостроту, цибуля попередньо очищають, ріжуть на дрібні шматочки і поміщають в холодну воду на 10-15 хвилин. Такі маніпуляції дозволяють ще зменшити запах, а значить салат можна буде їсти в будь-якому колективі або навіть на роботі.
Ніжніший салат виходить при додаванні родзинок і яблук до горіхів і буряках. Буряк (1 шт.) І яблуко (кисло-солодке 1 шт.) Нарізають дрібною соломкою. Волоські горіхи (50 г) обсмажують і подрібнюють. Компоненти змішують, додають родзинки (50 г). Салат заправляють майонезом, підсолюють. Прикрасити страву можна петрушкою, вона зробить смак більш насиченим. Подають на стіл відразу після приготування.
No comments:
Post a Comment