Saturday, April 11, 2015

Корисні властивості ріпи. Як правильно готувати ріпу

Ріпа на Русі була досить поширеною овочевою культурою: поряд з високим вмістом корисних для організму людини речовин вона славилася простотою приготування. Саме тому цей коренеплід був невід'ємною частиною харчування багатьох сімей.

Корисні властивості ріпи обумовлені її унікальним складом. Овоч багатий вітамінами, вуглеводами, макро- і мікроелементами, серед яких фахівці виділяють кальцій, фосфор, калій, залізо, магній, натрій, вітаміни групи В, РР, А і С, а також мінеральні солі. За вмістом вітаміну С ріпа майже наздоганяє популярні цитрусові фрукти.

Ріпа сприятливо впливає на шлунково-кишковий тракт людини: сприяє очищенню шлунка і виведенню токсинів. Крім того, коренеплід позитивно впливає на функціонування кишечника. Разом з тим, ріпа - продукт дієтичний. Незважаючи на свою низьку калорійність, ріпа - досить поживний овоч. Завдяки універсальному комплексу елементів вона не тільки насичує організм, але і регулює стан здоров'я людини.

У сирому і приготованому вигляді ріпа сприяє нормалізації роботи жовчного міхура і печінки. Вміщені в овочі мінеральні солі (зокрема, солі сірки) розщеплюють камені в сечовому міхурі і нирках. Крім того, коренеплід є хорошим профілактичним засобом у боротьбі з атеросклерозом.

Високий вміст кальцію в ріпі сприяє зміцненню зубів, волосся, кісткових тканин і нігтів. Особливо налягати на вживання коренеплоду рекомендується людям похилого віку з метою загального оздоровлення їх організму, а також для підвищення імунних сил. Поряд з цим ріпа може використовуватися в цілях профілактики авітамінозу.

У кулінарії найбільшого поширення набула парена ріпа. Не дивно, адже саме в такому вигляді в ній зберігаються майже всі корисні властивості і поживні речовини сирого продукту. В давнину ріпу закладали в чавунну ємність і парили в російській печі. В даний час підійде звичайний глиняний горщик і духова піч.

Очищений від шкірки коренеплід нарізається соломкою або тонкими кружальцями і закладається в глиняну ємність. Далі в горщик з ріпою заливається трохи молока або води, після чого додається вершкове масло і сіль. Ємність ставиться в попередньо розігріту до помірної температури духовку на 40 хвилин. Звичайно, можна приготувати ріпу за допомогою сучасної побутової техніки, наприклад, пароварки або мультиварки.

Шляхом запікання або гасіння можна приготувати безліч різних страв з ріпою. Можливі варіанти з соусами, з яблуками або родзинками. Ріпа також може бути гарніром до м'яса або риби. Проте в даний час все частіше кулінари стали використовувати її в приготуванні різноманітних супів, де ріпа в основному виступає в якості заміни картоплі.

No comments:

Post a Comment

Женские бюстгальтеры размер стиль чашки Женские ботинки женская обувь высота каблука Женская обувь на каблуках Женские блейзеры и костюмы мода стиль ландшафтний дизайн дерева рослини сад харчування, дієти салат сік сніданок маркетинг ідея товар споживач сільське господарство вирощування тварини корми Краса і здоров'я волосся обличчя шкіра маркетинг клієнт компанії послуги реклама дієти рецепт салат харчування Краса і здоров'я волосся обличчя харчування створення сайту просування управління хостинг створення сайтів інтернет компанії створення сайтів інтернет сайт пам'ятки замок музей палац дачне господарство гриби насіння плоди Будівництво будинків котеджів проекти Охорона безпека ворота двері велотехника велосипед колеса покришки рами Ремонт та облаштування дизайн приміщення Інтернет-маркетинг бізнес сайт любовь к Парижу, отдых в Париже садова техніка газонокосарки мотоблок обладнання персонал резюме робота резюме робота роботодавець Любовь и семья працевлаштування досвід співбесіди Блог о женщинах и мужчинах Меблі та інтер'єр бізнес гроші фінанси автомобіль авто запчастини машини xn--80aaaah2bldcza7amo.xn--p1ai xn--28-jlch0bvgl.xn--p1ai xn--80a5adah.xn--p1ai xn--80ahdfkvhhdjlu5a.xn--p1ai xn--80aaehcdett5alvfjj.xn--p1ai xn--80ad4bgh.xn--p1ai xn--80adigqsgsh.xn--p1ai xn--80aawhqbfqik.xn--p1ai xn--b1aaddbce5cpgaxer3e.xn--p1ai xn--80auaijj.xn--p1ai